Хиляди на протест във Франция срещу задължителното ваксиниране

Полицията на места използва сълзотворен газ
17 юли 2021 21:05, Красимир Ангелов
319
Хиляди на протест във Франция срещу задължителното ваксиниране
Снимка: БГНЕС

Хиляди протестираха във Франция срещу плановете на президента Еманюел Макрон за задължително ваксиниране на здравните работници и задължителен здравен пропуск за влизане в барове, ресторанти и кина, предаде Франс прес.

В понеделник Макрон обяви мащабни мерки за борба с бързото разрастване на коронавирусната пандемия. Мерките включват задължителна ваксинация срещу ковид за всички здравни работници и за всички други работници, които са в контакт с уязвими хора.

Още по темата
"Тези хора ще имат възможност до 15 септември да се ваксинират и след това ще се прилагат санкции", каза Макрон в обръщение към сънародниците си. Президентът обяви също, че от началото на август ще бъде въведено използването на здравния пропуск за достъп до ресторантите, баровете, до самолетите и до влаковете. Още от 21 юли здравният пропуск ще се изисква за достъп до събития с повече от 50 души на тях.

Мерките предизвикаха масови протести във Франция, като на места полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите, съобщава БТА.

На днешните демонстрации участниците скандираха "Не на здравната диктатура" и "Макрон оставка". Според тях тези мерки накърняват правото на избор на тези, които не желаят да се ваксинират.

Освен в Париж, протести се проведоха и в други големи градове като Марсилия, Лион и Лил, както и в по-малки центрове.

Сред протестиращите имаше "жълти жилетки", опитващи се да подновят антиправителственото движение, спряно от наложените заради коронавируса локдауни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
31
 
! Отговори
До 266 преди 2 години
Откога свободната воля стана срамна?!
231
2
 
8
 
! Отговори
Xaxa преди 2 години
Ще хващаме май планината като стане насилствено задулжително.
230
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои от тукашните 264 форумджии са лекари, сестри или болногледачи? Някой вас да ви закача? Берем си срама като най-неваксинираната нация и точка. Живейте си спокойно.
229
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък онзи ден 800 хиляди във Франция се ваксинираха. Само за един ден.
228
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, тук било доста забавно! Как се самонавивате и самоубеждавате само в пълни глупости! Направо не е за вярване.
227
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха!!!!! Стотици хиляди са по улиците на градовете във Франция. Има и видеа. А това е само началото.
226
1
 
25
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Няма да му се размине този път на Микрона. Дори и ваксинираните излязоха на протеста, осъзнали вече какво са им приготвили - ваксини до живот ако искат да пътуват или ходят по ресторанти. А и последните проучвания че ваксинините спират Т-клетките които са най-важното и правят хората зависими от нови ваксини.
225
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До реалнафантазия Да, а и определено прави впечатлемия, че след като обърнаха палачинката действат някак много припряно - все едно нещо ги е изненадало и са започнали с плана си по спешност... Не знам, може да са изпуснали вируса по-рано от планираното или просто да си е обикновен вирус, от който са решили да се възползват... Има нещо странно и определено бързат като че ли нагласят плана си по непредвидени обстоятелства. Което е добре, защото още повече се прецакват.
224
1
 
29
 
! Отговори
реалнафантазия преди 2 години
Не помните, а аз помня как в началото на миналата година обясняваха докато гледаме какво се случваше в Китай, как това било просто грип, почти настинка. Това се тиражиране дори тук... после обърнаха палачинката и казаха, че по прогнози 60-70млн. души от световното население ще загине от вируса.После обясняваха, че ваксините ще са пожелатенлни, а сега искат да са задължителни!На кого вярвате? :)
223
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 253 "Време е правителствата да бъдат свалени" Така е по плана им. И после следва световно правителство. Затова не трябва да бъдат свалени, а просто да бъдат бити много, докато не вденат как да се държат добре.
222
1
 
32
 
! Отговори
Евала на протеста преди 2 години
До Спокойно, народе!Да бе да, досега минаха 9 вълни, но хората не измряха, половината вълни са след ваксинацията. Който иска да си се ваксинира всеки месец, ама да не занимават другите хора. Аз съм за, който иска отива, даже може и всеки ден да се боде.
221
1
 
18
 
! Отговори
Срам сте днес преди 2 години
Браво. Подкрепям. Няма ли да има статия за Васил Левски. Да го уважим днес от dnes bg. Или само с коронатъпотиите, джендърите или някакви скапани наркомани ще ни занимавате.
220
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И плъпна хаос.
219
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е правителствата да бъдат свалени
218
0
 
23
 
! Отговори
МакАрон преди 2 години
Маню-нюню, пак ще яде шамарите. Така ми се струва.На баба момченцето.
217
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най голямата измама на така наречената,,демокрация'' e правото на протести, като протестират някой чува ли ги ? Рептилите правят каквото са решили ,а протестиращите ядат бой и ги почерпват със сълзотворен газ ! Демокрация не е имало,няма и никога няма да има !
216
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Непрекъснат отпор и тотална всеобща стачка,те са нищожно малко пред мислещите,разумни хора,които могат да бъдат мачкани ,но не и смачкани,дори и с вълновите оръжия.Макрон е микрон,а ние сме техните микРОБИ И ЩЕ ГИ НАЛАЗИМ!
215
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко са, трябва всички да излязат и с дарма-диктатурата е свършено!
214
2
 
35
 
! Отговори
H2 преди 2 години
Благодаря ти Франция
213
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най-сетни им дойде акъла да се развихрят и да покажат кой командва парада, задължителна може да се налага на собственото му дете, ако има такова, но на хора чиито живот не му принадлежат, не може да се разполага с техния както на него му е одобно, всеки сам взима решение за собствения си избор на живот а не от някой си подлизурко