Заловиха златни накити за над 1 млн. на „Капитан Андреево“

Над 12-те кг са открити в кола и в автобус, влезли от Турция
23 май 2021 15:45, Елка Василева
33
Заловиха златни накити за над 1 млн. на „Капитан Андреево“
Снимка: Агенция "Митници"

Над 12 кг контрабандни златни накити за над 1 милион лева са заловени на  пункта „Капитан Андреево“, съобщиха от агенция „Митници“.

Едната част е била открита в лек автомобил, пътуващ от Турция към Румъния, а другата - в автобус, движещ се от Турция към Република Северна Македония.

На 21 май около 18.30 часа на МП Капитан Андреево лек автомобил BMW с чужда регистрация влиза в страната от Турция на път за Румъния. Водачът на автомобила турски гражданин на 52 г., който пътувал сам, заявил пред митническите служители, че не пренася стоки за деклариране. При проверка на автомобила се установява, че във фабрична кухина, около люка на тавана, са укрити 23 полиетиленови плика, обвити в тиксо с 1645 пръстена, гривни, медальони, обици, колиета, всички от жълт метал. Направената от вещото лице експертиза установява, че накитите с общо тегло 6161.20 грама са от 14-каратово злато на стойност 492 896 лева.

Голямо количество контрабандни златни накити са открити и на 22 май в малките часове на нощта, когато на пункта пристига автобус с турска регистрация на път от Турция за Северна Македония, управляван от турски гражданин на 52 г. При проверка със специализирана рентгенова апаратура са отбелязани необичайни плътности в задната част около двигателя.  При последвалия физически контрол  е открит специално изграден тайник, в който са били укрити 1668 различни изделия от жълт метал. Според  експертизата на вещото лице откритите изделия са от 14, 21 и 22 каратово злато  с общо тегло 6356.60 грама на обща стойност 519 089 лева.

Двамата души са със забрана да напускат страната и с мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Контрабандните златни накити и превозните средства са задържани.

Действията по разследването продължават.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЗЛАТО ИМАТ МОЗЪК НЯМАТ!!!_____ ИЗЛИВА СЕ БОЯТА СЛАДАТ СЕ ПЛИКОВЕТЕ ПО 2 БРОЯ СЪС ЗЛАТОТО ВАКУМНИ СЛЕД КОЕТО СЕ СЛАГА СТЕРЕОПОР ОТГОРЕ И СЕ НАЛИВА МАЛКО БОЯ ДА ЗАПЪЛНИ ДОРИ АКО СЕ ОТВОРИ НЯКОЯ КУТИЯ! ДЕТЕКТОРИТЕ НЕРАЗЛИЧАВАТ МЕТАЛИТЕ ИЗОБЩО, ТОВА ГО НАУЧИХ ОТ ТЪРСАЧИ НА ЗЛАТО В АВСТРАЛИЯ ПРЕДАВАНЕТО!
5
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АБСОЛЮТНИ НЕКАДЪРНИЦИ!!!ИМА НАЙ-РАЗЛИЧНИ НАЧИНИ ДА ПРЕКАРАШ ЗЛАТО!!!!! ______ВЪВ ФИЛМА ДЖОН УИК 3 ПОКАЗАХА КАК СЕ ПРЕКАРВА ЗЛАТО КАТО СЕ СЛАГА ВЪВ ВАКУМНИ ПЛИКОВЕ И ПОСЛЕ В КУТИИ СЪС БОЯ В ТЯХ ГОЛЕМИ КУТИИ ! МЪРЗЕЛИ, ИЗЛИВА СЕ БОЯТА СЛАГА СЕ АЛУМИНИЕВО ФОЛИО И ПОСЛЕ СЕ СЛАГАТ НАКИТИТЕ НА ДЪНОТО , ТАКА , ЧЕ ДА НЕ СЕ МЕСТЯТ! НЕКАДЪРНИЦИ
4
7
 
5
 
! Отговори
парашута на фигурант преди 3 години
Новият шеф на митниците - избори идват чекмеджето е празно.
3
2
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Платиха машините за изборите...
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти да видиш митничарите се разработиха само да не се окаже, че са позлатени ментета и това го има в играта.
1
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Болгароубиецът се е опитал да си спаси златото, но генерал Радев пак го хвана!