Съдбата на Джокович в Австралия ще се реши в неделя

Тази ноще бе проведено първото изслушване на двете страни в съда
15 яну 2022 08:48, Петя Славова
51
Съдбата на Джокович в Австралия ще се реши в неделя
Снимка: БГНЕС

.Федералният съд на Австралия ще разгледа жалбата на Новак Джокович срещу повторното анулиране на визата му в 00:30 часа в неделя българско време (9:30 сутринта в неделя местно време). Вчера имиграционният министър на Австралия Алекс Хоук използва правомощието си да анулира визата на световния номер 1 за втори път, но адвокатите на сърбина отново обжалваха и той все още се надява да участва на Откритото първенство на Австралия, което започва в понеделник.

Още по темата

Тази сутрин Джокович бе задържан от властите в страна, като до заседанието на съда той ще остане затворен в хотелска стая в хотела за бежанци, в който вече прекара няколко дни. Към момента деветкратният шампион в Мелбърн все още е записан в програмата на турнира, но всичко зависи от решението на Федералния съд. Ако то не бъде в негова полза, Джокович ще бъде депортиран и рискува визата му да бъде анулирана за три години.

Според закона министър Хоук има правото лично да анулира виза, ако прецени, че човекът е "потенциален риск за здравето, сигурността или реда в австралийското общество". От своя страна юристите на Джокович определят решението му като "нерационално", предава БГНЕС.

Ако спечели обжалването, Джокович ще се изправи срещу сънародника си Миомар Кецманович в първия кръг на Australian Open.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
haha преди 2 години
41 - лъжеш или не знаеш нищо пич. За да те качат на самолета трябва да имаш Валидна Австралийска Виза. В австралия не можеш да влезеш без ВИЗА която се издава от същите тия дето сега я обявяват невалидна... Австралийския съд реши това когато издаде нареждане да се отмени решението на властите относно Визата на Джокович, Това е политическа игра - *** като всяка политика...
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен ---- Той не е антиваксър, ве цървyл!
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой не е гледал цирк "Балкански", ето ви безплатно представление.
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много шум за нищо. Светът няма да се промени особено от това дали ще играе или няма да играе този тенис-гладиатор. Прекалено много хората залагат на зрелищата, а не на сериозните неща.
37
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ноле ще го ваксинира некой абориген в затвора и ще му мине антиваксърството :)
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19. Анонимен Никой не ТРЯБВА да е ваксиниран задължително! Само по желание! >>>>>>>ЗА ВЛИЗАНЕ В АВСТРАЛИЯ СЕ ИЗИСКВА _ЗА ДЪЛ ЖИ ТЕЛ НА _ВАКСИНАЦИЯ. ТОВА Е ИЗВЕСТНО ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА. ДЖОКОВИЧ С КАКВО Е ПО-РАЗЛИЧЕН АНАТОМИЧНО ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА?. . . . . . . . . . . . С това, че има здравно разрешение към визата! Ти не си от 80%-те, а от 100%-те и отгоре, и да четеш вече неможеш!
35
5
 
1
 
! Отговори
Аз НЯМА преди 2 години
Споделяйте и разпространявайте:Аз НЯМА да си инжектирам еврейската пекня "ваксина"!
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как в турнир на набодени и падащи по корта играчи да участва здрав човек? Как ще го допуснат? Видяхте ли колко спортисти- млади здрави и прави хора, през 2021 г. получиха сърдечни удари, че има и починали? С такива нормалните здрави хора няма как да се съревновават.
33
3
 
2
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Трябва много да го пазят, да не последва съдбата на "папаята".
32
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е по-лесно да влезеш в Северна Корея, отколкото в Австралия. Голяма демокрация, голямо чудо!
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веселке, че те си бяха затворени заради неадекватните си управляващи. Затворен-незатворен-само отлагаш неизбежното. Респираторен вирус не се спира със затваряне. Смях и сълзи за неуките, като вас, вярващи в такива мерки. Да не им е виновен някакъв тенесист за престъпленията и издевателствата, които правителството натвори в Австралия? Като тръгнат да си бесят фашистите, ще си търсят виновните управляващи, не някакви спортисти,дето дори не са стъпили на свободна /ако там вече има такава/ територия
30
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Джокович - не знам, подигра им се съвсем справедливо. Но Австралийското правителство се изложи тотално и се показа като явна геноцидна диктатура и неонацистко управление.
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович е работник и ако работодателя не го иска няма как да се случат нещата. Какви са вашите вярвания и т.н. няма значение.
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ ФАШИСТКИ ЗАКОНИ! СПАЗВА ЛИ ГИ НЯКОЙ, АВТОМАТИЧНО СЕ ПРЕВРЪЩА В САМОУБИЕЦ!
27
13
 
10
 
! Отговори
Весела преди 2 години
В Австралия 2 години бяха затворени по къщите!Не като в БГ дето все ви взимали *** свобода.Бяха под ключ две години и всички полети забранени,хората не виждаха роднините си с години.И сега идва некав *** с пари и си мисли че на някой му пука за хилките!Нали ако си затворят очите за *** Джуката населението ще ги смачка!Правилата са за всички,нали искате това да важи и в БГ или май си искате Балканския сорт правила?!?!
26
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът вече не е дали ще играе, или не. Води се война между доброто и злото и той е символът, емблемата на тази война. Използван е, защото е най- добрият и е известен. Затова е толкова ожесточена битката. Изхода от този двубой ще покаже и каква ще е съдбата на целия свят.
25
2
 
6
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Да не мислиш, че сърбите ни обичат. Те ни мразят най-много. А, да си чувал за сръбско-българската война? А за асимилирането на българи от западните покрайнини? А за асимилирането на македомски българи? Българи и сърби не се обичат още от средните векове, не от вчера или днес.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуснат ли него да играе, другите които ги спряха със същите проблеми ще ги накъсат от дела.
23
9
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРЕДУПРЕДИЛ СЪМ ВИ ДА СЕ ПАЗИТЕ ОТ ЗЕЛЕНООКИТЕ ХОРА! ЗЕЛЕНИЯ ЦВЯТ НА ОЧИТЕ НЕ СЕ ПОЛУЧАВА ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪК А СЛЕДСТВИЕ НА ЛИПСА НА МЕЛАНИН ИЛИ УВРЕДЕНИ ЗЕЛЕНООКИ РОДИТЕЛИ ПРЕХВЪРЛЯТ ТОВА ГЕНЕТИЧНО БРЕМЕ НА ДЕТЕТО СИ !!! ЗЕЛЕНИЯ ЦВЯТ ПОКАЗВА НЕДОРАЗВИТОСТ НА МОЗЪКА В РАЗЛИЧНА СТЕПЕН , ПОДЧЕРТАВАМ НА МОЗЪКА, НЕ НА ТЯЛОТО! ФАЛШИВИЯ ПУТИН Е ЗЕЛЕНООК, БОРИСОВ, РАДЕВ , ФАНДЪКОВА ВСЕ ЗЕЛЕНООКИ! ДЖОКОВИДЧ Е ЗЕЛЕНООК И БЕЗ ДА МУ МИГНЕ ОКОТО ЩЕ ВИ ИЗМАМИ И ИЗЛЪЖЕ ТОЙ СЪВЕСТ НЯМА ВЪПРЕКИ, ЧЕ ГОВОРИ ЗА БОГ!
22
0
 
7
 
! Отговори
Умен преди 2 години
На Жокера му дреме за селяните от Австралия .На Ролан Гарос ко чакат като топъл хляб.