Учени откриха причината за проблемите с „АстраЗенека“

Посочиха и средството, предотвратяващо последиците
19 мар 2021 14:05, Елка Василева
118
Учени откриха причината за проблемите с „АстраЗенека“
Снимка: архив, БГНЕС

Германски учени обявиха, че са открили причината за тромбозите при ваксината на „АстраЗенека“. Освен това има средство, което напълно предотвратява последиците от подобни нежелани реакции.

Изследователи от университета в Грайфсвалд съобщиха, че са открили причината за проблемите с ваксината. Те са установили, че при някои пациенти препаратът предизвиква твърде силен отговор, който кара тялото им да произвежда тромбоцити, предаде БНР.

Още по темата

Учените са изследвали кръвта на шестима пациенти с тромбоза. При всички ваксината е активирала тромбоцитите в кръвта. Това обикновено се случва при рани - тогава се активират тромбоцитите и предизвикват съсирване на кръвта и затваряне на раната.

При някои хора ваксината предизвиква активиране на механизъм, който води до образуване на съсиреци в мозъка. Тъй като този механизъм е бил ясно идентифициран от изследователите, е било възможно и веднага да се намери точното лечение за такива състояния.

Лекарства има и те са 100% ефективни. Не могат да бъдат предписвани профилактично, а само при настъпване на усложнения.

Лечението предотвратява образуването на тромб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
8
 
24
 
! Отговори
Само това да е преди 3 години
В дългосрочен план още неща ще излязат като промени в генетичният код на ваксинираните. Рак и увредено поколение деца.Импотенцията ще е възможно най-добрият страничен ефект.
82
2
 
19
 
! Отговори
zer преди 3 години
Тая статия е боза и нищо нв казва.Каква е връзката между ваксината и производството на тромбоцити? Коя съставка на ваксината я активира?
81
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не забравяме за един от най-важните дни в живота ни.Събота, 20ти март, 1200ч., пилоните при НДК започва българското участие в деня за световен протест срещу мерките и медицинския фашизъм. Ако сте родители, бъдете там заради децата си!Да се изправим и те ще паднат!
80
3
 
22
 
! Отговори
неваксиниран преди 3 години
ботокса не беше ли вчера по бтв в предаването "лице в ***"? и не обесняваше ли как няма тромби?
79
4
 
11
 
! Отговори
до Щерю преди 3 години
значи все пак се оказа че сте *** шарани
78
1
 
10
 
! Отговори
гого преди 3 години
значи ако някоя руска медия обяви нещо си, то твърдо е фейк, но щото Кака Eлka го е измъдрила чула недочула ьначи е верно.
77
5
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Значи все пак се оказа, че наистина е рискова ваксина. В такъв случай - да предписват с нея и подходящи лекарства против тромбоцити...
76
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хайде Йелчето ви пусна стръвта и шараните кълват. няма такова нещо едни германски учени, има институт имена, издания....потвърждение от две агенции информационни. Всичко друго е фейк, манипулации
75
2
 
17
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 73Чел съм я "бланката", няколко пъти даже! Първо на английски, директно от сайта на Европейската Агенция по Лекарствата, после и на български да сравня превода!Казано е, че ваксините са експериментални, за срок от 2 години.Ама някой трябва да чете преди да подписва!
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кака ти йелка да каже кои са тези германски учении в кое научно издание го пише.
73
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приятели, прочетох доста мнения. Вие обаче, да не мислите, че само АЗ причинява такива странични действия? Просто случаите около нея повече се раздухаха. Другите ваксини са не по-малко опасни, това е извън всякакво съмнение.
72
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т. е. всичките приказки, че няма връзка между ваксината и случаите с тромбози, се оказаха лъжа. Връзка има и вече е доказана.
71
2
 
4
 
! Отговори
Аман преди 3 години
Егати новината...кои са препаратите ? Всички антикоагуланти или точно определени ?!
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха. Определено повярвах на тази информация. Само дето смуртните случаи ще продължават.
69
1
 
1
 
! Отговори
НЕнормален преди 3 години
Ако ти плесна един шамар...
68
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Информираното съгласие е, че си запознат със страничните ефекти и листовката, която сега ще дописват. Кой изгорял - изгорял. Утре ще изскочи още него и него ще допишат. Пък вий се подписвайте. За какво се подписвате и вие не знаете.
67
10
 
3
 
! Отговори
БайКольо преди 3 години
До българинПоне прочети бланката за информираното съгласие преди да ръсши простотии из нета. Ганьооо, ***, за ч*п за зеле не ставаш.
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чипа е аналогов и не тръгва на Правец 8.
65
3
 
20
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 66Нали точно това е целта на информираното съгласие!Да не можеш после да ги съдиш.Прочел си, подписал си.Един съвет: Пробвайте да се ваксинирате без да подписвате!Няма да ви се получи!
64
2
 
16
 
! Отговори
Тука гледай тука бе! преди 3 години
Със ковидните маневри в бегето, ще се прикрият мнооого лекарски грешки.