Не е имало сигнали за насилие в семейството на убитото дете

Бащата бил за кратко в психиатрия, сам се изписал
18
Не е имало сигнали за насилие в семейството на убитото дете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Досега не са получавани сигнали за насилие в семейството на убитото дете в Севлиево. Това обяви Борислав Муеров, директор на ОД МВР-Габрово, цитиран от Нова тв.

„Знаем, че мъжът е имал психически срив на 17 януари. Тогава са извикали спешна медицинска помощ и е бил откаран в психиатрия. След това е бил изписан на домашно лечение. Няма данни досега да е боледувал от психични разстройства. Също така не е имал разрешение за носене на огнестрелно оръжие”, поясни Муеров.

Още по темата

За мъжа се знае, че работи като ведомствен охранител. Не е познат на полицията и няма криминални регистрации. Съпругата му и другото му дете ще получат психологическа подкрепа. Те са настатени в защитено жилище.

Сигнал за престъплението е получен от комшия на 4 февруари в 12.30 ч. „Веднага е изпратен патрулен екип, който установява в спално помещение дете в безпомощно състояние, което е на приблизително 2-годишна възраст. В съседната стая е намерен и бащата. Екип на Спешна помощ е установил смъртта на детето. Бащата е бил с порезни рани в областта на китките и глезените. Бил е в неадекватно състояние и е транспортиран в болницата в Габрово. След това отново е бил настанен в психиатричната болница в Севлиево”, каза още Борислав Муеров.
Иззети са множество веществени доказателства. Работата по случая продължава с набиране на информация от всички роднини, свидетели, комшии и колеги на бащата.

Патрулен автомобил цял ден и цяла нощ охранява дома, в който се е разиграло убийството.

„Голяма трагедия. Познавах повече майката, защото излизаше с детето, когато е хубаво времето”, разказа  една от съседките.

Според психиатри само съдът е този, който може да задължи човек в депресивно състояние да се лекува принудително.

„В един момент, ако заяви, че не иска да остава там, никой не може с пръст да го пипне. Той може да стои и да каже, че не желае медикаменти. Това е хотелски престой.  Ако се откаже от интензивна грижа и се подпише за това, че отказва да бъде лекуван, никой не може да го принуди, защото се нарушават човешките ви права”, коментира д-р Веселин Гелев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: детеубийствоСевлиево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
1
 
! Отговори
До 2,3,4,7 преди 3 години
Пий си хапчетата бе олигoфрeн, другия олигoфрeн(модepатopa) също!!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя изглеждаше нормален
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българска депресия е когато дори чуждото нещастие вече не те радва
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То някой както е тръгнало след години сам ще се изпише и от затвора.
7
0
 
8
 
! Отговори
Ко стана сега преди 3 години
Мълчание. А за майката убийца с психически проблеми се скъсахте да коментирате. Сега,що мълчите? Щото у бегето жените се третират като някакъв *** май и конвенции не искате. Това дете може да бъде в опасност оставено само с независимо кой от двамата родители. Ако има психично разстройство единият е винаги заплаха. Обаче в случая с майката убийца...там психично болният май беше бащата бабаит и жената превърнала от тормоз
6
2
 
5
 
! Отговори
до До 2,3,4 преди 3 години
Това че сте си направили мафия с пагони и мутри не ви прави повече от другите, отстрани приличате на Папуаси които чакат вожда да им нареди терор!
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Камелийче, не се казва комшии, а съседи. Комшии бива за у маалата, но не е за електронна медия. Не знам журналистите пишещи тук, кой точно университет завършват, но не е правилният.
4
1
 
10
 
! Отговори
бай Ставри преди 3 години
пациент на психиатрията се е самоизписал, те така и преди известно време едни двама се самоосвободиха и от Централния софийски затвор... закривай
3
2
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Службите прикриват престъпници прокурори и полицаи, шефа на ДАНС е с тъмно минало!
2
2
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Службите прикриват престъпници прокурори и полицаи, шефа на ДАНС е с тъмно минало!
1
5
 
5
 
! Отговори
Проверено преди 3 години
ДАНС и МВР на Бойко се занимават с тероризъм, закривайте ги докато не са избили всички Българи!