Човечеството претърпява микроеволюция, хората - без мъдреци

Лицата стават по-къси и с по-малки челюсти
9 окт 2020 21:20, Петя Славова
37
Човечеството претърпява микроеволюция, хората - без мъдреци
Снимка: БГНЕС

Учени от Австралия откриха, че хората претърпяват микроеволюция, при която еволюционни промени могат да се наблюдават за кратък период от време, съобщава Mirror. Все повече бебета се раждат без мъдреци, тъй като човешката еволюция се развива с бързи темпове, установява проучването, предаде БГНЕС.

Д-р Теган Лукас от университета Флиндърс в Аделаида заяви, че лицата на хората стават много по-къси, с по-малки челюсти, което означава, че има по-малко място за зъби.

"Това се случва след времето, в което се научихме да използваме повече огъня и да преработваме храните. Много хора просто се раждат без мъдреци", каза тя. Изследването също така установява, че някои хора се раждат с допълнителни кости на ръцете и краката, както и с необичайни връзки на две или повече кости на краката си.

В допълнение, разследването на д-р Лукас, заедно с професорите от Университета в Аделаида Мацией Хенеберг и Джалия Кумаратилаке, показва "значително увеличение" на разгръщането на средната артерия от края на 19 век. Артерията се формира, докато бебето е в утробата и е основният съд, който доставя кръв до предмишницата и ръката, но тя изчезва по време на бременността и се замества от радиалната и лакътната артерии.

"Но при все по-голям брой случаи тя е запазена, така че човек може да се роди и с трите артерии", пишат авторите. "Тази еволюционна тенденция продължава от родените през 80-те години до днес, като средната артерия става често срещана в човешката предмишница."

Според Лукас изследването показва, че хората се развиват по-бързо, отколкото през който и да е момент от последните 250 години. Авторите на изследването предполагат, че промените в естествения подбор могат да бъдат основната причина за микроеволюцията.


37
Още от Свободно време.
Проблеми във връзката: По какво да узнаете, че я губите?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Шишли преди 2 седмици
Аз съм 2,06 см., 92 кг., и какво? Тук в Истанбул всеки ден виждам куп хора, които са по-високи от мен.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мъдреците с времето започват да болят и се вадят.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Еволюцията е спряна от човечеството.
1. Социалната държава предпазва хората които по една или друга причина не биха оцеляли без помощта на останалите хора. Раждаш се с генетически болести, но здравните системи ще похарчат милиони за да те спасят.
2. По-неспособните хора се размножават по-успешно. Някои докато правят кариера до 35 стават стерилни, а други които от рано виждат, че за нищо не стават почват с децата навреме и по много.
31
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Затуй меркел и ес внасят афроараби за подобряване на гена.
30
0
 
5
 
! Отговори
политкоректник преди 2 седмици
Вече няма наука,всичко е политика!
29
2
 
1
 
! Отговори
Кавказката раса преди 2 седмици
е на изчезване. Азерите ще се погрижат за това.
28
1
 
0
 
! Отговори
Ще кажат това преди 2 седмици
До ХА, ХА, ХА

Че са вълци единаци!
27
1
 
2
 
! Отговори
Шерлок преди 2 седмици
Издирвам Анунаки чрез собствен, много ефективен метод.
Хонорар по споразумение.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ХА, ХА, ХА

Те празнуват на Хелоуин.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Значи все по-често ще срещаме хора с криви зъби. От това ще печелят онези, които се занимават с естетични стоматологични услуги.
Но друго нещо поражда въпроси. Нали "дългоглавите" хора са считани за по-съвършени и далеч по-напред отишли в еволюционното си развитие от "късоглавите"?!
24
4
 
2
 
! Отговори
Каренин от Петербург преди 2 седмици
Нещата са много по-прости- ционистите подлагат на психологическа атака човечеството! И немалка вина за това имаме ние българите спасявайки от концлагерите десетки хиляди български евреи...
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Наблюдава се значително увеличение на мускулите на тъчскрийн пръста за сметка на закърняване да мозъчния дял
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Забелязва се и раждане на мъже с два члена, както и на жени с две вагини(или ануса, зависи от предпочитанията) благодарение на бурното развитие на порноиндустрията.
21
1
 
12
 
! Отговори
антрополог преди 2 седмици
От средата на 60-те години в западните университети е забранено изучаването на расовите белези поради политкоректност, считайки се наследствен фашизъм и само по конгдренции се споменава тук-там за намерени различия и деморфизми. В общи линии в света към дадения момент се характеризират 26 раси в това число тип мрелези/расово смесване/ от тези 26 има около 14 които са са първо поколение *** смесени с еврипеевиден тип и са групи от по 100-500 души. Еропеидната раса е 50% от световния фонд.
20
7
 
7
 
! Отговори
Льольовци преди 2 седмици
Какви Анунаки, какви раси ви гонят? Всичко е ГМО. Тъпчат ви "всеки ден, всеки час". На запад ги угояват с ГМО още от 70те години. Иииии новината!!! "Еволюцията" със сигурност е започнала от там. От запад. Пък нас "глупавите" БКП и Тодор Живков ни хранеха с натурални продукти и си бяхме "глупави" и хората. Ама нищо, след 1990 "помъдряхме" яко. Пък и пластмаса ядем, тъкмо няма да се цапа и природата с петролни продукти.
19
3
 
7
 
! Отговори
антрополог преди 2 седмици
Най-драстичната промяна е в мозъкът. От Първите *** от типа на пара питеците със сиво вещество 500-600 грама сме евоюлирали 30 млнгод. до 1500 грама, а само за 20000-15000 години сме изгубили 10-11% . Тази е най-бързата деградация наблюдавана при хората, нищо че зъбната система е най-бързо приспособяващата се. Просто казано Хомо сапиенсът оглупява със страшна скорост. Наскоро бяха открити *** по полинезийските острови за 35 000 години деградирали до490г.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анунака преди 2 седмици
До Анонимен

Праим сек'во генно инжинерству!
Доадай дъ ти напраа пректо!
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Едно време Германците не са били глупави. Тея работи дето сега ги приказват за расизма и за това не трябва да им се обръща внимание. Германците са търсили точно чистата раса и гена на Анунаките. Идеята е била чрез генно инженерство да открият начин да възпроизведат оригиналното ДНК на Анунаките и да преродят отново чистата раса. Сегашните господари на света обаче нямат интерес от това защото знаят че Анунаките ги превъзхождат във всяко едно отношение и като вземат властта ще унищожат мутантите.
16
0
 
11
 
! Отговори
ХА, ХА, ХА преди 2 седмици
А какво ще кажете за хората, които имат прекомерно дълги кучешки зъби
15
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хората стават все по глупави и по слаби физически.
Цялата човешка "еволюция" всъщност е едно постоянно пропадане в следствие на генно замърсяване.
В началото е имало чиста раса Анунаки или така наречените "паднали ангели" за които пише и в библията а и в други стари книги и легенди. Те са превъзхождали нашата раса във всичко.

Чистата раса се е смесила със земната раса и от това е сме произлезли ние и хиляди години си мешаме гените. Резултат го виждате. Навсякъде вече е пълно със зомбита.