Григор Димитров: Вирусът беше тежък, пътят обратно е труден

„Не успявах да дишам добре, бях уморен, загубих обоняние и вкус“
Обновена: 27 юли 2020 10:57 | 27 юли 2020 10:57, Елка Василева
16
 Григор Димитров: Вирусът беше тежък, пътят обратно е труден
Григор Димитров. Снимка: архив, БГНЕС

Григор Димитров все още не се чувства близо до най-добрата си форма след възстановяването от COVID-19. Бившият №3 в света даде интервю за Tennis Majors, в което разказа за симптомите на коронавируса и как те не са му позволили да тренира около месец.

„Дойдох без никакви очаквания“, сподели българинът относно демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown, където претърпя две поредни загуби. „Не съм тренирал толкова дълго. Просто опитвам да се концентрирам върху новия формат и да му се насладя. Видно е, че не съм готов да се състезавам на най-високо ниво в момента. Движението ми се подобрява, всичко по някакъв начин върви в правилната посока, но все още не е лесно да се възстановя“.

„Далеч съм от най-доброто си ниво, със сигурност. Не съм играл тенис над един месец. Вирусът беше тежък за мен. Останах у дома в продължение на месец. Пътят обратно е труден“, сподели още първата ни ракета.

Той даде положителната проба за коронавирус по време на участието си в демонстративния турнир в Задар, който бе част от Adria Tour – мини тур, организиран от Новак Джокович. Оказа се, че самият световен №1 се е заразил, а същото се случи и с Борна Чорич, Виктор Троицки, треньора на топ тенисиста ни Крис Гро и още няколко свързани с турнира души.

„Не успявах да дишам добре. Бях уморен. Загубих обонянието и вкуса си – всичко, което може да си представите. Така че не беше никак забавно“, сподели Григор.

Още по темата

„Просто опитвам да полагам усилия с всеки изминал ден“, добави още бившият №3. „Дори да съм уморен, или не, продължавам да прогресирам. В даден ден не се чувствам много добре и имам около четири часа, в които съм навън, но после изведнъж трябва да се прибера и да си почина, да поспя. Трябва да премина през този процес. Надявам се, че ще се възстановя напълно“, каза Григор, цитиран от tenniskafe.com.

В неделя той записа втора поредна загуба на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown 2. Първата ни ракета показа добър тенис и водеше с 2-1 части, но претърпя поражение от Фелисиано Лопес след обрат до 2-3 (9-17, 15-14, 16-11, 12-16, 0-2). Григор Димитров загуби шансовете си да се класира на полуфиналите в надпреварата, след като в събота топ тенисистът ни претърпя поражение в дебютния си мач на турнира. Григор загуби от 50-ия в света Ришар Гаске с 0-4 (10-15, 10-13, 11-14, 10-18). Двубоят бе първи за българина след неговото възстановяване от Covid-19. За световния №19 остава мач срещу Алексей Попирин, който е в същия поток.

„Ако трябва да съм честен, съм радостен, че отново се намирам на корта. Не вземам нито един ден за даденост. Наистина оценявам факта, че съм тук. Така че е страхотно, че по време на прекъсването на тура, можеш да излезеш и да играеш срещу твоите опоненти“, сподели Димитров.

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе и аз си спомням, че много бързо се оправи... Имаше и сума статии за това... Сега ново двайсет-много тежко го изкарал. Аре бегай...
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига ни занимава със себе си, щото вече Аман от випове дето само реват.
9
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе кво му вервате на тоя - само ни баламосват да земат едни пари от СЗО
8
18
 
6
 
! Отговори
Димитров преди 3 години
Гриш,Мислех че сме рода, братовчеди. И на двамата родовете ни тръгват от малкото село Стойково. Пък и фамилиите съвпадат.Амммааааа, кат те гледам, как ми мрънкаш и се оправдаваш с вируса, дето освен по хора, прескача и по кози, папая и авокадо, ще излезне, че не сме рода артик.Стегай се момко.
7
7
 
19
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 години
безумни коментари на безумни хора !
6
6
 
15
 
! Отговори
Север преди 3 години
Лъжльото
5
8
 
8
 
! Отговори
Айде дришо преди 3 години
Прибирай се в бг, че тикваров ще замине за барцилона окончателно и новото ти хотелче в парка ще го гледаш през усукан макарон
4
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно такива са последствията от пневмония. Няма да ни дадат медицинска информация, щото играят големи пари, но ще се оправи. Така се чувстваше и ски учителя.Или забравих те, щото опорната точка е няма вирус.
3
12
 
15
 
! Отговори
чакай бе... преди 3 години
Ясно помня, че го караше безсимптомно по думите ти.А на въпроса кой е развързал кесията, снощи излезе инфо, че Бил Гейтс подписал договор за 100 милиарда за проследяване на контакти при инфекциозно болни 4 месеца ПРЕДИ да започне епидемията...
2
33
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НИКОГА НЕ Е БИЛ БОЛЕН ОТ КОРОНА ВИРУС!!НАЙ-ОБИКНОВЕН ЛЪЖЕЦ, ИЗМАМНИК И ПАРВЕНЮ ВЕЧЕ НАПЪЛНО ЗАЛЯЗЛО И ЧУДЕЩО СЕ КАКВО ДА ИЗМИСЛИ ЗА ДА ОСТАНЕ ОЩЕ МАЛКО ПОД ПРОЖЕКТОРИТЕ!
1
25
 
16
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Платен е да лъже! Това, че е милионер няма значение! Платен е, най-вероятно от ... ГЕРБ!