Хиляди на протест във Франция срещу задължителното ваксиниране

Полицията на места използва сълзотворен газ
17 юли 2021 21:05, Красимир Ангелов
319
Хиляди на протест във Франция срещу задължителното ваксиниране
Снимка: БГНЕС

Хиляди протестираха във Франция срещу плановете на президента Еманюел Макрон за задължително ваксиниране на здравните работници и задължителен здравен пропуск за влизане в барове, ресторанти и кина, предаде Франс прес.

В понеделник Макрон обяви мащабни мерки за борба с бързото разрастване на коронавирусната пандемия. Мерките включват задължителна ваксинация срещу ковид за всички здравни работници и за всички други работници, които са в контакт с уязвими хора.

Още по темата
"Тези хора ще имат възможност до 15 септември да се ваксинират и след това ще се прилагат санкции", каза Макрон в обръщение към сънародниците си. Президентът обяви също, че от началото на август ще бъде въведено използването на здравния пропуск за достъп до ресторантите, баровете, до самолетите и до влаковете. Още от 21 юли здравният пропуск ще се изисква за достъп до събития с повече от 50 души на тях.

Мерките предизвикаха масови протести във Франция, като на места полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите, съобщава БТА.

На днешните демонстрации участниците скандираха "Не на здравната диктатура" и "Макрон оставка". Според тях тези мерки накърняват правото на избор на тези, които не желаят да се ваксинират.

Освен в Париж, протести се проведоха и в други големи градове като Марсилия, Лион и Лил, както и в по-малки центрове.

Сред протестиращите имаше "жълти жилетки", опитващи се да подновят антиправителственото движение, спряно от наложените заради коронавируса локдауни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 144. Не може да ти взимат работата заради Експериментална течност! Ковида бил страшен , а грипът не е ли? Годишно от грип само в бг умират 3000 -4000 хиляди.
131
2
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Която ни казват е: Ваксинирайте се с експерименталните ваксини! Експерименталната ваксина ви дава много по-голям (Колко? 10 пъти?) имунитет! Ваксинирайте се!Ваксините помагат, поне 90%. Е, може и да не помагат, ама не вредят. Малко хора ще умрат. Е, не малко, но колкото, толкова. И все пак, по-добре да сте ваксинирани! Може да ви дадат кебапчета. И бира. А може и да не ви дадат - томбола! Ама се ваксинирайте. За всеки случай...
130
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 143ПОвечето го изкарват за 3-4 дни, но умряха над 3 млн. човека,които не го изкараха и ако лекарите заразяват пациенти нещата няма да са по-добре.
129
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питам каква е тая истерия във Франция,след като никой не е задължен да се ваксинира и всеки е свободен да откаже ваксинация и да излезе в неплатен отпуск илид а си смени работата. Щом имаш свободен избор,значи не си заядължен. Защо тогава е истерията?
128
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен140!!! Ти имаш ли глава на раменете една година лекуват болни или са на места с много хора. Повечето го изкарват за два три дни и толкова. Вижда се че измислените експериментални препарати ме помагат от повторно заразяване и разпространение. Препаратите са експериментални и не се знае точно какво ще се случи с вакснатите.
127
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен141Истерията е оправдана за Ковид 19,защото много хора измряха от вируса и усложненията му,а не от ваксините,които предпазват от Ковид 19.
126
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 136 Наистина ли не схващаш "каква е тая истерия"? Запомни като говориш така арогантно и пренебрежително за проблемите на другите, защото може утре ти да се окажеш в положение да ти е нужна подкрепа...
125
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 139 Ами те без ваксинация почти 100% влизат в контакт с вируса и има възможност да си заразят пациентите ,а смъртността от вируса е около 3%,а усложнения от ваксиниране са 0,001%.Питам кое е по-опасно?
124
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 136 ! Съединението прави силата! Не бива да посягат на персонала на болници, училища и други социални дейности, защото не се знае дали вместо да ги опази този бъркоч може да ги трови или в най лошия случай да разнасят мутация и да си заразяват пациентите!
123
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е задължението?
122
3
 
28
 
! Отговори
Напиши коментар преди 2 години
ДИКТАТУРА.
121
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност заглавието лъже. Както се споменава в текста на статията никой не е задължен да се ваксинира освен здравните работници и работници, които са в контакт с уязвими хора, за да не ги излагат на риск. Но това не е задължение, защото всеки може да напусне работа,да си смени работата и да не се ваксинира.Каква е тази истерия?
120
2
 
5
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Язе най ридовно съ ваксанирам ката ден с ракия 55 градуса ! За ко мий друга ваксина ?
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вакса Тъпака ме разби! Как да му дам десет плюса?
118
0
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бай Шиле ше ги вакцинира :)))
117
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва ми интервю с български доцент, професор, или имунолог точно в този момент. Не е пускано скоро. Искам да видя наглостта има ли граници!
116
3
 
29
 
! Отговори
Стар набор преди 2 години
Западна Европа навлезе в стадия наречен ДЕМОКРАТУРА !
115
26
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Нормално е при демокрацията малцинствата да се налагат над мнозинството. Учените са доказали, че хомосексуализмът е нормален, учените са доказали, че задължителното ваксиниране е нормално.
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 126!! Платихме данък спокойствие към САЩ със самолетите!
113
2
 
15
 
! Отговори
ВаксаТъпак преди 2 години
След като се ваксинирах, хващам само чалга канали през фонтанелата? Някой знае ли, кога ще пуснат малко нормална музика?