КПКОНПИ внесе иск срещу Стоян Александров за над 10 млн. лв.

Той е извършвал банкови сделки без съответното разрешение
20 май 2020 12:04, Александър Попов
34
КПКОНПИ внесе иск срещу Стоян Александров за над 10 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

На редовното заседание Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество прие решения за внасяне на искове за отнемане на незаконно придобито имущество на обща стойност 10 828 351.14 лв., съобщава КПКОНПИ.

С решение на Комисията от 18 декември 2019 г. е образувано производство за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество въз основа на уведомление, получено от Софийска градска прокуратура, за привличане на Стоян Александров като обвиняем. 

Обвиненията касаят извършване на банкови сделки (кредитиране) без съответно разрешение, като от това са причинени значителни вреди и са получени значителни неправомерни доходи, както и данъчни престъпления. 

Според повдигнатите от прокуратурата обвинения, за времето от 19.11.2002 г. до 12.02.2015 г. в София, Бургас, Варна, Плевен, Царево, Видин и Пловдив, Александров, като физическо лице, без необходимите разрешителни за това, е предоставял кредити и заеми срещу годишна лихва в размер на 14% до 18%, в българска и чуждестранна валута, на общо 61 физически и юридически лица. 

Общият размер за кредитите и заемите е 541 000 лв., 1 693 160 щатски долара и 3 738 600 евро. Отделно от това, в периода 27.09.2002 – 11.03.2009 г., и като управител на еднолични дружества с ограничена отговорност, Стоян Александров е извършвал банкова дейност, без да има необходимия за целта лиценз по смисъла на Закона за банките и Закона за кредитните институции, както и без да е вписан в регистъра на БНБ. 

Предоставените кредити са общо 13, в размер на 906 400 лв. и 9 955 579, 88 евро. 

Днес, 20 май, 2020 г., КПКОНПИ прие решение да се внесе искова молба срещу Александров, и срещу свързани с него лица и дружества, за отнемане на незаконно придобито имущество на обща стойност 10 376 874.55 лв. 

Комисията претендира отнемане на имоти, както следва: 5 офиса в Плевен, 2 склада в Плевен, апартамент в Сандански, игрална зала с коктейл-бар в София, два магазина в София, масивна двуетажна сграда в София, масивна сграда от етаж и половина в София, жилище в София, ведно с гараж, складово и таванско помещение към него. 

Претендира се и отнемане на лек автомобил Ауди А8, както и на дружествени дялове и парични средства сметки в различни банки. Върху имуществото, предмет на исковата молба, са наложени възбрани и запори.


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кога ще проверят произхода на милионите на султан Доган Първий???
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дойде време сатъра да опре до шията на Секирата
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откаченяци....
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има и други за Комисията.
27
0
 
8
 
! Отговори
А Пеевски кога? преди 1 месец
А доцент, доктор хонорис кауза Пеевски кога ще го попитате как стана началник на пристанище Варна когато беша 20 годишен и без о разование. И как забогатя така ненадейно?
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Бойко Борисов, Цветанов, Горанов кога?
25
3
 
4
 
! Отговори
Дими преди 1 месец
Малката секира .,... Който е учил в УНСС го знае това дребно човече що поразии е сътворило. Изпитваше брутален кеф да къса, после и на поправката и на ликвидацията . Дано го осъдят, всички студенти ще се молим за това!
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са част от мръсните пари на червената шайка дето иска да ни управлява
23
4
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 месец
Един от многото крадци Министри на Прехода- явно се е "облажил" Все пак няма Министър на Финансите в Бг които и 1 година да е министър- после да НЕ Е милионер в долари и евро! Дянков "постната пица" и стягайте коланите КЪДЕ Е? Колко открадна ? А Горанов колко е облажил? Една клика от комунисти и тяхните прислужници наречени сега "Демократи" и разни царски лакеи обраха тази измъчена Държава- сега гледат как нищо не остана като народ и скимтят че нямало роби за бизнеса им! ПРОВАЛИХА ЦЯЛА ДЪРЖАВА!
22
1
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 месец
КЪДЕ Е ДНЕС ДРУГИЯТ ЗАКРИЛ "СЕДЯНКАТА " В ЕФИР....ДАЛИ ИМА НЯКЪДЕ РЪКОВОДНИ ФУНКЦИИ -ДНЕС ???????
21
8
 
18
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 месец
Почти е сигурно, че КПКОНПИ и Гешев нищо няма да направят на този червен крадец, но със сигурност, когато му дойде времето, Военният трибунал ще изправи до стената не само Стоян Александров, но и всичките червени крадци, ограбили България и българския народ. И такава е мечтата не само на знаменития разобличител Антон Тодоров, но и на всички честни хора в България.
20
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Всичките управляващи преди ББ са за затвора."

Защо, сегашните не са ли?
19
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
няма ли да му отнемат и титлата, що студенти разплака и работеха да му платят таксите
18
5
 
16
 
! Отговори
Sokola преди 1 месец
Пееф ски е взел на концесия партия гроб и си ги боцка както си поиска. Гласоподавателите им не стават за нищо.. и те са онодени от дебелата свиня
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кьорфишек е това и нищо няма да излезе накрая.Както винаги давността изтекла,закона сменен,всичко е изчистено.Важно е обаче точки да се пишат на някой,че уж работи,а реално само топката се тупка.Отвличат вниманието от сегашните кражби покрай вируса милиарди заминаха!
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
всички комунисти на въжето
15
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичките управляващи преди ББ са за затвора.Ами юпитата Милен ....Дето префасонира външния дълг?!
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Aз ако знам,че чак след 20 години ще ми търсят такива работи ще взема да стана крадец от утре.След 20 години я съм жив я не,но поне ще си поживея като човек,а не в мизерията!
13
3
 
16
 
! Отговори
SS преди 1 месец
За малката секира - голяма брадва !
12
8
 
26
 
! Отговори
Каксета пак... преди 1 месец
Каскета пак се изхвърля като ножкаджия на мокър пясък (този път в комбина с другото geбелo Цацаров)

Някакъв там давал пари назаем...


ГОРАНОВ КОГА !!!!!


Горанов е истинският тест за плешивия каскет