След месец интубация двама се събудиха с потъмняла кожа

Китайските лекари са се разболели от COVID-19
22 апр 2020 08:58, Елка Василева
32
След месец интубация двама се събудиха с потъмняла кожа
Снимка: архив, БГНЕС

Двама китайски лекари, разболели се от COVID-19 и интубирани в продължение на повече от месец, се събудиха от медикаментозната кома с потъмняла кожа, пише италианският в. "Република", като се позовава на китайски държавни медии.

Лекарите от Ухан И Фан и Ху Вейфън, и двамата на 42 години, са били диагностицирани с новия коронавирус през януари. Те са били интубирани за съответно 39 и 45 дни. Единият е изведен вече от интензивното отделение, а другият все още е там, но и двамата вече дишат сами.

Още по темата

При събуждането си от медикаментозната кома обаче те са се оказали с по-тъмна кожа.

Според специалисти това се дължи на лекарство, използвано за лечението им и на нарушена функция на черния дроб. Очаква се ефектът на тъмната кожа да изчезне, когато черният дроб започне да работи нормално, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
м...да преди 4 години
За да потъмнее кожата така ,знаете ли що химия са поели. В старите билкарски книги има един термин-черна жълтеница.Обаче китайците имат страхотна традиционна медицина,която не се притесняват да използват ,така че вероятно ще им изчистят черния дроб.За съжаление- срастванията на белите дробове не са отстраними.И ако е вярно ,че човек остава с имуннен дефицит-поне две години ще се възстановяват ,ако изобщо успеят.
15
5
 
1
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 4 години
45 дни принудителна кома , това ме върна в кадри от "Матрицата" . Явно за да не им се пречкат пациенти из болниците, ги вкарват в кома и тръбички за всичко , когато решат че са добре ги събуждат и "Ай по живо по здраво.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе интересно, на снимката горе пише на кирайски и английски - медицинки център, а на други репортажи съм жиждал на кирайски и руски - поликлиника. Да няма про-западна ориентация напоследък?
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците са много чувствителни на тема тен. Пазят си децата и те самите да не се излагат на слънчеви лъчи за да не им потъмнее кожата, защото тъмната кожа означава принадлежност към ниска социална прослойка а бялата кожа е един вид синя кръв, освен това вярват че момичетата с бяла кожа са по-красиви. То и при нас е така - кой би харесал му.р.гав индивид?
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е доказателство, че по-тъмните са болни... генетично болни:) Как пък не се събудиха бели?!
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко път го пиша това къде ли не, ама *** не ще да разбере... Всякакви хора боледуват тежко, и млади, и спортисти... Остават с увредени дробове за цял живот... Потърсете да видите информация от ренгенолози, че и при асимптоматични случаи се откриват увреждания на белите дробове... Да не говорим какво означава да си 20 дни в медикаментозна кома, със завряна тръба в гърлото...
10
8
 
10
 
! Отговори
??? преди 4 години
И после китайците не били създали изкуствено новия корона вирус.Китай ще затрие света ако не бъде спрян.
9
1
 
21
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Да четат борците за отмяна на изолацията - лечението при усложнения е 30-40 дни в кома, на командно дишане. И после излизат полуинвалиди. Да си направят добре сметка колко души изобщо могат да се лекуват у нас при бум на болни! Защото лечението не е само легло и възглавница в болница - иска се скъпа апаратура и поне 4-8 медици за контрол и денонощна работа с нея!
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А някой от вас прочете ли, че това са лекари? Хора, спасяващи хора, заради което са се заразили. Забавно ли ви е да си правите майтап на гърба на такива хора?!
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най-голямата новина е че има "хора" които още вярват, че няма вирус и хората умират от грип и че правителството прави всичко това за да прибере парите от евросъюза и да ни вкара в еврозоната. и те ходят между нас:))))
6
2
 
9
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Сега ще станат рапъри
5
0
 
8
 
! Отговори
Убре преди 4 години
COVID e расист! Бързо НПО-тата да го подхващат!
4
2
 
8
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
Да не са им забравили УВ-лампите за дезинфекция над леглата?
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете кое е това лекарство. Кифлите у нас се интересуват, да правят тен като пият хапчета, без да киснат по солариуми.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе аз нямам спомен за Китаец със светла кожа!
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не се тревожете нашите след интубация не се събуждат-Пирогов.Кожата им в чувала не е от значение.