Пандемията убила близо 4 млн. души по света

Най-силно засегнатата държава са САЩ с над 605 хил. жертви
Обновена: 3 юли 2021 21:54 | 3 юли 2021 21:53, Веселина Йорданова
73
Пандемията убила близо 4 млн. души по света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пандемията от Covid-19 е убила близо 4 милиона души от появата на вируса за първи път през декември 2019 година. Това сочи анализ на официални данни, извършен от агенция Франс прес, съобщи БГНЕС.

Съединените щати са най-силно засегнатата държава с над 605 хиляди смъртни случаи, следвани от Бразилия, Индия, Мексико и Перу.

Данните се основават на доклади на здравните власти във всяка държава, но не вземат предвид преразглеждането, което увеличава бройките, извършено по-късно от статистическите органи.

Световната здравна организация твърди, че пряко или непряко са починали до три пъти повече хора заради пандемията, отколкото предполагат официалните данни.


73
Още по темата: САЩкоронавирус
Още от НОТИФИКАЦИИ
Приказката Евро 2020 продължава за Дания, на полуфинал е
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
4 милиона са тестваните и потвърдените. А умрелите от ковид в къщи и без тест? Може и 40 млн да са.
65
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пролетта имаше 10 000 души в болниците. Почти всички отделения бяха преструктурирани в ковид отделения. Трябваше да се дава кислород и лекарства за да се спасяват животи на ковид болните. Да не говорим за болни лекари и сестри, липса на персонал.Останалите болести нямаше място и възможност да бъдат диагтостицирвани и лекувани.Това са косвените вреди върху здравето на нацията от епидемията. Сега като не се ваксинирате, рискуват нови вълни, наново препълнени болници, и пак без леч.на др.болести
64
4
 
2
 
! Отговори
Ограничаване на ко-- преди 4 седмици
--нтакта води до периодично повтарящи се взривове на болеста тъи като не и се позволява да се развие по естествен път ,а само се ЗАБАВЯ --КАТО времето от забавянето се използва според мен за дезинформация и опит за пласиране на ОПРЕДЕЛЕНА продукция . За да върви търговията се измислят всякакви документи само и само уж доброволно да прибегнете към тази много печаливша за някои индустрия-- аз съм за право на найстина свободен избор .а не по косвен път да ти бъде налагано .
63
1
 
3
 
! Отговори
Бързам да се боцна преди 4 седмици
Само така след няколко години ще има директна връзка със Алфа Бета Кентавър ....
62
1
 
6
 
! Отговори
С тези числа преди 4 седмици
Всеки може да си жонглира ,ама както си иска . Единствено което забелязвам е наливане на огромни суми за нови и по -многочислени полицейски отряди за борба със евентуално бонтуващо се население т.е. на всякъде по света се увеличава репресивния апарат и се отнемат свободи в името на сигурност и фалшиви грижи за населението.На всички където се подхилкваха като се говореше за чипиране и какви ли не конспирации сега ще им се избистри .как стъпка по стъпка ставаме играчки на някой.
61
1
 
1
 
! Отговори
до ВирОс преди 4 седмици
Не е зле зле да прочетеш относно слънцето ,че всъщност изобщо не е горене това и не е химическа реакция която да изисква кислород а нуклеарна такава инапе много знаеш да принкяш и всъщност ти заблуждаваш хората . Да обобщим сега - това което се случва на повърхноста на слънцето не е горене а нуклеарна реакция .
60
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вируса e гаден, пазете здравето си и се лекувайте, но не ходете при проф. Николай Габровски - Пирогов или доц. Зафер Оркун Токташ - Медикал Караджъ от болница Медикал парк.Това са изключително арогантни, нахакани, некадърни, интересуващи се само от парите ви.Ще ви осакатят.
59
4
 
4
 
! Отговори
Император ЖиЗинПин преди 4 седмици
Малко са, Китайската раса има нужда от Нови Земи - тясно ни е вече 1.4 милиарда!
58
1
 
15
 
! Отговори
Размисли и страсти преди 4 седмици
А колко хора ще починат от други заболявания в следващите години, защото не са отишли на профилактичен преглед през тази година на пандемия. Колко хора са изпуснали планирани операции. Колко хора ще са с психически проблеми в следствие на това, че са загубили работата си. Колко хора нямат какво да ядат поради настъпилата икономическа криза в развиващите с държави. Важното е, че са живи, пък за бъдещето да не мислим
57
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вирус има и е лабораторно направен доказано е.Засега и ваксини има,ама колко са ефективни точно не се знае,но не са на 100%.Това дават,това слагаме.Ако измислят лекарство или по-хубава ваксина ок,ама засега друго спасение няма.По-добре поставена ваксина каквато и да е от колкото никаква.На 100 заразени 80 няма и да усетят,ама знае ли човек от кои ще е?Ако е от другите 20?Ами ако е от онези 2 от 20те дето мрат?
56
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен"Не познавам болен или умрял от тази тъпня."Тази "тъпня" и по простаците ходи, тъй че взимай мерки и се пази
55
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Covid-19 е убила близо 4 милиона души от появата на вируса за първи път през декември 2019 година. Това сочи анализ на официални данни, извършен от агенция Франс прес, съобщи БГНЕС."Да, така е. Няма нужда от анализ, тази инфо се намира с няколко думи в гугъл и се ъпдейтва от началото. Има и за държави. Това са само потвърдените случаи и то там, където има статистика
54
1
 
12
 
! Отговори
ддт преди 4 седмици
Е' баси лъжците!Срама нямат !
53
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това беше целта.И повече ще станат, благодарение на ваксините.
52
6
 
26
 
! Отговори
ВирОсът преди 4 седмици
набляга на плиткоумниците и овцете, които се боцкат с неизвестни субстанции. След 4-5 г ще излязат данните за увеличена заболеваемост от рак и автоимунни заболявания на агънцата, на които са им набили по няколко игли от "животоспасяващите" "ваксини".Айде бягайте да се подмиете и да си лягате беееееее!
51
1
 
16
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 седмици
От началото на пандемията населението на Земята се е увеличило с 80 млн, а това е много по-тревожен факт.
50
2
 
14
 
! Отговори
10570 починали от преди 4 седмици
ваксини до 8 май 2021, според европейската агенция по лекарствата, и 405,259 случая на тежки увреждания. Това е равносметката: на 100,000 ваксинирани 6 спасени от смърт и 4 с тежки увреждания. Нашият служебен министър каза, че иска да спаси нацията чрез масова ваксинация. Ако наистина иска това, да поръча тестване на представителна група и да разберем най-после какъв е истинския стаден имунитет. Според доц. Мангъров е достигнат. НУЖНО Е НАЙ-ПОСЛЕ ДА ГО ЗНАЕМ. ЗАЩО НЕ ГО ПРАВЯТ?
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всъщност, едва 0,02 % от тези 4 милиона са умрели от вируса...
48
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
това е само тренировка за бъдещи пандемии. следващия път - който не е част от ваксинираните - умира. то се знае - първи ще паднат антиваксърите и ромите.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Следваща новина - ако говорим за прожектирана реалност, то тя се отнася за нашата планета. Как гори слънцето? На минус 300 градуса без наличието на кислород, и на принципа на коронавируса - компютърна анимация за фундаментално-базова програмация? Бихме приели, че гори, ако програматорите не бяха толкова нахални да ни нарисуват пламъчета, за да ги асоциираме автоматично с огъня на земята. Как да не повярват, че ще се инжектирате, вие вярвате на пламъчета в космоса.