Ресторантьори блокираха Орлов мост в знак на протест

Недоволството е по повод очакваното ново затваряне
Обновена: 11 авг 2021 18:13 | 11 авг 2021 18:00, Веселина Йорданова
189

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ресторантьори блокираха столичния Орлов мост и се отправиха към сградата на Министерството на здравеопазването в знак на протест, който е под наслов "Бизнесът отвръща на удара".
Още по темата
Недоволството на собствениците и работещите в заведенията е по повод очакваното ново затваряне заради противоепидемичните мерки. Организаторите определят ограниченията като дискриминационни.

Те настояват, ако има намален капацитет, държавата да доплаща за неизползваемите места.

Организаторите на протеста искат оставките на здравния министър Стойчо Кацаров, на директора на столичното РЗИ Данчо Пенчев, на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и всеки, който е участвал в създаването на плана за действие за борба с Covid-19.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: протестресторантьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
9
 
10
 
! Отговори
Агент Гибс преди 2 години
Една шепа платени геберастки лентяй искат оставки , а бе нормални ли сте ? Не стига , че ви храни държавата , ами и здравната система искате да направите да колабира ! Затваряне или само ваксинирани !
126
5
 
5
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Радеф,добре ли е така? Декември-януари идва и глад.
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ивоКрайно време е да се отърсим от този Балкански манталитет, че всичко що става "по цял свят" е задължително правилно от научна, медицинска, морална, етична и конституционна гледна точка. Европа е напълно залята от протести, защото милиони будни осъзнати хора не виждат логика във всичко това, което става "по цял свят", и не са съгласни с този нов ред, който им се налага и който очевидно скоро няма да свърши, ако ще и на 90% да се ваксинираме.
124
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гнусара се намира в президентството, взимайте гьостериците и отивайте натам.
123
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност всички посещаваме ресторанти, но мразим ресторантьорите. Като те е страх от мечки не ходи в гората. Мен пък ме е страх от лекари и много ме е страх. Не стъпвам даже при джи пи то да му кажа добър ден, но пък в кръчми ходя и така 30 години. При лекар-не, в кръчма-да.
122
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧашкоФ да вземе мерки....! Ха-ха-ха!
121
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям протеста. Относно Кунчев - не само отставка, а и някое дърво със здрави клони, да понесе тежестта на въжето.
120
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има от тях такива, които предлагат един коктейл с много сламки и трябва да бъдат закрити, до като я има тази епидемия.
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реновиране и рестарт на простотиите.
118
4
 
13
 
! Отговори
! преди 2 години
Да питам ли дали отговарят кръчмите на HACCP, дали кухните им са според разпоредбите, дали 2 санитарни възела за 300 човека са според разпоредбите, дали тютюневият дим е според закона....накрая ще се наиграете. Проблемът е, че докато някой тумбак от ХЕИ не влезе в затвора, ще се мислите за вървежни. Иначе си знаете че повечето сте за затваряне завинаги, не само около ковид вълните.
117
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Криещите печалба" отвръщат на удара....
116
8
 
15
 
! Отговори
!: преди 2 години
А искате ли да ви плащат и гарантирано по 200 лв на маса ?! Пичка ви майчина, така става като не се спазват минимални мерки. В 99% от кръчмите сервитьорите са без маски, за дезинфекция няма да говорим. Колко заведения работят според разпоредбите за зелена зона?! Всичко работи на 150% капацитет и нулево отстояние. Запомнете едно, няма читава държава, която да се издържа от туризъм. Еле пък нашето е някаква пародия. Кръчмите ще заплашват и ще управляват.... държавата най-накрая да си влезе в роля!
115
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
99% от тях са гласували за ГЕРп! Да си ги подкрепят още 12 години заедно с техния НОЩ!
114
7
 
14
 
! Отговори
сс преди 2 години
Като не им харесва да напускат! Някъф черпак тръгнал да дава наклон на цялата държава !
113
8
 
13
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
Ако така продължават, след един месец, сигурно ще ходят да блокират болниците. Защото, според тях, болни от ковид няма и в реанимациите лежат някакви симуланти.
112
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепете ресторантьорите сега, защото след един два месеца вече служебното правителство ще ви вземе бизнеса и на вас, както са го взели сега на тези хора. Не спете, ами ги подкрепете!
111
17
 
9
 
! Отговори
Радев, оставка! преди 2 години
Направете барикада от пейки и гуми, осигурете 24 ч дежурство и охрана, повикайте чужди медии и снимайте полицейското насилие на Румен а Радев над гражданите.Ние ще ви подкрепим, не с кланяйте глава пред кремълският сатрап Румен Радев!Оставка и съд за Радев!
110
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВАКСИНА СРЕЩУ КЮФТЕ?Именно това прави. Да въведат тези ковид паспорти като в Европа, да видим колко хора ще им ходят в скъпите заведения, при 15% ваксинирано население и то основно в пенсионна възраст. На домашно хем е по-приятно, хем по-евтино, хем никой няма да ми бърка в носа, за да докажа, че не съм чумава, за да пия едно кафе. Ваксините не предпазват от заразяване, не знам кой още вярва, че това е само заради здравето на хората... Бойкот е единственият начин да се свърши тази лудост!
109
6
 
7
 
! Отговори
Хасковския зел чорап преди 2 години
Айде на бас че ще отпера тиквата наесен на изборите. Ако някой герберско говедце си мисли че не е така, нека си заложи топките на пангара. Лично ще му ги смачкам след като спечеля Ха-ха-ха-ха.
108
8
 
12
 
! Отговори
иво преди 2 години
Хахаха цял свят затварят всичко само нащи бармани мислят, че заради 5G-то ще ги чипосват :)