Русия и Китай заедно срещу разширяването на НАТО

Двете страни критикуват "негативното влияние на САЩ в Европа и азиатско-тихоокеанския регион"
4 фев 2022 13:58, Ния Христова
56
Русия и Китай заедно срещу разширяването на НАТО
Снимка: БГНЕС
Русия и Китай излязоха с обща позиция, в която критикуват "негативното влияние на САЩ в Европа и азиатско-тихоокеанския регион" и се противопоставят на "нататъшното разширяване на НАТО". Това стана след днешната среща между президентите на двете страни Владимир Путин и Си Цзинпин, съобщи БГНЕС. 
 
Двамата се срещнаха в Пекин преди днешната церемония по откриването на Зимните олимпийски игри в китайската столица.
 
В съвместния документ двете държави призовават НАТО "да се откаже от подходите на действие от времето на Студената война" и изразяват сериозно притеснение от отбранителния алианс между Австралия, Великобритания и САЩ.
Още по темата
"Вашингтон има негативно въздействие върху стабилността и мира в азиатско-тихоокеанския регион", се допълва в позицията.
 
Говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви, че на САЩ не може да се вярва по отношение на напрежението по границата между Русия и Украйна. 
 
"Бих препоръчал по тези въпроси да не се вярва на Държавния департамент", каза Песков във връзка с твърдението на американското разузнаване, че Русия планира да изфабрикува нападение от страна на Украйна, за да си създаде повод на свой ред да нападне своята съседка. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
21
 
4
 
! Отговори
Диоген преди 2 години
ЕС и НАТО са икономическата, политическата и военна еманация за съюз между различни народи. Какво значение има мнението на азиатските държави против разширяването?
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
американофенскишапшали днес пак не сте си пили хапчетата,хаха
15
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе нали руската армия била велика и непобедима, защо тогава джуджето ходи да целувакраката на другаря Си? Защо му се моли като *** една декларацийка да направи и то тя ебез никаква стойност. Дали има мъжка любов между двамата в името на комунистическата дружба, така де, да я укрепват. Явно големи молби и плач е имало да го приеме така непланирано.
14
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес знамето на САЩ е спуснато наполовина. Черен ден за мераците на краварите.
13
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 Асане, нещо си се объркал. Индия си е с англичаните от доста време. Там Китайците дори ги мразят, руснаците също. Отделно на китайците очите са им в Сибир и Манджурия, и ако ги питаш тях ще ти кажат, че това са си изконни техни територии. Нещо като Македония за нас. Между Русия и Китай никога е може да има здрав съюз, както не може да има такъв между България и Сърбия да речем. Колкото и да лицемерничат пред другите и да се правят на приятели.
12
19
 
10
 
! Отговори
Значи, преди 2 години
..и Ленин, и Мао фигурират в списъка на световноизвестните хомосексуалисти! Така че тази "братска" дружба не бива да ви учудва ! Лошото е , че и българските комунисти не знаят къде ги сърби!
11
19
 
7
 
! Отговори
ГОЛЯМ ЦИРК преди 2 години
Тези смешници ме разсмяха повече от звездите на Холивуд--Лаурел и Харди.
10
20
 
5
 
! Отговори
Краварски вурст преди 2 години
ще ядат и двамата.
9
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двама диктатори се събрали и били против свободните страни да се обединяват,комунизмът е нелечима болест и разяжда независимо в коя точка на земята се налага.ДИКТАТУРАТА е основата на тази мракобесна идеология. По време на олимпийски игри голям позор за Китай.
8
17
 
6
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Спомняте ли си , преди 3-4 години, как Китай и Русия имаха съвместно учение в Далечния Изток, в което участваха близо 350 хиляди души? Интересно, какво "зловредно" влияние са имали там американците, като там са само Русия и Китай? Комунисти, какво да ги правиш? И двамата ходят да се кланят на мумии, на бивши "обратни"!
7
6
 
17
 
! Отговори
На 8 март преди 2 години
Тайван ще е китайски
6
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗА ТОЯ ГНОМ ДНЕС КОЛКО НОВИНИ?? ТЕ ТАКА НАВРЕМЕТО СА ПРАВИЛИ ОЛИМП.И ГРИ МУСОЛИНИ И ХИТЛЕР...
5
15
 
7
 
! Отговори
От чужбина преди 2 години
До Асан . Забрави евреите .Имат пари и атомно оръжие срещу ушанките , арабите и онези с китайските очички. А месото на краварите си е хубава пържола от 1,5кг. Ти си яж руски борш от картофи.
4
14
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Ким Пу Тин кога ще ляга при пастърмата Ленин?
3
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чак сега ли разбраха неолиберастите че двете най мощни военни сили в света Русия и Китай са заедно?
2
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има си хас да са "за". Между другото, докато излизат с декларации за "негативно влияние", Китай изкупи половината Африка, 1/4 от Латинска Америка и целия Тихоокеански регион, а Русия води война в Украйна и се опита на още няколко места напоследък. Та такива ми ти работи за крадеца, който вика "дръжте крадеца".
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък едно разширяване. С непобедимите армии на РСМ и Албания НАТО стана суперсила и явно затова Русия и Китай много ги е страх сега.