Хиляди на протест във Франция срещу задължителното ваксиниране

Полицията на места използва сълзотворен газ
17 юли 2021 21:05, Красимир Ангелов
319
Хиляди на протест във Франция срещу задължителното ваксиниране
Снимка: БГНЕС

Хиляди протестираха във Франция срещу плановете на президента Еманюел Макрон за задължително ваксиниране на здравните работници и задължителен здравен пропуск за влизане в барове, ресторанти и кина, предаде Франс прес.

В понеделник Макрон обяви мащабни мерки за борба с бързото разрастване на коронавирусната пандемия. Мерките включват задължителна ваксинация срещу ковид за всички здравни работници и за всички други работници, които са в контакт с уязвими хора.

Още по темата
"Тези хора ще имат възможност до 15 септември да се ваксинират и след това ще се прилагат санкции", каза Макрон в обръщение към сънародниците си. Президентът обяви също, че от началото на август ще бъде въведено използването на здравния пропуск за достъп до ресторантите, баровете, до самолетите и до влаковете. Още от 21 юли здравният пропуск ще се изисква за достъп до събития с повече от 50 души на тях.

Мерките предизвикаха масови протести във Франция, като на места полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите, съобщава БТА.

На днешните демонстрации участниците скандираха "Не на здравната диктатура" и "Макрон оставка". Според тях тези мерки накърняват правото на избор на тези, които не желаят да се ваксинират.

Освен в Париж, протести се проведоха и в други големи градове като Марсилия, Лион и Лил, както и в по-малки центрове.

Сред протестиращите имаше "жълти жилетки", опитващи се да подновят антиправителственото движение, спряно от наложените заради коронавируса локдауни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
7
 
23
 
! Отговори
Спокоен преди 2 години
Не ми харесва накъде отиват нещата. Търсете доверен лекар или медицинска сестра. Инжекция добре ама нека е с физиологичен разтвор (заради документа). Аз имах колебания но след тази войнстваща пропаганда и заплаха за задължителност, никога не бих си сложил тази ваксина!
191
4
 
9
 
! Отговори
Луцифер преди 2 години
Не съм съгласен да се отнема личния избор на Хората, защото няма да мога да ги ловя в капана си, както е уговорката Ми с Господ. Ядосан съм и смятам да хвърля всички правителства на тълпата, за да ги разкъсат. Само ще спечеля от това, още грехове, повече души за мен.
190
28
 
3
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Самоубийства не са нужни. Антиваксърството е проблем, който се решава от само себе си. Който разбрал, разбрал :)
189
3
 
15
 
! Отговори
Seth преди 2 години
Не съм очаквал да ми дадете доказателства, не се кахърете. Ако ги имахте, щяха да ви връчат Нобелова награда. Бил Гейтс от кога си мечтае някой да изкара вирусите от операционната му система. Може и да е успял? Наночастичци като носител на заразена операционна система в организмите на самоубийците. Ще видим как ще завърши експеримента. А, и да не забравя - иронията не ви се получава, без нея изглеждате почти умни. Не си мислете, че ви смятам за отделни персони, правя се на сляп за шиизофренията.
188
2
 
22
 
! Отговори
123 преди 2 години
Това е начина за справяне със сатанинската хунта обсебила света. Милиони хора по улиците и решителност срещу слугите на Сатанистите като полиция и военни.
187
1
 
14
 
! Отговори
Seth преди 2 години
До Алтерниращ веганист // Дай ми доказателство, че ковид съществува и ще постна видео със самоубиството си. Не е ли добро предложение?!
186
2
 
14
 
! Отговори
Seth преди 2 години
До Алтерниращ веганист // Не ме притеснява, че такъв като теб се е притеснил. Притеснявам се, утре като изляза да не стъпча някоя невинна буболечка или да обидя някой добър човек. Такива като теб (заради противните ти коментари подканващи към евтаназия), дори и да ви видя на улицата с изкарани черва, просто ще ви прескоча. Дори няма да се обърна да те заплюя, по стар български обичай. Живота на предателите няма значение.
185
12
 
2
 
! Отговори
Германец преди 2 години
До Алтерниращ веганист -- Те наистина си вярват. С двата крака са във филма.
184
2
 
15
 
! Отговори
До Алтерниращ вегани преди 2 години
Човекът може би е прав. Вирусите официално са неживи организми. Абсолютна измишльотина. Неживи организми няма. Това са просто токсини, а токсините не са заразни. Боледуваш, когато си изложен на тях, тоест трябва да са в околната среда.
183
31
 
1
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Палки и сълзотворен газ за гaдините. Френската полиция си знае работата. Адмирации!!!
182
31
 
21
 
! Отговори
Seth преди 2 години
До ХОРА!!! 187 // Няма никакви вируси. Никога не е имало вируси. Няма такъв филм, в който неживи неща се реят във въздуха, вдишвате ги и те се прикачат към живите ви клетки. Господ ни е направил базови програмации - едната е да чистим токсините преди зимния сезон, когато ще се храним с по тежки храни. Винаги могат да ни предскажат колко ще е тежка вълната на "грипа", защото правителствата знаят с какво са поръчали да ни пръскат. Ако докажат, че има ковид ще се самоубия ритуално в ефир по Канал 1
181
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 202 Е що така с лошо? Ние и на теб искаме да помогнем. Нищо, че си ваксър.
180
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ми е интересно дали ще пуснат чипираните в съпротива?
179
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бой по тиквите,антиваксъри нещастни
178
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еманюел Макрон изборът на Ротшилд за президент на Франция.. Това казва всичко за Ковид пландемията и маниакалната му реч за ваксините :-х
177
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боят настанаа, тупат сърца ни, ето ги идат наште душмани....
176
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даа, там обичат да режат главите на управляващите.
175
1
 
20
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 години
Пандемиците да слагат кратуните на сечника.
174
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на французите борят се за правата си. А на Маркон психологическият профил показва че е изключително самовлюбен в себе си и вътрешно е едно дете което плаче за внимание и дидндуркане!!!!!
173
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименн185 "Защо врагове като Русия и САЩ ще написват задружно? Каква е логиката." Има логика, но дресираният ти промит мозък не е в състояние да я схване, защото не са го казали по телевизора.