Признания и сълзи за допинг скандала: Ако сме давали нещо, щяхме да ви скрием!

Основната версия, по която се работи, е саботаж от външен субект
Обновена: 26 фев 2021 19:38 | 26 фев 2021 19:35, Анисия Иванова
22

Без оставки във федерацията по плувни спортове за момента. Ще бъде поискано обаче, тестване на целия национален отбор на България. Това стана ясно от изявление на ръководството на федерацията, след допинг скандала с тримата национали, уличени в прием на станазолол. На този фон: вълната от подкрепа за младите ни надежди се разраства, а редица изявени имена в българското плуване призоваха за оставки.

Признания и сълзи на първата пресконференция след грандиозния допинг скандал, разтърсил българското плуване в началото на седмицата.   

"В рамките на 5 дни от понеделник, до днес... от най-добрата федерация, от спорта, който има най-голямо развитие и принос. Същите тия хора, които са тука, станахме злодеи, станахме хора, които биха позволили да дават забранени стимули на своите състезатели, как се стигна до това", каза председателят ѝ Георги Аврамчев.

По-малко от 24 часа издържа примирието между ръководството на федерацията и тримата млади плувци, уличени в употреба на забранени вещества. Президентът на централата Георги Аврамчев призна, че изтеклият таен запис от срещата му с националите вчера, е автентичен. В разговора с момчетата Аврамчев заявява, че е можел да ги скрие от допинг ченгетата: "Ти мислиш ли, че ако ние сме давали - имам предвид допинг, нещо - ще ви пуснем на проби? Че тогава можем да ви скрием! Говорим си неща едно към едно. Така ли е? Ти поне си вътре в отбора и знаеш“.

"Щял съм да ги скрия. Фразата е символична. Как да ги скрия, как да манипулирам - това е нещо, което аз знам, че не може да се направи. Ако се докаже, че плувец от националния отбор, който е бил на лагер не се е явил и не е дал проба аз си подавам оставката", допълни той.

Общо шестима плувци са минали на допинг контрол от началото на годината. В това число са звездите на националния отбор Калоян Лефтеров и Йосиф Миладинов. Техните проби са отрицателни, последната е на Габриела Георгиева, чийто резултат все още се чака. Аврамчев още веднъж заяви, че ще предостави за изследване в независима лаборатория всички медикаменти, които взимат националите по плуване. А при установяване на замърсител Здравко Баблаков, Светозар Николов и Благой Панайотов ще бъдат оневинени.

"Ще предоставим всички медикаменти, които са давани на нашите спортисти, и ще поискаме всички спортисти от националния отбор, които са на подготовка, да бъдат изследвани с антидопингов тест", обясни Аврамчев.

Разследването на случая продължава. Основната версия, по която се работи, е саботаж от външен субект.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:-(
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето от коментиращите си нямат хал-хабер за какво става дума.Хванали са лапетата с препарат, който изобщо не се дава на плувци.Киро-брейка, който е бивш спортист много добре обясни за какво става дума -тези лапета най-вероятно са взели това през лятото за да надуятмускулите на плажа и сега са ги хванали.Иначе, българи нямат шанс за нищо в този спорт.Ако път МВР искат да хванат мафията - да тръгнат по фитнесите и да вземат проба от всеки там --- над 50% са дрогирани и ще изпеят всичко.
16
0
 
3
 
! Отговори
Най-якия коментар преди 3 години
"Абе онзи ден комшията ми даде някъв прах . Хукнах към шопа за водка и милицията ме спря че не съм си пуснал фаровете на обяд в 12:00 часа. Провериха ме и намериха пакетчето с прах. Оказало се кокаин и сега ме съдят. Ама аз от къде да знам че било кокаин? Мислих си че е аналгин ! КВа вина имам аз?"
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати и спорта, назобани до козирката, надрусани не знаят де са хахахах чудо :)))
14
1
 
4
 
! Отговори
Смешен плач преди 3 години
Най добрата федерация бля Бла Бла .Най-потайнтата е била щом сега излизат всички мръсни детайли. Тровят децата с после реват че ще им спрат паричките толкова е гнусно!
13
0
 
3
 
! Отговори
SWAN преди 3 години
До swan-чоНе, познавам лично 4 бивши проф. спортисти! Всички са се отказали /по разлино време в разлини спортове/, когато е трябвало да приемат стероиди! А Антъни Иванов няма смисъл да застава с името си, защото е пак тавтология ТЕ да гарантират за СЕБЕ СИ. Той е един от тях! Нека започнат тестове постоянно на всеки спортист през 2месеца и ще видите сами, какви ще са им постиженията после... отделни обикновенни хора ще се мерят с тях като с равни :)
12
4
 
2
 
! Отговори
swan-чо преди 3 години
Имам познат който имал познат на негов познат, който казал нещо си. Такива приказки от типа "една жена на пазаря каза" не са убедителни. Още повече, че не кой да е а Антъни Иванов застана с името си зад трите момчета. Той ли не знае каква е йерархията?
11
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не се окаже, че мама и тати на някой от останалите състезатели имат фикс идея синковецът им да бъде под светлината на прожекторите? Да поразчистят малко терена по възхода на кариерата му.Ако се знае кога ще има проверка за проби а преди това имаш достъп до чашките с хаповете ето как една сенчеста фигура е способна да сътвори всичко това.
10
10
 
16
 
! Отговори
SWAN преди 3 години
До до SWANДа, знам! Имам няколко познати проф. спортисти, които са се отказали именно поради тази причина от спорта!... и те много добре знаят НЕ какво вЗЕмаТ, а че това което вземат е забранено и вредно!
9
12
 
10
 
! Отговори
до SWAN преди 3 години
те употребяват, но те наложени от техните треньори, лекари и шефове.въобще знаете ли за какво става дума? в час ли сте с нещата? 90% от тях не знаят какво има в чашката която треньора им дава. Кой ще тръгне да пие нещо забранено без да знае какво друго е взел и каква реакция би се получила? Никой с разсъдък не би направил това.
8
7
 
11
 
! Отговори
SWAN преди 3 години
Oх, чак и "таен" запис си записали измамниците, за да ви пуснат като изтекъл, да ги оневините... Тавтологично, искат сами да гарантират за себе си! Измама! Всички телeта - пардон, спортисти, употребяват анаболни стероиди... иначе, не са "конурентно-способни" тези кото не употребяват, на тези които употребяват. и, Ох, колко е сложно за командващите телeнцата да се сетят, че единствения начин да се изчисти всичко в този аспект, е да се правят постоянно тестове на всяко тeле, през 2 месеца!
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Офф, саботаж, конспирации? И кой? Много са ни силни спортистите, че някои ще си губи времето да ги саботира.Това че отричат не значи нищо. И Армстронг отричаше, че всички допинг, ама накрая си призна.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нивото на допинг в България е на много ниско ниво. Използват се някакви архаични познания и стари схеми. Нито пари имат за експерименти, нито допингиращите ги са компетентни. Стреля се на посоки и се дълбае дъното. И то не е от вчера.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия са като Путинова Рушия - заобиколени са от врагове и еднственият начин да ги спрат е саботаж отвън. Щото са най-добрите в света, дали няколко майкъл фелпсовци, с 100ици световни рекорди и олимпийски титли, затова опонентите играят мръсно. Нещастници
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Репортера на bTV ли постави скритата камера. Предния ден нали само той бе в кабинета за пряко включване в обедните спортни новини
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ми ср.а в гащите.
2
1
 
20
 
! Отговори
Кой е убиеца преди 3 години
Абе ей,родители, как оставяте децата си в ръцете на тия алхимици бе? На 34 години от инфаркт почина Милен Добрев! Това не ви ли е показателно? 36 хапчета на ден-това кон да е,ще психяса бе-вие да не вярвате,че това са все витамини? Вие убивате сами децата си бе! И сега тия *** отново видяха световен заговор! На нас все някой ни ръси манджите-на щангистите, на лекоатлетите,сега и на плувците! За какво бе-за 5 мин.слава, която я дойде-я не,убивате сами децата си бе!
1
2
 
11
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Цялото ръководство да се уволни незабавно ,защо нараво уубиха младите момчетта. Наистина сме най--голямата *** в СВЕТА !