Лавров: "Северен поток 2" не е за политически игри!

Само санкциите, наложени от Съвета за сигурност на ООН, са легитимни
39
Лавров: "Северен поток 2" не е за политически игри!
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров посочи във вторник, че проектът за газопровода "Северен поток 2" не трябва да се използва като инструмент в "политическите игри".

Москва споделя виждането на европейските си партньори, че проектът е "чисто търговски", посочи още той.

Според него налагането на САЩ на техния по-скъп втечнен газ на Европа под предлог да осигурят енергийната сигурност на континента представлява измамна практика, целяща да навреди на руските конкуренти.

Говорейки за възможни едностранни санкции на САЩ срещу "Северен поток 2", руският висш дипломат отбеляза, че "само санкциите, наложени от Съвета за сигурност на ООН, са легитимни" и че "всичко останало се опитва да подкопае международното право и да подкопае принципите на Хартата на ООН".

Пред студентите и преподавателите от Московския държавен институт за международни отношения Лавров също така посочи, че тази седмица ще се състои видеоконференция на външните министри на страните Г-20, предаде ТАСС.

"Тази седмица ще се проведе видеоконференция между външните министри на Г-20. В момента председател на Г-20 е Саудитска Арабия и тя ще организира срещата", отбеляза Лавров. Руският топ дипломат добави, че Москва се готви да проведе видеоконференция на външните министри на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка) през следващите дни.

Групата Г-20 беше създадена по време на конференция в Берлин на 16 декември 1999 г. Нейни членове са: Русия, Австралия, Аржентина, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Южна Корея, Мексико, Саудитска Арабия, САЩ, Турция, Франция, Южна Африка, Япония и ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
до 17 преди 3 години
До ЧебурашкаНе ми се привиждат все САЩ, а курабийки от САЩ, който се раздават на Майдана...
27
0
 
0
 
! Отговори
анджак преди 3 години
До АнонименЗабравяш важния факт, че зависи кой получава помощите. Япония, Южна Корея, Германия след войната и десетки други примери показват, че който е способен може да просперира, останалите гледат тъжно. Познай ние от кои сме!
26
0
 
0
 
! Отговори
джанти преди 3 години
До Русия =ПсихиатрияНай-вече германския канцлер държи на него, но след днешните нагли обвинения на Кремъл, че самата Германия е отровителя на Навални, нещата сигурно ще се променят.
25
0
 
1
 
! Отговори
ъ преди 3 години
Язе предлагам да скинеме одма сичките отношения с Русията-така ами иначе дека само си чешеме езиците ??
24
7
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Русия =ПсихиатрияТочно. Умрях от смях, като прочетох, че единствените санкции които Русия признава са тези от организация, в която Русия има блокиращ глас.Тоя явно мисли техните студенти за мало*мници. Пък де да знам, като гледам тая "велика" страна може и наистина да са такива.
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
цялата тази истерия на българските метросексуални русофоби срещу Русия е с цел да не се подобрават търговските ни отношения с Русия, понеже може и да изплуваме икономически ако имаме достъп до по - евтини суровини и може да завземем пазари от Германия, Франция, Англия и Полша... Ето на кого служат нашите необразовани русофоби. На тези господари са роби. А аз съм само реалист. Не русофил. Подчертавам.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека да видим... В България дори щипките да си простират прането по балконите на соцпанелките са китайски. Защо? Ами нефтозавода в Бургас сви производството на пластмаси до почти 0. Защо? Защото не им трябва конкурент на руснаците - когато продават от Русия печалбата им е по - голяма. И сега в Бг и щипки не се произвецдат... И на фона на това, Чебита разни, русофобчета метросексуални, жертви на сексуалната досфория, плюят по държава, която се е опънала на всичли алчни англосаксси и католици...
21
4
 
8
 
! Отговори
Русия =Психиатрия преди 3 години
Самият проект Северен поток 2 е политически проект.
20
3
 
6
 
! Отговори
999 преди 3 години
А бе тоя Лавров вярва ли си???
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15Ще те подкрепя само с два примера. Бюрото "Антонов" се разпадна, специалистите заминаха за Русия и Китай. Заводът, който правеше самолетите им, вече не работи. За какво им е на Боинг и Еърбус такава силна конкуренция?Втори пример - знаменитите заводи "Мотор Сiч" в Запорожье е свел производството си до минимум. По-рано снабдяваха Русия с двигатели за хеликоптери и с газотурбинни установки за руския флот. Е, накривиха им капите - руснаците произвеждат свои в Татарстан. По-модерни.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДжоБългарчето Джо, защо не се кандидатираш за председател на кварталната въздържателна дружинка? "Пияниците"отстъпиха вече мястото си освен на Литва, Молдова и на АВСТРИЯ! Там някъде са Полша, Юкрейн и Беларус.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Втечнения газРуския по тръба стигна 120, но не се купува. Това е, защото е рентабилен над 108-112 и под това няма смисъл да се продава. Това не попречи на нашите да го смятат по тая цена и веднага да поискат повишение.
16
4
 
7
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Тъй де, с търговията изхвърляме руските пияници и от политиката! СП2 стои от месеци недовършен, а руссоробите вият към месеца, кеф!
15
11
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен.....Украйна след като се вързаха на акъла на Вашингтон така се...... Руските роби не можете да мислите самостоятелно и все САЩ ви се привиждат.
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Именно, Лавров, именно!Не е за политически игри, а само за търговски.И представете си Русия се уплашила, че за Европата немало да има газ. Къф ужас. Ми Путин нема да заспи от тревоги з Европа.Не за друго.Лаврооов, вече опре ножа до кокъла и туй то.И ше има реванье и късане на ризи от гърбо.
13
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украйна е пример затова как една държава бива използвана за частни политически и икономически интереси , и след това захвърляна Украинските фирми нито ще видят достъп до пазарите на ЕС и САЩ , нито нищо . Нито някога ще станат член на ЕС Като им "одерат кожите " Байдън и останалите лешояди , които им нападнаха индустрията , ще си тръгнатА хората се спасяват по единично - кой към Полша , Германия , кой към Русия Такава е съдбата на страните , приели американска " помощ"- разпад и разруха
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 1 Свестните политици подръжници на Украйна от ЕС и САЩ разбраха ,че Украйна е много по-близо до някоя африканска държава , където по 100 години водят граждански войни , отколкото до нормална европейска държава , която с леко побутване може да влезе в правия път . Кой ги знае , може да не са си давали сметка за разделението между Западна и Източна Украйна , и че държавата е пълна с нацистки , фашистки и всякакви други формирования .
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 1 Украйна след като се вързаха на акъла на Вашингтон така се наказаха , че каквото сами си го причиниха с активната подкрепа на задокеанските и брюкселските им дружки , нито Русия , нито някой друг може да им го причини . ЕС се убедиха ,че е безсмислено да наливат пари , след като потъват в джобовете на олигарсите . САЩ хвърлят по някой друг долар на Украйна , за да им купува бракуваното оръжие . Ама те пък го препродават на трети страни :)))пак не стигна мястото
10
1
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Еврейски молодец.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДрОгаре гладни ли сте?