Лондон за Brexit: ЕС фундаментално да промени подхода си

Преговорите остават замразени
21 окт 2020 08:00, Анисия Иванова
34
Лондон за Brexit: ЕС фундаментално да промени подхода си
Снимка: БГНЕС

Преговорите за Брекзит между ЕС и Обединеното кралство продължават да са замразени, въпреки че двамата главни преговарящи Мишел Барние и Дейвид Фрост проведоха втори телефонен разговор. Лондон продължава да иска иска по-големи отстъпки от Брюксел.

Надежда за подновяване на изпадналите в задънена улица търговски преговори се появи в понеделник, след като главният европейски преговарящ Мишел Барние прие те да станат „по-интензивни“ и да се обсъждат всички спорни въпроси.

По-късно обаче от канцеларията на премиера Борис Джонсън заявиха, че това не е достатъчно и че ЕС трябва „фундаментално да промени подхода си“. Мише Барние и Дейвид Фрост разговаряха отново във вторник в опит да намерят изход от така създалата се ситуация, но без успех.

Барние заяви по-късно, че посланието му към британския му колега е било, че „трябва да се постигне максималното в минималното оставащо време“ и че вратата на Европейския съюз остава отворена, съобщи БНР. Изявлението от Даунинг стрийт е точно копие на това след първия разговор между двамата: „Проведена бе конструктивна дискусия, двамата преговарящи продължават да поддържат контакт“.

Имаше нови съобщения, че Барние ще посети Лондон по-късно през седмицата, но сега екипът му не можа да ги потвърди след последния му разговор с Фрост. Преговорите се провалиха заради разногласия за рибиловните права, честната конкуренция и държавните субсидии. Ако сделка не бъде постигната и приложена до 31 декември, Обединеното кралство ще трябва да напусне общия пазар и митническия съюз на Европейския съюз и да търгува по правилата на Световната търговска организация. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 3 години
Нищо няма да промени ЕС защото вие не сте в позиция да изисквате.В тези преговори Англия е в ролята на малкия играч, който се съобразява с големия (Франция, Германия, Италия и останалата част от Европа). Англия извън ЕС ще загуби статута си на велика сила и ще остане джудже без влияние. Де Гол ще спи спокойно. Той винаги е бил против членство на тия лицемери.
27
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анонимен/28бе ти обясняваш, ама защо на един дето не може да вдене, че да ти е много зле икономиката, а да внасяш 7 милиарда нето - не се връзва.
26
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анонимен/27явно не държат да получават повече, отколкото са нормалните правила на СТО... но меркелова германия иска да влачи повече отколкото и се полага по същите тези правила и затова врещи на умряло. И да, ес врещи повече от острова.Но де бавномислещ брюкселски *** да го вдене...
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за внасянето - ще внасят, като получават ще внасят. Сега няма да внасят обаче искат да получават. Е това няма да стане........Ще стане това което Англия иска да стане, а не това което искат някои български потомствени ***!
24
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Бе може да са неконкурентноспособни, но въпреки отстъпките даваха към 7 милиарда нето на брюксел годишно."Неконкурентоспособни са, затова пискат като женички, а това, че някой се крие зад "национална идентичност", за да крие, че икономиката му не издържа, си е форма на тролене.А за внасянето - ще внасят, като получават ще внасят. Сега няма да внасят обаче искат да получават. Е това няма да стане.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забавно е да се гледа как нагло-саксите се ритат по кокъчетата. ...... Ритат се българските традиционни сральове, акльове и охлюве - огън от любов:)))))))))Скоро ще се осмукват от благополучие и просперитет!:)))))))
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О(с)тровните пияни гарги си мислят, че могат да изнудват 26 държави и се опитват да кундят и да играят цирк, но Брюксел ги постави на мястото им бързо.Не са познали.Скоро ще видят къде зимуват раците........Да, българските хронични ганиуювее и говниуювее наистина ще разберат къде ще зимуват за следващите десет години.:)))))))))Вече се вижда пределно ясно!:))))
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О(с)тровните пияни гарги си мислят, че могат да изнудват 26 държави и се опитват да кундят и да играят цирк, но Брюксел ги постави на мястото им бързо.Не са познали.Скоро ще видят къде зимуват раците.
20
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Бе може да са неконкурентноспособни, но въпреки отстъпките даваха към 7 милиарда нето на брюксел годишно.Да им ивахме ние неконкурентноспособността, вместо брюкселските ***...
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Имат огормно негативно търговско салдо"Те затва врещят, че искат вън от ЕС, защото не са конкурентоспособни. То всички, които се напъват за това са такива - които не могат да си намерят мястото и затова искат другаде. Само дето Империята вече я няма.
18
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 19"Колкото и да не им дреме, голяма част от бизнеса им е с/в ЕС" - но като теглиш чертата, имат огромно негативно търговско салдо.Демек, ук ще спечелят повече от търговски мита, отколкото ще загубят. Затова и немците врещят най-много.ПП. Остави брюкселските опорки - смърдят.
17
0
 
4
 
! Отговори
Англичаните преди 3 години
На кого ни оставяш Тръмпе!
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18Колкото и да не им дреме, голяма част от бизнеса им е с/в ЕС.Англианите се опитват да врътнат същия номер на ЕС като едно време Тачър, но тоя път няма да мине. Гарантирано от Меркел. А Индийците още малко и напълно ще изкупят англичаните, щото последните са големи тарикати.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовПсихо, кога ще се изнесеш към някоя от любимите ти диктатури? Срам, че си българин по паспорт.Хубавото е, че докато въртиш таблата на никой не пречиш.
14
5
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 13"UK е изцяло зависима от добра сделка..." - кой ти плати да пишеш лъжливи брюкселски опорки за бавномислещи?
13
4
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 14Ахааа, склонността към преговори било голямо добро за един ес политик!Де е оня постър дето пишеше за "либералността" на ес да обясни това?!От фактите изглежда, че за острова правилата на СТО не са по-неизгодни от това което иска ес.Да пожелаем успех на британците и дано скоро и други повлекат крак, та да се затрие брюкселския сбъркан ес.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел пред Bild беше пределно ясна: "Склонни сме към преговори за избягване на твърд Brexit, но не на всяка цена.". - категорично, точно, ясно!
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаеми читатели, имаме явен парадокс! UK е изцяло зависима от добра сделка и вместо най - безропотно да приеме условията на ЕК и да запази своята идентичност и цялост, тя напротив. Е на това се вика лордове - дeбилии- да вървят против интересите на страната си в името на едната гордост.
10
8
 
4
 
! Отговори
Хе Хе преди 3 години
Евро г*Й ците и преговори. Най много да се надупят и да искат някой по голям да ги разпори отзад.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПсихиатърРисте, ти не си психиатър а ЗА психиатър.Знам, че си ти.