Джок Полфрийман осъди България в Страсбург

Страната ни ще плати обезщетение от 5200 евро
9 юни 2021 16:38, Нели Христова
81
Джок Полфрийман осъди България в Страсбург
Снимка: БГНЕС

Джок Полфрийман е осъдил България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Това съобщи за БТА адвокатът му Адела Качаунова.

Съдът е постановил, че е нарушен чл. 3 на Конвенцията за защита правата на човека. Полфрийман е станал жертва на нечовешко и унизително отношение в Софийския централен затвор, обясни Качаунова.

Делото е заведено заради нанесен побой от надзиратели в затвора през 2013 г. Тогава потърпевши са били група чужденци, сред които и Полфрийман.

Адвокат Качаунова каза още, че държавата ни е осъдена защото не е обяснила от какво са нараняванията на Полфрийман, както и защото не е разследвала ефективно случая.

България трябва да заплати на Полфрийман обезщетение от 5200 евро. Парите ще отидат при родителите на студента Андрей Монов, за чието убийство австралиецът беше осъден и изтърпя наказанието си, но все още изплаща кръвнина на близките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
8
 
! Отговори
ГЕШЕВ ОСТАВКА преди 3 години
бе нагъл мафиот
12
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябваше да го оставят в затвора доживот.
11
4
 
11
 
! Отговори
ЦАЦАТУРА, ГЕШЕФТУРА преди 3 години
все негодни структури уж да бранят гражданите, а там само недоучили селяни с каскети , алчни и корумпирани слуги на мафията
10
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убиваш някой...след време ск на свобода и даже съдиш затвора. Не го разбирам това време. Ако беше 2 3 века назад.... щеше да е на въжето отдавна и минало.
9
5
 
25
 
! Отговори
Бат преди 3 години
Аз това не мога да разбера как европейския съд може да се произнесе толкова бързо, а тези в България има дела по 20 години се влачат. Последен пример убийството на Милен Цветков. Ама то ще стане едно влачене 100 години. После ама ГРОБА пак да приказва че сме много напред в Европа. И оня Гешката затова се крие като лъх!!!!!
8
11
 
16
 
! Отговори
гост преди 3 години
Един свободен човек си търси правата. Браво! А утрепаната *** с срам за България.
7
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Полфрийман е станал жертва на нечовешко и унизително отношение в Софийския централен затвор, обясни Качаунова."===Аха, това явно е по-зле, отколкото да заколиш някого на улицата.
6
5
 
28
 
! Отговори
мери преди 3 години
Сега да плати надзирателя дето го е бил . да работи 2 год без заплата и да си научи урока за какво е назначен. да видиш тогава ние ли ще плащаме мрасотиите на държавни служители или те най накрая ще си гледат задълженията за което получават заплатиВдсички дър служители си мислят че те командават където и да са без да спазват закони и правила
5
6
 
10
 
! Отговори
565656 преди 3 години
Абсурдистан.....................
4
12
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
това е пълна лъжа - не са го либи , това е подлост, големи моралисти са европейците
3
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо точно го пуснахме?
2
5
 
15
 
! Отговори
аз преди 3 години
хахаха!Работа, Работа, Работа !!
1
8
 
15
 
! Отговори
Леша преди 3 години
Нормално за ЕС-Вавилон.