Русия и Китай заедно срещу разширяването на НАТО

Двете страни критикуват "негативното влияние на САЩ в Европа и азиатско-тихоокеанския регион"
4 фев 2022 13:58, Ния Христова
56
Русия и Китай заедно срещу разширяването на НАТО
Снимка: БГНЕС
Русия и Китай излязоха с обща позиция, в която критикуват "негативното влияние на САЩ в Европа и азиатско-тихоокеанския регион" и се противопоставят на "нататъшното разширяване на НАТО". Това стана след днешната среща между президентите на двете страни Владимир Путин и Си Цзинпин, съобщи БГНЕС. 
 
Двамата се срещнаха в Пекин преди днешната церемония по откриването на Зимните олимпийски игри в китайската столица.
 
В съвместния документ двете държави призовават НАТО "да се откаже от подходите на действие от времето на Студената война" и изразяват сериозно притеснение от отбранителния алианс между Австралия, Великобритания и САЩ.
Още по темата
"Вашингтон има негативно въздействие върху стабилността и мира в азиатско-тихоокеанския регион", се допълва в позицията.
 
Говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви, че на САЩ не може да се вярва по отношение на напрежението по границата между Русия и Украйна. 
 
"Бих препоръчал по тези въпроси да не се вярва на Държавния департамент", каза Песков във връзка с твърдението на американското разузнаване, че Русия планира да изфабрикува нападение от страна на Украйна, за да си създаде повод на свой ред да нападне своята съседка. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До48.Абе,по желание,ама и с малко кьотек.Защо не ни питаха,ами оня ревлю и стария комарджия барабар с убиеца на архари ни набутаха мълчишката и почти нелегалноПожелание е когато три четвърти(75%)с мнозинство от населението го желае,а не 2/3(66%)от подлизурковцитеОбаче нали и ти си от66-те%,си мислиш,че всички са глупавиНас,дето се вика,ни вкараха почти насила,заради територията и местоположението ниа не заради това,че изгаряме от желание за членство там.И сега никой не знае,какво ни се пише.
36
1
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Снимков материал по темата с опашките за тоалетна хартия бол...Отделно, брат ми е американски гражданин, черпя информация от първа ръка, не гледам като теб БТВ и Нова ЦРУОтносно нивото на "интелигентния " сайт учтиво ще си премълча...
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Първата ни цел е да предотвратим повторното възникване на нов съперник или на територията на бившия Съветски съюз, или другаде, което представлява заплаха от рода на този, породен преди това от Съветския съюз. Това е доминиращо съображение, което е в основата на новата стратегия за регионална отбрана и изисква да се стремим да предотвратим всяка враждебна сила да доминира в регион, чиито ресурси биха били достатъчни за генериране на глобална мощ"Из доктрината Уолфовитц, 1992г
34
3
 
12
 
! Отговори
Ах как се бяха... преди 2 години
....размечтали миролюбивите англосакси, че Русия и Китай нещо са се сдърпали напоследък....Хе, хе - мечтатели!
33
12
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
В Щатите щяла да се свърши "тоалетната" хартия? *** съвсем полудя! Това е интелигентен сайт , не е за изгладени русо-филистични мозъци!
32
4
 
13
 
! Отговори
Много преди 2 години
Забавен си и ти самия..като се наруши веригата на търговските доставки и САЩ остават без тоалетна хартия, а това е достатъчен повод осраните реднеци да нарамят пушките...Миналата година за това бяха най-големите опашки в щатите за оръжия и тоалетна хартия
31
15
 
5
 
! Отговори
Много преди 2 години
...забавни русо-филистиците във форума! За какво са му необходими на Китай руските суровини, ако не за пазара в... Щатите! Така че, кой кого ще натегли се знае отсега!
30
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тази медия дава плюсове на русофилските изказвания и минуси на нашите"- Медията му била виновна на тоя. На колко години си бе, момче? Не разбра ли досега, че хората в България не мразят Русия и са против милитаристичните действия на САЩ.
29
0
 
4
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Е,къде го оня,войната иде,или вече е скрит:)
28
3
 
23
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
Сега вече стана сложно. Нефто хранилищата в САЩ са празни. Вали сняг, а *** не чистят. Изгонени от Иран, Ирак, Авганистан, Сирия, Турция. Т.е нежелани в арабския свят, Латинска Америка, Африка и къде ли още не. Май ще излезе прав Тръмп. Америка да се обърне към себе си.
27
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гаврата с отвъдокеанския обор е пълна.Уж санкционираха Русия да не праща представители на Олимпиадата,а тя каква стана.Путин на откриването,а дъртака си сменя памперсите в бялата колиба.
26
24
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тази медия дава плюсове на русофилските изказвания и минуси на нашите. Значи политиката на медията е против българските закони,следователно е антибългарска.
25
0
 
17
 
! Отговори
хан Крум преди 2 години
Новата валута на света е РУЙАН - 1RY=100$. Но долари в злато. Не хартия.
24
24
 
8
 
! Отговори
77 преди 2 години
Ако през 2та СВ не бяха "краварите" , днес руския език щеше да бъде втори, незадължителен, след немския, в Русията. Но, кой да помни.
23
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да се среща със Си, гаврата с руската кочиина ще продължава, а мизерията там ще бъде гарантирана :)
22
7
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Чува се свиреп рев откъм Краварника.
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин и Си се договориха за създаване на независима финансова система на която други страни няма да могат да влияят. Вече имаше намеци, нори САЩ намекнаха, но сега е казано ясно. Каква ще бъде тази система - това е отделен въпрос.
20
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС и НАТО залязват..РусКит изгрява..
19
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе нали НАТО бил велик непобедим съюз, защо Путин така им напляска шамарите с Крим, и сега пак се готвят да ядат шамари с Донбас.
18
4
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
задружни санкции на сащ няма друго решение тези убии-ци разбират само отстрелба и печалби от оръжие не може да тероризират човечеството до безкраиноствируси ваксини воини бази учения