Около 60-70% от хората ще изкарат COVID-19 на крак

Минава им с лека кашлица, температура и изграждат имунитет
53
Около 60-70% от хората ще изкарат COVID-19  на крак
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Около 60-70% от хората ще изкарат COVID-19  на крак,  с лека кашлица, с температура и ще изградят имунитет. Нашите усилия са насочени към останалите, които ще са в по-тежко положение. Това заяви главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по БНТ.

Още по темата
Той обаче не скри, че 10-12 пъти е по-голяма смъртността при него, отколкото при грипа, при който тя е 0,2. При новия вирус леталитетът е между 2 и 3 процента.

Това е струпване на страшно много случаи в кратък период от време. Аз продължавам да твърдя, че това, с което се сблъскваме, надали ще продължи повече от 2-3 месеца. Ние сме вече в подстъпите на много сериозното разпространение, на огромния натиск върху здравната система и върху това трябва да се съсредоточени усилията, а не да тестваме всеки, който кихнал или кашлял, каза доц. Кунчев по повод настояванията на здравня щаб за скрининг с бързи тестове.

Главният здравен инспектор обясни, че това, което можем да направим е да не осъществяваме контакти с други хора, защото 100% някои от тях са носители на вируса.

Важно е да изкараме заболяването леко, важно е да не го предадам на други и ако има нужда от лечение, да се лекуваме, подчерта доц. Ангел Кунчев.

Той изрази надежда, че пощенските клонове в страната са направили графици така, че да не се струпват много възратни хора на едно място в предстоящите дни, когато ще се изплащат пенсиите.  Той посъветва семейства, където родителите са заразени, най-добре е детето да отиде при баба, дядо, близки.

Ако е невъзможно, не е казано, че това дете, ако се зарази, ще изкара заболяването по някакъв тежък начин, каза доц. Кунчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,,заразените са между 1700-3500,моя грешка,така излиза според думите на Мутафчийски..
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера генералът каза хващаме 2 от 11 значи около една пета,значи заразените и вирусоносители са над 3500 към момента от които 13 интубирани,осем мъртви,15 преболедували и още 6 с една отрицателна проба!Поне така се казва ама новите оздравели от шестимата ли са ,други ли са кой да ти каже.
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НЕ МИ СЕ ВЯРВАОт грип не се изгражда имунитет. Ваксината помага до някаква степен, но не предпазва дори за сезона, за другия сезон трянва да правиш нова ваксина защото вирусите постоянно се променят и мутират, този вирус вече няколко пъти се променя. Грип винаги е имало и ще има, дали е корона вирус или друг няма особено значение. Проблемът е, че има криза и западната система рухва, и едни такива мерки дават шанс на определени кръгова да спечелят време и пари.
5
7
 
4
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
АНГЕЛ КУНЧЕВ Е КОМУНИСТ!
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз друго искам да питам,щом се твърди че заразените са пет,десет пъти повече а няма стълпотворение по болниците колко % всъщност е смъртността??Означава ли че ако се разболеят например 5 милиона българи ще умрат 100-150000 или 10-15000??!Не отричам мерките категорично съм ЗА,но тези неща ми правят впечатление!Вчера имах чувството че починалият в Благоевград е задължително да се запише починал от корона вирус,че малко сме изплашени!!
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата работа е, че здравната система не може да поеме 30-те процента наведнъж, които ще са болни. И затова ще караме под карантина до Нова Година... ако не сме изпукали от глад дотогава.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой сметна ли колко човека биха умрели за 4 месеца и дали ще е съща цифрата ако епидемията трае месец. Ако се стигне ди интубиране смъртността се оказа 100%. Та какви са сравнителните изчисления?
1
14
 
11
 
! Отговори
НЕ МИ СЕ ВЯРВА преди 4 години
Първо, ако се изгражда имунитет, защо всяка година човек боледува от грип поне по веднъж?Второ, защо като може да се изкара и на крак така затвориха границите и световната икономика тръгна надолу? Или ключът тук е, че 60-70 % ще го изкарат на крак, а другите 30-40% няма да го изкарат?