Хиляди на протест във Франция срещу задължителното ваксиниране

Полицията на места използва сълзотворен газ
17 юли 2021 21:05, Красимир Ангелов
319
Хиляди на протест във Франция срещу задължителното ваксиниране
Снимка: БГНЕС

Хиляди протестираха във Франция срещу плановете на президента Еманюел Макрон за задължително ваксиниране на здравните работници и задължителен здравен пропуск за влизане в барове, ресторанти и кина, предаде Франс прес.

В понеделник Макрон обяви мащабни мерки за борба с бързото разрастване на коронавирусната пандемия. Мерките включват задължителна ваксинация срещу ковид за всички здравни работници и за всички други работници, които са в контакт с уязвими хора.

Още по темата
"Тези хора ще имат възможност до 15 септември да се ваксинират и след това ще се прилагат санкции", каза Макрон в обръщение към сънародниците си. Президентът обяви също, че от началото на август ще бъде въведено използването на здравния пропуск за достъп до ресторантите, баровете, до самолетите и до влаковете. Още от 21 юли здравният пропуск ще се изисква за достъп до събития с повече от 50 души на тях.

Мерките предизвикаха масови протести във Франция, като на места полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите, съобщава БТА.

На днешните демонстрации участниците скандираха "Не на здравната диктатура" и "Макрон оставка". Според тях тези мерки накърняват правото на избор на тези, които не желаят да се ваксинират.

Освен в Париж, протести се проведоха и в други големи градове като Марсилия, Лион и Лил, както и в по-малки центрове.

Сред протестиращите имаше "жълти жилетки", опитващи се да подновят антиправителственото движение, спряно от наложените заради коронавируса локдауни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 163 всъщност от грип се умира от усложнения от грип и в България по официална стастистика умират 1500 човяека, а от ковид 19 10 000 чочвека по официална статистика НСИ. И двете болести засягат и основни заболявания,които усложняват.
151
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид-19 веднъж минава леко, друг път - макар и много рядко - е смъртоносен. Своята интелектуална импотентност учените и медиците прикриват със тезата за маски и ваксини като единственото средство за справяне с ковид-19, като панацея. Уви, оказва се вече, че нито маските, нито ваксините имат ефект, а ваксините може да се окажат и по-вредни от вируса. А след това идват чиновниците които започват да налагат това което им казват безхаберните учени и медици. И така започва фашизма!
150
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 160Просто ако някой го блъсне кола то ако почине го пишат ковид понеже са му направили тест преди да почнат да го лекуват и така например се увеличават починалите от ковид.
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя дето се чуди каква е тая истерия, явно или е кух, или е свикнал друг да му диктува правилата. И в двата случая не заслужава внимание. Дребна душица.
148
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен158Напротив, не им взимат работата, просто за работата има изисквания,както да си слага хирурга маска при операция, да си мие ръцете . Който не иска да го прави има право да не работи това,а всичко друго каквото иска. Това е свободен избор.
147
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - От грип умират в България годишно 20 хил, от ковид-19 само 9 хиляди, като повечето от тях са починали от други болести.
146
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 155 то май на тези вакси това е крайната цел. Да разбонтуват народа! Трагичното е че доста умряха от експерименталните течности.
145
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече няма грип. А грипът си е сериозна болест която почти винаги води до пневмнония. Но грипа изчезна, вече няма никакъв грип. Всичко вече е ковид-19. Ковид-19 победи грипа.
144
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 156 Ти първо се научи да пишеш тогава давай фалшиви статитсики. НСИ представя всяка година статистика - от грип умират 1500 човека в България,а от Ковид 19 10 000 човека. Това са официални данни. Проблемът на теорията ти са че и световната статитстика показва умрели от грип годишно макс 500 000 човека, а от Ковди 19 1,5 млн. годишно официални данни.
143
0
 
8
 
! Отговори
Гост преди 2 години
До Анонимен 151а Когато един продукт е експериментален не може да е задължителен! Трябва да се подкрепят всички браншове! Защо тестовете с количествени антитела не се признават?
142
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 151 Не, напротив, взимат им работата. И не само това, но при много напуснали работа, ще има недостиг на мед. персонал и много болни ще пострадат от това! Изобщо това е толкова м а л о у м н о изискване, че няма накъде повече да заорат в дъното!
141
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е проблема- който иска се ваксинира,който не иска никой не го задължава.
140
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - От грип умират годишно между 20 000 и 25 000. От ковид умират между 5 000 и 8 000, но цифрите вероятно са поне два пъти по-ниски като се има в предвит, че повечето умират от други заболявания, ковид-19 не е причината.
139
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е времето да се организира държавен преврат във Франция.
138
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 148 Аз съм анонимен, но не ***,а ти кой си, да не би да си от списание Лансет? Покажи научни статии,които доказват колко процента е смъртността от ваксините. Аз казах, според научната статитсуика 0,001%. Другото са конспирации. Израел спря бума на Ковид 19 с ваксиниране.
137
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си струва хората да се ваксинират понеже ваксината за ковид е направена да вреди на здравето им за да може да има болни независимо от какво.
136
0
 
9
 
! Отговори
Ник преди 2 години
превърнаха ЕСС на ферма за интензивно човековъдство. Днес първа игла. След месец - втора. Октомври - трета, уж за всеки случай... Четвъртата се очертава през Март-Април догодина, до амина... Скоро и под строй към пунктовете за "доброволно" евтаназиране и загробване, последвано от посмъртно връчване на медал и почетна степен за саможертва в името на общественото здраве. Въпросните марионетки, сложени да прокарват анти-конституционални наредби и набождания, много се вживяват в ролята си на фюрери
135
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 147 Годишно от грип умират 1500 човека, макс 3000, а от Ковид 19 10 000 човека. Няколко пъти повече. И за двете има ваксини и са доброволни. На никой не визмат работата, това е личен избор, изисквания.
134
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес ще сахилидя а след дни милиони ще протестират.
133
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 142 Така твърдиш ти. А други източници, при това по-сериозни от анонимен *** в новинарски сайт, твърдят друго. Има много починали и пострадали от ваксините и абсолютно не си струва човек да пожертва живота си и да се инжектира с експериментален препарат само за радост на някъф ***, който повтаря като папагал каквото е чул по телевизора!