Учени откриха причината за проблемите с „АстраЗенека“

Посочиха и средството, предотвратяващо последиците
19 мар 2021 14:05, Елка Василева
118
Учени откриха причината за проблемите с „АстраЗенека“
Снимка: архив, БГНЕС

Германски учени обявиха, че са открили причината за тромбозите при ваксината на „АстраЗенека“. Освен това има средство, което напълно предотвратява последиците от подобни нежелани реакции.

Изследователи от университета в Грайфсвалд съобщиха, че са открили причината за проблемите с ваксината. Те са установили, че при някои пациенти препаратът предизвиква твърде силен отговор, който кара тялото им да произвежда тромбоцити, предаде БНР.

Още по темата

Учените са изследвали кръвта на шестима пациенти с тромбоза. При всички ваксината е активирала тромбоцитите в кръвта. Това обикновено се случва при рани - тогава се активират тромбоцитите и предизвикват съсирване на кръвта и затваряне на раната.

При някои хора ваксината предизвиква активиране на механизъм, който води до образуване на съсиреци в мозъка. Тъй като този механизъм е бил ясно идентифициран от изследователите, е било възможно и веднага да се намери точното лечение за такива състояния.

Лекарства има и те са 100% ефективни. Не могат да бъдат предписвани профилактично, а само при настъпване на усложнения.

Лечението предотвратява образуването на тромб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко щеше да е нормално и разбираемо, но трябваше да са в обратен ред новините. Първо тази новина а след това европейският съюз да ни обяснява колко е безопасно да се боцкаме с тази ваксина!!!Сега вече е ясно кое как се одобрява, просто е малък броят на загиналите и за тях е приемливо.
42
0
 
22
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Само да добавя, ако си от ваксиниралите се вече с не-ваксината на Астра Зенека, за теб връщане назад няма, нито на някой му пука за тебе! Нито на Бойко, нито на кривоглавия плешив генерал-коремен хирург, нито на Зоя Паунова. Ако недай си Боже умреш, само ще кажат, че няма доказателства, че не-ваксината на Астра Зенека те е убила. Затова, най-добре е да си направиш образно изследване (MRI, скенер) с цел ранна диагноза на съсиреци. Да седиш по форуми и да цвъкаш минуси не е печеливш ход за теб.
41
1
 
30
 
! Отговори
народен лечител преди 3 години
от това изследване ясно се вижда че премахването на мозъка води до безпроблемно действие на ваксината
40
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой ще е с предимство в болниците - новозаразените с ковид или тези за планово лечение на тромби от ваксина?
39
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май вече не е конспирация, а?
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе ще я оправят бе, след 20тина години ще е готова, ама трябва да я тестват първо върху хора..отивайте доброволци да я тествате, пък ако умрете ще е за добра кауза ко толкова..
37
2
 
19
 
! Отговори
Да бе да ! преди 3 години
Сега като починат още 100 човека, ще изкарат друг проблем че има... Ама айде "бе е е " ...
36
1
 
28
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Тия май заковаха капака на ковчега на АЗ... Предпочитам да не си образувам тромби, които после да лекувам успешно. Дето са казали стари ора - тенкс, бът ноу, тенкс!
35
3
 
16
 
! Отговори
българин преди 3 години
Ами тогава какво ми се правят на калинки и твърдят че нямало връзка с ваксината???!!!Ваксината убива хора. Това е доказан факт! Може да е един на хиляда, или на няколко хиляди.Но наистина ли трябва да цитирам Сталин, според когото това е просто статистика?Особено ако има начин тези тромбози да се избегнат!
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за Пфизер някое лекарство за тромби ще измислят ли или за Пфайзер ще си мълчим?
33
2
 
24
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Докато ти дойде да те излекуват на 100% от тромбите съсиреци, недай си Боже вече може и да са ти изнесли 9 дена! На този етап, за да се ваксинираш, т.е. да те инжектират с коктейла на Астра Зенека, би трябвало или да бъдеш диагностициран и освидетелстван луд, или да си с абсолютно промит мозък от Нова Телевизия и CNN. Но ги има и такива! Българският народ е с толкова ниско паднал среден коефициент на интелигентност, че като нищо на опашки ще се редят за не-ваксината на Астра Зенека. Гаранция
32
11
 
3
 
! Отговори
Ме преди 3 години
Това е чудесна новина! Ето науката може и да сгреши но науката може да се поправи! Това е единствения начин да се продължава напред. А сякаш времената когато ловяха вечици и горяха на клада понеже си открил че земята не е център на вселената не са преминали и се връщат със пълна сила.
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, значи споко, да продължават да се ваксинират хората, а после да се надяват, че някой ще се загрижи за тях да им следи състоянието и да реагира навреме като вземе да им се съсирва кръвта...
30
1
 
31
 
! Отговори
Някой преди 3 години
При създаването на ваксината, не са ли предполагали, че може да се случи подобно нещо. Доброволците? А пък това, че знаят как да лекуват, ако се получи усложнение, направо ми е смешно. Болниците не могат да се справят с болните от ковид, а сега и усложнените от ваксината. Сега ще се чудят с какво да залъжат хората, а иначе най-важното е да се продава ваксината. Руска рулетка. Едни се ваксинират със скъпи ваксини, а други с .... Даже не искам повече да им слушам лъжите...
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който кандидат депутат се ваксинира със семейството си с ъс зенека за него ще гласувам. А сега да видим от тия плаши пу....ци има ли поне един с топки.
28
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи все пак доказаха, че ваксината е опасна!!! А лъжите на ЕК и нашите клакьори отекоха в канализацията.Лъжи, лъжи, лъжи...от една година само лъжи за тази епидемия и ваксинацията след това.
27
4
 
21
 
! Отговори
Тъп По тъп Най тъп преди 3 години
Значи излиза че страничните ефекти от евтиното са инсулт демек инвалид за цял живот а от ковид най много пневмония с която в редки случаи си заминаваш. Кое е по доброто. Особено като гмаса хора го карат безсимптомно.
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДНЕС не знае значението на думичките. Хем лекарството не се пие профилактично, а само при настъпване на усложнения. Хем предотвратява образуването на тормб. И като има вече образуван тромб, какво предотратява лекарството и на кого се предписва - на починалия или на някой неграмотен журналист?
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Учени откриха причината за проблемите с АстраЗенекаПосочиха и средството, предотвратяващо последиците"Като съвременна версия на "Умно село".
24
4
 
30
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Ама чакайте сега - нали до вчера ни обясняваха че нямало Проблем?На кой да вярваме?