Австрия готви затваряне на неваксинираните при скок на болните

Засега страната е в първа степен на заболеваемост от обявените 5
23 окт 2021 20:30, Красимир Ангелов
240
Австрия готви затваряне на неваксинираните при скок на болните
Снимка: БГНЕС

Австрия предвижда пълен локдаун за неваксинираните жители при нов скок на заразените с коронавирус. Към тристепенния план на мерките се прибавят още две нови степени, които засягат лицата без ваксина.

При четвърта степен ще важи правилото единствено ваксинираните и оздравелите да имат достъп до заведенията за хранене, хотелите и масовите мероприятия, както и до болниците и домовете за възрастни.

А при крайната пета степен се въвежда пълен локдаун за неваксинираните.

Новите мерки за контрол на коронавируса бяха съобщени снощи от канцлера Александър Шаленберг и здравния министър Волфгант Мюкщайн.

В последното пето ниво на ограничения, всички лица, които не могат да докажат ваксинация или скорошно преболедуване на ковид, няма да могат да напускат жилищата си, освен за пазаруване в хранителен магазин, посещение на лекар или аптека и отиване на работа.

На този етап страната е още в първо ниво на ограничения, което влезе в сила от 15 септември.

Въпреки това има увеличение на хората в интензивните отделения и ако заразата продължи да се разпространява, съвсем скоро може да се премине към следващото, второ ниво. При него в нощните заведения и на събития с повече от 500 човека ще могат да влизат само ваксинирани и излекувани. При тази ситуация вече няма да се приемат безплатните антигенни тестове като „пропуск” за заведения и събития.

Канцлерът Шаленберг изрази надежда, че предвиждането на строги ограничения ще мотивира повече хора да се ваксинират, но заяви, че ваксинацията в страната остава доброволна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
7
 
39
 
! Отговори
до 186 преди 2 години
Ти де ( В ) ил ли си ? Не виждаш ли, че дори в държавите с 80% + на ваксинираните продължава да си има вирус и вълни на заразяване, последно Франция, Холандия и т.н. Е останалите по-малко от 20% ли са им виновни? Вируси винаги ще има това е положението да не би грипа да изчезна като има ваксина, не и пак се мре от него. Всички сме смъртни свиквайте с тази мисъл ваксинираните.
176
5
 
30
 
! Отговори
Заради преди 2 години
този "проект" ли предишният канцлер подаде оставка преди няколко дни????? Дали са му да "прочете сценария" и момчето твърдо е отказало да играе в този филм?!?!.... Между другото, Австрия е родината на оня чичо с мустаците, който подпали света през миналия век. Гените са си гени - няма как!
175
9
 
26
 
! Отговори
Ахахахаа преди 2 години
Австрия, Хитлер...повтаря се историята! Единственото, което постигат е цената на фалшивите ваксинации да стане 550 лв. Бяха 200. Но интереса на свършва. И 1000 ще стигне. Но хората пак ще гиплащат. Защото това е бунт и протест! Политиците никога не печелят. Печели народа!
174
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да затваря неваксаните, тъкмо ще се разболяват и мрът само ваксани, всяко зло за добро
173
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твърда ръка! А при нас големи усти и нищо! Промяна, промяна, ама се крият като стане дума за ваксини.
172
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aвстрия не само се готви, но и ще изолира неваксинираните. В БГ един неук и с невисоко умствено и културно ниво пожарникар, зад гърба на когото са Меркел, Вебер, Лопес си разиграва коня вече 12 г., а медиите -верни лакеи му пригласят и правят ББГ да изглежда като премиер в отпуск. ББ пък, който е вече на години, не си сдържа думите, а сипе обиди и лъжи по адрес на президента с шепи. Каскета и СпП си мълчат, а медиите смятат ,че ще върнат ББ на власт. Тая няма да как да стане.
171
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми хубаво!Да ги отделят ,като прокажени.Наоколо пъплят ваксинирани ,разнасящи короната.Ааа ,ако взема бастуна .
170
2
 
4
 
! Отговори
до 185 преди 2 години
малката ти вероятно застигна една приятелка и целия им сектор, всички до един боцнати с 2 игли, та си е яко болна де
169
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте се и да забравим за този вирус!
168
28
 
7
 
! Отговори
До 184 преди 2 години
Докато не се ваксинира голяма част от населението, вирусът ще е силен. Никоя ваксина не защитава изцяло от заразяване, но е малко вероятно да се разболееш и още по малко, да умреш. Това е разликата и трябва да я разберете
167
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече си стигнаха нивата от март месец преди голямато набождане, че сертификата не пази си е ясно, но терор и контрол да има. Като цяло Европа отново започна да покачва случаите, нищо различно от Израел, явно боденето ще продължава до безкрай докато хората спрат да приличат на човеци
166
2
 
23
 
! Отговори
@@@ преди 2 години
Трябва да мотивира повече хора да "бутнат бастилята" и да гилотинират мотиваторите, не друго.
165
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доколкото ваксинираните също боледуват и разпространяват вируса, да затваряш само неваксинираните си е голяма хирня, но пък нищо нека си боледуват на воля хората
164
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашагите не се ваксинират.
163
7
 
5
 
! Отговори
ФатаМоргана преди 2 години
фашагите надигат глави
162
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Депопулация и стереилизация, са целите им.
161
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацисти!
160
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ми напомня на 1939г, а на вас? Ще раздават ли пак нашивки със звезди или този път ще са друго?
159
2
 
40
 
! Отговори
?? преди 2 години
''но заяви, че ваксинацията в страната остава доброволна.'' След прочитане на статията някак си не останах с впечатлението, че ваксинацията е доброволна.
158
2
 
42
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
имам хора от семейството ми които го караха а някои които дори не се разболяха (въпреки близкия контакт), така че, заради 0.3% които умират ... да затваряме всичко и сертификати...е несериозно, по дяволите всички...