Бизнесът поиска безплатни PCR тестове от Нинова

Представители на туристическия бранш се срещнаха с мандатоносителите от БСП
30 авг 2021 13:56,
48
Бизнесът поиска безплатни PCR тестове от Нинова
Снимка: БГНЕС

PCR тестовете за туристите да бъдат безплатни. Това поискаха по време на срещата си с мандатоносителите от БСП представителите на бранша.

Според тях в бюджета на страната трябва да има заложени средстеа за изследвания, а с това ще се улеснят пътуванията на почиващите в страната и чужбина.

"Ако не сте ваксиниран нямате право на този тест. Много хора не искат да пътуват, защото знаят, че при завръщане подлежат на карантина. Големи корпорации наложиха забрана на персонала си да пътува, за да не изпаднат в ситуация служителите им да са под карантина", обявиха туроператори.

Още по темата
По думите им банките отказват да им дават нови кредити и оказват голям натиск за изплащането на съществуващите.

От туристическия бранш настояват да се обмисли вариант за обезпечения от ББР и Фонда на фондовете.

"Държавата ако реши да се намеси, има как да го направи. Но има голям натиск и ще започне да се изкривява ситуацията", обясни Георги Щерев от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

”В бюджета няма заложени пари за бизнеса, само за 60/40, тя е жизненоважна за нас. Но, само ако работим. Ако се стигне до затваряне на бизнесите, тя ще спре да работи", каза Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията.

"Мярката за ликвидност през ББР не работи или банките избягват да предлагат продукта", допълни Алибегов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Ето сега заслужават яки протести и вдигнати юмруци. Тая мн иска да влезе в обувките на Бойо ама размера там й е мнооого голям..даже и другаря Радев да си сложикарака до нейния. наистина изживява своите 15 мин под светлините на прожектора и се радва като абитуринтка в луксозна кола на бала си. Жалка картинка...
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Грую - "просто на неваксинираните да им вдигнат здравните двойно." А на ваксинираните като влезнат в болница ,да им плащат на ден престой .
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако не сте ваксиниран нямате право на този тест." - Значи да се тестват само ваксинирани безплатно ,нали ? Е нали са ваксинирани ,напълно безопасни ,за какво да ги тестват ?
31
2
 
1
 
! Отговори
Грую преди 2 години
Какво очавате от този? Като всичките му събратя, ще проси докато не го наритат... просто на неваксинираните да им вдигнат здравните двойно. И на кръчмарите данъците.......
30
0
 
4
 
! Отговори
Ай с..ктир преди 2 години
Няма нищо безплатно. Ще ги платим всички ние данъкоплатците.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българската асоциация на заведенията пак иска помощи, не ще мерки срещу ковид и плаши с протести. Не били подпомагани достатъчно. Мисля, че прекаляват.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обещаното не е като даденото. Корнелия Нинова ще ви обещава и прах от луната само и само да я подкрепите. Лъже и маже понеже знае, че няма да носи отговорност. Тя няма да вземе мандат повече в този си живот. От тук нататък е пета на избори. След това шеста и отива в девета глуха. Ама така става като я гонят от нейната партия през вратата, а тя драпа да се върне през прозореца. Хак и е. Още може да носи докато срути тотално БСП.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пародия,кръчмите"стратегически и структороопределящ" бизнес,Корнелия "успешен" политик от партия която много пъти фалира България.
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимката кобилата от крушовица е с такова самочувствие като, че ли е министър председател. Коя е тя, че да искат от нея?
25
0
 
8
 
! Отговори
Аа преди 2 години
И тя се прави на много заинтересована все едно, че нещо зависи от нея и тя ще реши въпроса
24
0
 
9
 
! Отговори
? преди 2 години
Големи корпорации са забранили на служителите си да пътуват? Кои са тези корпорации и кога са забранявали? Това сега ли си го измислихте или за вас голяма корпорация и компания с хиляда служители? Слава богу, че аз работя в малка корпорация със 75 хиляди служители и работим всички от вкъщи от година и половина. Точно никой не го интересува къде пътуваш, защото и под карантина можеш да работиш от вкъщи.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тестове на болни и със симптоми, нека не им пълни джобовете. Абсурдни.
22
1
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Нинова може да обещае и да даде всичко което и поискат, ще извади пари от отарашената си партийна каса, що се отнася до обещанията те както винаги са безплатни, но се дават със жертвоготовност до последна капка кръв .... Сега е момента кой каквото иска от дамата от с.Крушовица, да си го поиска, мераклиите да не чакат ... !!!
21
0
 
5
 
! Отговори
въпрос преди 2 години
Безплатни тектове. Как си представяте да се лишат от около 600000 лв. всеки ден.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли мрънкате вместо да помислите как да ваксинирате служителите си така хем няма да харчите пари да ги пращате в карантина, хем за тестове ,нито пък лекарства.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доколкото разбрах Нинова се е срещала с някакви бандитски организации, които са и съобщили какъв е процентът на техния рекет към държавата. А там бил и Ричард Герберското сърце?!!!
18
0
 
16
 
! Отговори
хм преди 2 години
Доколкото разбирам, тези казват, дайте да ни дадете. Българите данъкоодранци ше им плащат на техните туристи от богати чужди държави, за да им идват и те да си пълнят гушките от туй??????!!!! Че и някакви банкови гаранции да им давали, демек ако не могат да върнат кредита (че защо ли да го върнат?), някой друг (кой - пак другите работещи) да им го платят. Че то и аз искам тъй бре, какво като не съм в тоя бизнес.
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибега да си продаде мерцедеса и да си плаща тестовете нас клиентите
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя Алибегов в заведението му не се спазват никакви мерки, служителите масово с маски под брадите. Не ме разбирайте погрешно, аз съм против мерките, но ни правят на луди и Кунчев и пландемиците и бизнесът, всичко е за наша сметка.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тестовете не трябва да са безплатни за никой, всеки да си плаща или да им каже, че няма да си прави тест, иначе все едно някой който е против ковидцирковете, плаща от неговия джоб за тяхноо продължаване.