Германия въвежда задължителен тест за рискови туристи?

Проверява се в съда дали това не накърнява права
12
Германия въвежда задължителен тест за рискови туристи?
Снимка: БГНЕС

Германия може да въведе задължително тестване за коронавирус на туристите, които се прибират от високорискови държави, след като броят на новозаразените в страната беляза двумесечен максимум, каза днес министърът на здравеопазването Йенс Шпан, цитиран от Ройтерс.

Пред радио Дойчландфунк той посочи, че правителството иска да направи всичко възможно да спре разпространението на коронавируса, като същевременно спазва човешките права.

Проверяваме също така дали законите разрешават да се задължават хората да си правят тестове, тъй като това може да е накърняване на свободата им, каза Шпан.

Той допълни, че съдилищата проверяват всички мерки срещу коронавируса, за да се гарантира, че не се накърняват основните права.

Вчера министърът и регионалните му колеги от 16-те провинции се споразумяха властите да предлагат безплатни тестове на завръщащите се туристи на доброволни начала.

Пристигащите от високорискови страни, каквито в момента са САЩ, Турция и Бразилия, ще имат право незабавно да се тестват, а пристигащите от други места ще могат да се тестват до три дни. Ако тестовете на пристигналите от високорискови страни са отрицателни, те няма да спазват 14-дневна карантина. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Германиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Разпран редактор преди 3 години
От днес съмОния орди от по 100к който Германия каза, че щу приеме за да бачкат, те явно са желани туристи щот явно за тях няма проблем
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеално ми е в Чехия
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мигрантите без документи. тях какво?
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе,Ами ромовете като ходят там да работят или да крадят ,те туристи ли ще бъдат)
5
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
То и правата май всеки си ги тълкува както си иска - мой познат, въздебеличък, бедничък, към 45 търси много красива жена, защото децата му трябвало да са красиви. На деликатния ми намек че това е малко трудно, ми беше отвърнато, че имал бил права. И тъй като не може да я намери, реши, че жените са к......., меркантилни и пр.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христо Христов, в момента ти знаеш ли си правата според конституцията? Ако не - попрочети. Или изпълявай всяка заповед на правителството, ако ще и тя да е да скочиш през прозореца!
3
4
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Ще имат право или ще имат задължение?Щото аз все се чудех, що ако човек не се възползва от правото си да има лична карта, а кара с паспорт го глобяват.
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината за короната е че ЦРУ натиска еврейските фамилии !
1
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да повярвам! Страна, която мисли и се съобразява с човешките права. Никога няма да ги стигнем!