Положението в Беларус е ужасно, отсече Тръмп

Той отбеляза, че САЩ внимателно следят събитията там
17 авг 2020 21:09, Красимир Ангелов
24
Положението в Беларус е ужасно, отсече Тръмп
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ситуацията в Беларус е ужасна и САЩ внимателно следят случващото се там, предаде Ройтерс.

Още по темата
Както е известно на 9 август в Беларус се състояха избори, които според опозицията са били фалшифицирани. За техен победител с почти 80 сто бе обявен беларуският лидер Александър Лукашенко, който управлява страната вече 25 години.

Жестокото разпръскване на протестните демонстрации бе осъдено от Европа. Днес беларуският лидер заяви, че иска да предаде част от властта след произвеждането на референдум за нова конституция. Според коментатори обаче това явно е опит да се успокоят хилядите протестиращи и стачкуващи.

Вашингтон вече призова да се спазват свободите на демонстрантите и прикани властите да започнат диалог с гражданското общество, предаде Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Avalon преди 3 години
Президент Тръмп знае ли, че го е казал???И...по повод нашия 41 дневен протест нещо??? Или защото сме възпитани и мирни...кучета ни яли!
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Вашингтон - Минск : 7 445 км."---------------------------------------------Минск - посьолок Крабозаводское, о. Шикотан, Курилска грядка, РФ : 11 445 км.
22
2
 
5
 
! Отговори
Кажи и за нас преди 3 години
Какво ще кажеш за положението в България, бай Дончо? Как ще коментираш факта, че белоруският диктатор иска да предаде част от властта след произвеждането на референдум за нова конституция, а българският диктатор спешно внесе предложение за промяна в конституцията в НС на РБ без да проведе референдум и без да го интересува иска ли българският народ неграмотна и каруцарски псуваща мутра да прави промени в конституцията?
21
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Когато 2017та даде швеция за лош пример, цяла европа му се присмяха....
20
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
ще стане като в украина ще се тре=бят взаимно накрая американците ще сложатнякои като комика в украина които не знае по кои свят е жив и ще се почне еднатепавица и всичко това е насочено срещу русия накрая русия ще им спре кранчетои ще ги видим тогава
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие сериозно ли ? Не сте го чували как говори, все едно е бил фермер цял живот :)) В това няма лошо да си фермер, но 26 г. моляти се.....:))
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя ако знае къде е Беларус аз си режа онаа работа...
17
4
 
16
 
! Отговори
DEUTSCHLAND UBER ALL преди 3 години
ТЪПИТЕ КРАВАРИ НА ВСЯКА МАНДЖА -МЕРОДИЯ !ДАНО ВИ СЕ ВЪРНЕ СЪЩОТО ,КОЕТО СТОРИХТЕ НА ЯПОНИЯ ПРЕЗ 1945 ГОДИНА! КАЗАХ !
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вашингтон- Минск : 7445 км.
15
4
 
15
 
! Отговори
Положението в САЩ преди 3 години
Не според руската или китайската пропаганда, а според един интернет познат от The Rust Belt. (Който знае какво е това - ще разбере, който не знае - при Гугъл.)Белите работници: "Затъваме все повече, помогнете някак."Републиканците: "Няма."Демократите: "Няма, обаче... LGBTQ!!! BLM!!!"Така че рижият клоун да си гледа империйката на глинени крачета.
14
24
 
4
 
! Отговори
Ист преди 3 години
ЛУКАШЕНКО = РАДЕВ!!!! ПРЕДАТЕЛ НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД!!!!
13
7
 
19
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
И тая дето се води опозиция и дисидентка,много интересно как пътува свободно из Европа,нали злия вълк Лукашенко,бил диктатор и всичките вкарал по затворите!Май от МВФ му спретнаха постановка,щото разкри каква мафия са и не се върза на театъра с коронавируса!Май забравихте,че преди месеци Орбан,беше обявен за диктатор,явно им клекна!
12
4
 
15
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Паток,а при нас положението е розово!Да не познавам беларуси,да не съм лафил с тях,за стандарта им на живот при Лукашенко,да повярвам,ама като гледам са дръпнали добре,пред евро-атлантическа България!И какви ще ги дрънка ЕС,като Беларус не им е член!?Обаче лицемерния запад е затворил очи,за какво протестират българите!Мен най ме е яд,че това лято не можах да срещна беларуска мацка!
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя щото в Щатите ситуацията е цветя и рози!
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"САЩ внимателно следят събитията там"Е и?
9
4
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Изборите в Беларус не бяха фалшифицирани. Народа там си иска Лукашенко, както при нас си иска да ни бъде цар Тиквата. А нищо чудно САЩ набързо да им спретнат един майдан(войница).
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
300 милиона американци: Какво е Беларус ?
7
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еврейската марионетка се ицепи
6
1
 
6
 
! Отговори
Бико Томов преди 3 години
До Анонимен 4 Петър Младенов каза ли по-добре станко да дойде?
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и да е ужасно, но масовите информационни потоци са филтрирани за да показват само желаната позиция.А реалността е някъде Другъде, даже не и по средата, щото алтернативните канали за подтиснати.А и за капак, що не гледаме около себе си, а се вторачваме в информационни потоци, които със сигурност не са чисти. Някаква модерна болест, захранвана от медийната пропаганда, но и особена податливост от приемника, щото е вид безделник. В противен случай, нямаше да има време да се занимава с това.