Си Цзинпин към китайските морски пехотинци: Гответе се за война

Военните да бъдат дисциплинирани, иска лидерът на Китай
15 окт 2020 14:09, Елка Василева
151
Си Цзинпин към китайските морски пехотинци: Гответе се за война
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Китай Си Цзинпин призова военнослужещите да се готвят за война и да демонстрират абсолютна преданост и надеждност. Той направи това при посещение във военна база в южната китайска провинция Гуандун, където направи обръщение към корпуса на морската пехота на армията на Китай, предаде ТАСС, като се позова на агенция Синхуа.

„Необходимо е да се съсредоточат всички мисли и сили върху подготовката за война, обезпечаването на състояние на повишена бойна готовност“, е заявил Си Цзинпин.

Той е отбелязал, че „корпусът на морската пехота е елитно подразделение, което носи на плещите си изключително важната задача за защита на държавния суверенитет, сигурността, териториалната цялост, интересите на страната“.

Той също така е призовал да се активизират усилията за ускоряване на трансформацията на корпуса и повишаване на неговата бойна ефективност, за да се създаде мощна армия. Според държавния глава подготовката на морската пехота трябва да съответства на стратегията за развитие и сигурност на страната.

В обръщението си държавният ръководител на КНР също е посочил, че военните „трябва да бъдат дисциплинирани, да гарантират абсолютна преданост, безкористност и надеждност“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
2
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
Китай беше изпуснат. Единствено санкциите могат да го дестабилизират, но не чак до там, че да бъде възпрян Китай да получи своето до краят на века.Само война може да ги спре от възход, но при наличие на ядрено оръжие това значи край на света.То и световните войни са мислили, че няма да се случат, но ето какво стана накрая... :)
62
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жълтите мравки ще смачкат света само с брой, дори без да гръмне една пушка.Само гледайте.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 77Ако това, което пишеш, е вярно, значи в САЩ е комунизъм.
60
2
 
6
 
! Отговори
Проблемът на света преди 3 години
е,че хората са прекалено много и ресурсите не стигат за всички.Затова за даимаш,трябва да вземеш от някого.Но той едва ли ще е съгласен и трябва да сесбиете,за да разберете,кой е по-силен.И по-силният прибира всичко.Звучиелементарно,опростенчески,но е така.Съдбата на малките държави като БГе да са сателити,да търсят големия брат.А дали изборът ще е верен,бъдещетоще покаже.В исторически план ние сме били главните си врагове.И сега е така.От враждата на дребни властолюбиви човечета губи БГ.
59
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един от основните принципи на комунизма. Винаги твърдиш, че има враг и войната е на границата. Няма как иначе да караш толкова хора да седят на ориз. Или на консерви в България
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 74Очевидно не познаваш дефиницията за империя. Питай гугъл - ще ти каже!
57
1
 
1
 
! Отговори
По отношение на преди 3 години
разходите за отбрана Китай е на 2-о място в света с около 228млрд$,след САЩ-610;СаудАрабия-69,4;Русия-66,3;Индия-64;Франция-63 млрд$ годишно,данни за2018 г.Смятам,че кит.и рус.разходи са занижени(част минава по други пера,ане като за отбрана),а тези на САЩ и СА са надути поради хипер цени на отделни видове оръжия.Но Китай има силите и средствата да издигне неимоверносъстоянието на своите ВС,това е въпрос на желание и баланс с другите разходиИ китаецът иска да е богат,а не като сев.кореец.
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 73Знаех си че нищо не знаеш...:) Това че са им дали територия, не значи че са империя, то и на сърбите дадоха да се създаде Югославия изкуствено, въпреки че те бяха виновни за ПСВ :))
55
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 72Нямам въпроси, а уточнение - страната е Монголия и не може да мине за империя, а КНР си е, де факто, империя.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68На север, граничи с Китай, други въпроси ? :)
53
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68Та не разбрах - къде е Монголската империя?
52
2
 
1
 
! Отговори
Какво са очаквали преди 3 години
да каже?"Ще правим парад по-голям от руските и корейските"?Направиха.Ще харчим пари за клипове?Всяка нормална страна,която има проблеми я съссъседите си,я в глобален мащаб като Китай,поддържа армията си в постояннабойна готовност и непрекъснато развива и увеличава бойната и способност.Човечеството е показало,че най-обича да мрази и всеки си търси близки илидалечни врагове.Врагът на моя враг е мой приятел.Лошо е(но се случва),акотрябва да избираш между два приятеля кой да ти е враг.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието на новината е твърде сериозно за да продължа да я чета в този сайт,а за коментарите - без коментар.
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 66Монголия е колкото Софето като население, за в сегашно време става на въпрос :) Китай са 1.3 милиарда сега, може и да са покачили с някой милион :) Та не си ли чувал за Чингиз хан или за Кубилай хан ? Тогава да са били монголците половин милион, докато китайците 400 милиона, айде сега ми говори каква бойна машина са :)
49
4
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До Анонимен 54 "Че то толко българки няма хаха.Ахаха добре а що тогава в Париж и Лондон е пълно с *** от Рашка?" Не е пълно.Не лъжи. Има много малко и те са много скъпи.За разлика от......
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64Нещо не виждам на картата "Монголска" империя, но Китайската си е там и чака, чака....Писал съм и какво чака.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 49"Киев никога не е бил столица на Русия."А ти май никога не си бил в час по история!
46
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 63Нямам нищо против китайците, но освен успехите им в гражданските им войни са гола вода като войници :)) Таз Китайска стена за какво мислиш е построена, щото 10 пъти по малкото монголско племе ги е било за спорта, даже са ги управлявали 2 века, туй че няма смисъл да им възхваляваш армията :)))
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако искаш мир - готви се за война"Разбират китайците света, не случайно тихо са изкарали 5000 год.Седят си на брега и чакат реката да довлече трупа на неприятеля им. Защо да се морят?
44
0
 
4
 
! Отговори
Дедо Мраз преди 3 години
До Анонимен 51Така става тая работа, ходи да се моли и те на ви туристи! Откъде ви намират такива о.л.и.г.о.ф.р.е.н.и бе?