Задържаха Джокович преди изслушването в съда

Сърбинът ще обжалва
15 яну 2022 10:50, Петя Славова
141
Задържаха Джокович преди изслушването в съда
Снимка: БГНЕС

 Австралийските власти задържаха Новак Джокович преди утрешното изслушване в съда, след което ще стане ясно дали ще може да остане в страната, предаде BBC.

Още по темата


Преди ден австралийският министър на миграцията Алекс Хоук за втори път отне визата на Джокович като заяви, че сърбинът представлява заплаха за общественото здраве, тъй като не е ваксиниран срещу COVID-19.

Сърбинът веднага обяви, че ще облажва решението, предава БНР.

Той спечели вече едно обжалване срещу неправомерно отнемане на визата му, когато бяха открити процесуално нередности при задържането му от граничните власти в Мелбърн.

Ако съдът отсъди срещу Ноле той не само ще бъде депортиран, но и ще получи забрана да влиза в Австралия в рамките на следващите три години.

Изслушването пред съда е насрочено за утре от 9:30 часа сутринта местно време (00:30 часа българско), а Откритото първенство на Австралия по тенис започва в понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
6
 
! Отговори
Моето... преди 2 години
...скромно мнение е, че тук не става въпрос за това кой е ваксиниран и кой не. Тук става въпрос, че декларацията за виза на Джокович е с невярно съдържание, спрямо това от коя страна влиза в Австралия, а това е наказуемо. Сега въпросът е дали ще го помилват или ще лежи 5 години за документно престъпление. Ако и в Австралия не го затворят, то аз се отказвам от правораздавателна система въобще - законите са затова, за да се спазват! Нарушителите е необходимо да се санкционират.
58
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност конкретно този турнир се провежда в дадена държава, Австралия. Те са решили неваксинирани да не влизат на територията им. Хубаво или лошо, си е тяхно суверенно решение,някой насила ли го кара Джокович да ходи там? Лакомията за пари и слава е ясна, но това не ти позволява да мамиш в декларации чуждото правителство. Цели спортове и първенства по света страдат заради тази пандемия, какво му е най-специалното на Джокович?
57
7
 
9
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Не може всички да спазват правилата, само един тъмен балкански субект не, и да иска изключение да му се прави. Това не са балканите и има ред. И изобщо не е въпроса в липсата му на ваксина, а в това че тръгна да лъже за какво ли не. Като няма ваксина и не желае да има няма да ходи изобщо на турнира. Достатъчно е известен, можеше да направи изявление, че бойкотира турнира защото му искат ваксина и да не ходи изобщо. Така нямаше да се излага токова много, той и семейството му.
56
4
 
5
 
! Отговори
т преди 2 години
Ще го пуснат няма къде да отидат, малко цирк за пред народа им нали ги правят на маймуни, има една приказка ,,гладът е по-силен от тока,, тука е ,,парите са по-силни от ваксините,, все пак западняците са много алчни.
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Асан, не дали дипломата е купена или е получена след завършването му там. Излъга и целият народ за двойното гражданство и това е противоконституционно ! Трябва да бъде съден за това , а не да се прави на главен герой сега.Всъщност да сме свидетели на осъден политик в БГ, не е имало, няма и да има за съжаление . За това сме и бананова република.
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе изкараха го най големия терорист Ще зарази цяла австралия
53
3
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Тениса не ми е любим спорт, колкото до сърбите, по лични причини и те не да ми любимци. Тук обаче става въпрос за много по-генерално решение- открито тези абутигени да признаят за глупостта си, как тероризират неваксинираните и непослушните! Защото допуснат ли Джокович на турнира, един вид се получава много шум за нищо, и цялата им гнила политика за набедената пандемия и фалшивите ваксини , отива на вятъра . А послушните оФце да си блъскат по кортовете.
52
2
 
1
 
! Отговори
"Заразно зло&qu преди 2 години
Мила Йовович дали има 15ти бустер или тя не е тъмен балкански субект според нпо хейтъра, защото играе роли като него, а не тенис?
51
7
 
2
 
! Отговори
Дзивко преди 2 години
Най вероятно ще го пореажт и правилно, излъга в декларацията, вероятно и теста за заразяването е менте, и точно защото е известен няма да има компромис, турнира го има преди него, ще го има и след. Сега въпроса е спонсорите дали няма да му дръпната килимчето, че му избяга позитивни имидж на честен човек, та ще видим де
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом бе доказано преболедувал са задължени да му издадат зелен сертификат с КР за срок,като на ваксиниран с първа,втора доза според варианта с означение доказан за Ковид19 както и за него,че се преборил с варианта уточнили му по срок на лечение както и срок на действие на имунитета придобит от срещата и лечението спрямо варианта от алфа до делта+ как опасни,но създали трайни имунитети за минимум 6 мес. обявени също както за ваксинирани така неваксинирани щот са били други,що сега и преди омикрон.
49
16
 
8
 
! Отговори
С.Н преди 2 години
Мястото му е в затвора за опит за измама и доживот да не може да влиза в Австралия.
48
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахааа, никой не гледа тенис. Всички гледат Джокович. Ако искат да им гледа някой турнира, ще трябва да го пуснат. Да бъда, или да не бъда. Това е въпросът.
47
4
 
16
 
! Отговори
Тъпанар преди 2 години
Айде стига с това лицемерие. Все по-явно става, че се опитват да изкарат неваксинираните за престъпници. Да си го гласуват тоя закон в различните му разновидности, според държавите, че да се знае кой къде може да се пробва да ходи, вместо да ги сочат с пръст и да ги разнасят като прани *** по институциите. Седнали за демокрация да говорят.
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен фашизираните поръчкови троляцци трябва да бъдат проверени за всички ваксини от - до. Нямат ли БЦЖ, манту, за всичките варицели шарки и грипове лаймски болести дезинтерии трески и т. н. - направо в затвора.
45
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аборигенска му работа.Кенгурата прекалиха, Ноле номер1 ! Подкрепям го и като човек и като спортист.
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само едно ме вълнува - Дали Ноле е новия Спартак или е новия Христос?!
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само платени скотове пропагандират фашизъм. Отхвърлени от обществото некадърни уродливи инвалидизирани души.Няма други.
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да не го ваксинира некой абориген докато чака делото :)
41
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наглеца Ноле ще изгори и за следващите 3 издания на турнира!Само така, вън от цивилизована Австралия тъмните балкански субекти.Григор и той ще последва Джокера след първият кръг, където по правило губи.
40
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е последния танц за Надал, Федерер и всички останали ваксинирани послушковци. Да се наиграят сега, вече няма да има.