Учени откриха причината за проблемите с „АстраЗенека“

Посочиха и средството, предотвратяващо последиците
19 мар 2021 14:05, Елка Василева
118
Учени откриха причината за проблемите с „АстраЗенека“
Снимка: архив, БГНЕС

Германски учени обявиха, че са открили причината за тромбозите при ваксината на „АстраЗенека“. Освен това има средство, което напълно предотвратява последиците от подобни нежелани реакции.

Изследователи от университета в Грайфсвалд съобщиха, че са открили причината за проблемите с ваксината. Те са установили, че при някои пациенти препаратът предизвиква твърде силен отговор, който кара тялото им да произвежда тромбоцити, предаде БНР.

Още по темата

Учените са изследвали кръвта на шестима пациенти с тромбоза. При всички ваксината е активирала тромбоцитите в кръвта. Това обикновено се случва при рани - тогава се активират тромбоцитите и предизвикват съсирване на кръвта и затваряне на раната.

При някои хора ваксината предизвиква активиране на механизъм, който води до образуване на съсиреци в мозъка. Тъй като този механизъм е бил ясно идентифициран от изследователите, е било възможно и веднага да се намери точното лечение за такива състояния.

Лекарства има и те са 100% ефективни. Не могат да бъдат предписвани профилактично, а само при настъпване на усложнения.

Лечението предотвратява образуването на тромб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези сериозно ли?! Ние трева ли пасем?! Никой не знае кога и при кого ще се образува тромб и кога човек ще получи инсулт. Ако това можеше да се предвиди нямаше да има толкова много хора, включително и много млади хора, които получават инсулти. Това е несериозно!
62
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре е да се преустанови ваксинирането с АЗ. Ами ако образуването на тромби и кръвоизливите при повечето хора се проявят в дългосрочен план? Дали някой ще направи и обяви публично връзката между ваксината и последствията?Информиран избор - това подписваме, но отговорността и последствията са си за наша сметка. И на близките ни.
61
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали не беше от ваксината!?
60
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три недочули баби се наредили за AZ. Разбрал,и че образува цомби!
59
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Европейската агенция по лекарствата, това, че ще получите тромбоза, не е проблем. Само това разбрах от цялата истерия с Астра Зенека
58
0
 
20
 
! Отговори
тя работата стана.. преди 3 години
Млад старец седи на дървен камък и гледа в близката далечина - нещо черно се белее.
57
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предизвикването на имунен отговор го има винаги, при всяка ваксина. Има го и при естествено заболяване. Това е и целта й. Пак простотии пишете. Ама грандиозни!Въпросът е дали и защо точно тази доведе до толкова смъртни случаи!То не че за другите е още ясно до какво водят. Нали всичко е на фаза експеримент, все още.
56
1
 
27
 
! Отговори
параграф 22 преди 3 години
Тея съвсем се оплетоха в лъжите си.Уж не правела тромби, ама правела. Ама то имало лекарство, което да се даде при усложнение, ама то само предотвратявало.
55
4
 
39
 
! Отговори
един преди 3 години
това със съсиреците в мозъка няма как да стане, защото ако имаш мозък няма да си се ваксинирал.
54
1
 
36
 
! Отговори
до 55 преди 3 години
Да, като получиш инсулт, едва тогава ще ти дадат да пиеш медикамент срещу тромбите...Толкова лъжат само и само да да продължи имунизацията и да се усвояват милиарди...
53
1
 
19
 
! Отговори
Сорос преди 3 години
Вируси ще има,за всички от сърце,мутации ви праща,стария еврей !!
52
3
 
6
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
От два дена има интервюту на произволен хванат пияница в Русия като лекар,дето им обясни защо Астрата мори хора.Тия срам не срам проверили,сега се правят на умни :) *** каза ли ви го пияниците,че е от съсиреците,без дори да ви е изследвал буламача :)
51
1
 
39
 
! Отговори
Шегуват се нали????? преди 3 години
Прочетете последните две изречения от статията!Лечението само ПРЕДОТВРАТЯВА образуването на тромб, но не може да се предписва профилактично, а само когато тромбът вече се е образувал. Тогава ще започнем да пием нещо, което да го предотврати? Шегуват се нали???????
50
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама никой не казва имало ли е хора днес на ваксинация? няма репортажи нещо никъде, а уж се възобновиха в пунктовете
49
0
 
25
 
! Отговори
11 преди 3 години
Браво, сега откриха тромби и как се лекуват. Догодина ще открият, че прави цомби при мъжете, ама няма как да се лекуват.
48
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срещнали ли се две бели мишки и едната рекла на другата - ама ти ще се ваксинирваш ли ? пък другата рекла - Чакай да видим първо кво ще стане с хората.
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, нали нямаше връзка, кво стана сега. Тц тц тц.Само се бъзикам, вакси, все ми е тая какво си вкарвате в телата. Живи и здрави!
46
0
 
31
 
! Отговори
11 преди 3 години
До Анонимен 20Алоооууу, ваксината трябва да е 100% перфектна! Леки странични рекации има и при старите ваксини, ама такова чудо като тромбоза, дето те праща директно в отвъдното, в никакъв случай не трябва да има.
45
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т.е. като получиш тромбоза от ваксината (разбирай инсулт, инфаркт, емболия, евентуално смърт) трябва да отидеш да те излекуват с мистичното лекарство? И учените ликуват ?!?!?!
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега последно ваксината предизвиква ли или не предизвиква тромбоза? Едните казват ДА, другите НЕ, а байГанча казва - абе КАРАЙ!