Помпейо твърди, че коронавирусът е тръгнал от лаборатория в Ухан

Имало много доказателства за това
4 май 2020 08:00, Нели Христова
133
Помпейо твърди, че коронавирусът е тръгнал от лаборатория в Ухан
Снимка: БГНЕС

След като Доналд Тръмп намекна, че е виждал доказателства, които сочат, че коронавирусът е плъзнал от лаборатория в Ухан, подобно мнение изказа и американският държавен секретар Майк Помпейо в интервю за телевизия ABC.

Още по темата

"От самото начало твърдим, че това е вирус, идващ от лаборатория в Ухан, Китай. Припомнете си - Китай и преди е заразявал света. И по-рано е било установявано, че използват лаборатории, които не отговарят на стандартите. Разузнавателните служби продължават да работят, за да го установят и да може да бъдем сигурни. Мога да кажа, че има значително количество доказателства, че вирусът идва от тази лаборатория в Ухан.", каза Майк Помпейо.

Той отказа да посочи дали според него вирусът е пуснат умишлено от Пекин. Помпейо обаче заяви, че китайските власти пречат на международни експерти да се сдобият с информацията и пробите от вируса, нужни за изясняване на произхода на пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 60Коронавирусът ще принуди Запада да преосмисли отношенията си с Китай и вредите и ползите от затварянето на очите пред авторитаризма, тоталитаризма и комунизма заради по-високи печалби. Пренебрегването на идеологическите различия и тяхното неглежиране е основната причина за днешната катастрофа.
62
7
 
7
 
! Отговори
идеота преди 3 години
ако Комунистите нямаше какво да Крият, щяха да допуснат международен екип да разследва, факта че не просто отказват, а заплашват държавите, които искат разследване казва Всичко!!
61
11
 
9
 
! Отговори
до 60 преди 3 години
Със или без репарации никой няма да върне загиналите.Но светът трябва да преосмисли отношенията си с Китай.Китай трябва да бъде изолиран и чуждите заводи изтеглени оттам.Трябва да се забранят пътуванията,вносът от Китай и износът Китай!Или Китай ще се върне в средновековието или останалата част от света!Светът би бил по сигурен без Китай!
60
0
 
16
 
! Отговори
Пак ли ? преди 3 години
Отново познатия сценарии . То не бяха твърдения за скрито ядрено оръцие ... то не бяха твърдения за химическо оръжие ... а Сърбия направо си я нападнаха и бомбардираха без много да се обясняват.И някой ще провери ли НАД 200 химически и биологични лаборатории финансирани от САЩ по света ? Или това че имат ЕДНА образцова лаборатория която да показват на света е достатъчно.Време е или да давате точни и ясни доказателства или да изгоните врачката дето ви дава информация за такива твърдения .
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да си говорим Китай е сериозна икономическа сила и на него му са крайно необходими добри икномически и търговски връзки с платежноспособния и носител на новите технологии западен свят. Така че за Китай е жизнено необходимо да уреди отношенията си с него ако има намерения да запази днешното си място и влияние в света.
58
0
 
6
 
! Отговори
македонски историчар преди 3 години
и я немам доказиама твърдам
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хаха зозо га блокнаха,явно незнае как се сменя ip то
56
5
 
4
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Това до кога ще го дъвчат? Китай крият данни и лъжат от самото начало. Както и СЗО. Виновни са за НЕЩО и продължават да се правят на ударени. Дали стоят зад някакъв злодейски пълен план не знам...
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз ако искам да пусна вирус от прилепи, и аз там ще го пусна в близост до лабораторията, да изглежда логично. Ако е случайно пак е логично да е в близост до лабораторията. Засега без доказателства е само глупаво популистко плямпане. Китайците имат вина, че типично по комунистически се опитаха да го заметат под килима и криха докато стана прекалено късно
54
9
 
7
 
! Отговори
лекар преди 3 години
Аз вярвам на професор Монтание,който също казва,че вирусът е лабораторен.В генома му има 4 гена от вируса на СПИН.Обаче Китай възпрепятства международно разследване и обвинява САЩ.Ако е така китайците първи щяха да повикат чужди експерти за да докажат невинността си.От друга страна ако вирусът е естествен щеше да има хиляди болни още в самото начало.А не е така-отначало болните бяха малко,дори в Китай!Уханският инцидент ще е по тежък и от чернобилският,а Китай не си признава за него.
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 60 Китай да плаща репарации хахаха,колкото сащ плащаха и те толркова ще платят!
52
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работата сериозно отива към плащане на репарации от Китай, колкото и това да не се харесва на любителите на социализма и комунизма.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И доказателствата, както винаги, ще са секретни.
50
1
 
3
 
! Отговори
Марин преди 3 години
От статията разбрах, че сега американците не са сигурни за това, което твърдят, но го твърдят. Доста добре издържано - като няколко други техни твърдения през годините.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
зозо като си запознат толкова я кажи защо сорос не посещава Русия?
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
зозо,къдеси *** лйбов моя?
47
1
 
6
 
! Отговори
до 60 преди 3 години
... и дпс, и дпс
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той и бате Били твърдеше за Моника, че не му е правила бибитки, ама после мънка пред съдията.Тони Блеър и той много му знаеше човката за някакви химически оръжия на Саддам, ама накрая съвсем оплете конците.Колко мисирковци са още като тях, никой не знае...
45
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55Сценариситте са същите,кото думнаха кулите близнаци,сега пусунаха вируса в тяхната нова найй-важна колония Китай.
44
0
 
13
 
! Отговори
OneMoreLight преди 3 години
До 56,Вярвай, обаче не ти ли е по-интересно, защо като се разбра за този вирус границите на всички държави по света не се затвориха, а?А помните ли как февруари ни говореха тук, че това е безобиден грип докато цял свят гледаше, какво става в Китай?Не ти ли е интересно? :)