Джонсън: Русия планира най-голямата война в Европа от 1945 г. насам

Хората трябва да разберат чистата цена в човешкия живот, заяви той
20 фев 2022 16:43, Нели Христова
222
Джонсън: Русия планира най-голямата война в Европа от 1945 г. насам
Снимка: БГНЕС

Доказателствата сочат, че Русия планира "най-голямата война в Европа от 1945 г. насам", заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън в интервю за BBC.

"Всички признаци са, че планът в известен смисъл вече е започнал", допълни той.

Разузнаването предполага, че Русия възнамерява да започне инвазия, която ще обгради украинската столица Киев, каза Джонсън.

"Хората трябва да разберат чистата цена в човешкия живот, която може да доведе до това", допълни той.

Премиерът на Великобритания говори от Мюнхен, където световните лидери се срещат за годишна конференция по сигурността.

Последните оценки на правителството на САЩ показват, че между 169 000 и 190 000 руски войници са разположени по границата с Украйна, както в Русия, така и в съседна Беларус - но тази цифра включва и бунтовниците в Източна Украйна.

Джонсън предупреди, че всеки конфликт може да бъде "кървав и продължителен", като каза, че руският президент Владимир Путин вероятно "мисли нелогично за това" и не "вижда бедствието, което предстои".

"Мисля, че сега е жизненоважно за всички нас да преодолеем каква катастрофа би била за Русия", добави той.

Той посочи, че Обединеното кралство и САЩ ще въведат допълнителни санкции срещу Русия, отколкото се предлагаше преди, включително спиране на нейните компании да "търгуват с паундове и долари" – ход, който според него ще "удари много, много силно".

Джонсън добави: "Урокът от руското нахлуване в Крим през 2014 г. е, че не можете просто да оставите на Владимир Путин да му се размине".

Нахлуването в Украйна би засилило, вместо да отслаби НАТО, прогнозира той, като каза, че западните страни не могат да позволят на опозиционните сили да стигнат до "грешното заключение, че може да е правилно".

"Ако Путин си мисли, че ще получи по-малко НАТО в резултат на това, той напълно греши", заяви Джонсън. "Той ще получи по-силно НАТО."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората по цял свят са яли гадната попара на наглосаксонците! Милиони хора от всички континенти са убити от тези колонизатори!
151
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между военната помощ на UK за Юкрейн имаше голяма партида ПТУРС-ове, които укрите щастливи приеха, кланяйки се! Всъщност, украинските "Стугна" са много по-добри! Руснаците се изсмяха на калпавите наглосаксонски джаджи и ниската им пробивна способносот!
150
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яков Кедми, някои вече знаят кой е, се подигра жлъчно с Британия, като каза, че те вече един свестен военен кораб не могат да направят! Наистина, флагманът им, кериърът "Куин Елизабет II", две години след като строшиха шампанското в носа му, не можа да влезе в строя - пропускаше вода откъм витловата група! От трите подводници клас "Астют", двете също не можеха да влязат в строя! А кого имат за противник в Северния Атлантик! Русия ще ги попилее за минути!
149
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До " селянин ".....За жалост си прав! Жалкобритания се пъне да изглежда велика и те наистина са едни от главните играчи в тези злощастни събития! В главите на техните политици и военни се възстановява самочувствието от "онази" Кримска война, в която Британската, Френската, Отоманската империи и Кралството на Двете Сардинии се нахвърлиха върху Русия! Е, за повече от век и половина положението коренно се измени!Време беше да свикнат! Сега главните им аргументи са новичок и Навални! ***!
148
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джонсън е патологичен лъжец, който англичаните обожават.
147
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаци и украинци са братя, те са един народ и са си близки, а ти като какъв се изказваш и намесваш там? С какво право? А ако украинци и руснаци се намесят в твоята държава и призоват Англия да бъде обкръжена и нападната и разцепена и да бъдат убивани англичани, как ще се чувстваш? Не мислиш, ли че звучиш глупаво?
146
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джонсън, стига си наливал масло в огъня, вашата държава е извън континентална Европа и не ви дреме, нали? Знаем я школата "хайли-лайкли", хайде стига вече! И като толкова сте се загрижили за Украйна, защо бедна Украйна трябва да ви плаща оръжията , които им набутахте и вие! Да знаеш, ще излезем от НАТО всички държави, но война не искаме,стига си наливал масло в огъня, не убиват англичаните, а украинците и руснаците са жертвите и не ти дреме нали? А ако убиваха англичани, как щеше да постъпиш?
145
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти си гледай твоята държава и не коментирай други държави и не се намесвай!
144
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сте виновни, че Европа, включително и Англия, не са свободни държави от края на ВСВ до днес, заради това, че разцепихте Европа и вкарахте чужди войски в края на войната! Надявам се, да не направите пак някоя недалновидна глупост от която да страда цяла Европа! А руснаците не са ни направили нищо лошо, въпреки, че сме били царско-фашистка държава през ВСВ, нито ни отнеха свободата и самостоятелността. Конфликти в Европа не искаме!
143
3
 
1
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Не мисля че ще е по голяма от тази която водихте със Сърбия .
142
4
 
6
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 2 години
'..спиране на нейните компании да "търгуват с паундове и долари" ход, който според него ще "удари много, много силно".'- НО ПО АНГЛИЯ защото и без това са във стагнация и ако прецакат парите които не миришат - самите англичани ще се размиришат!
141
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИ първата и втората световни войни са започнати от Англия, конфликта е бил между немци,австрийци и англичани, но го отнасят и други държави.
140
3
 
9
 
! Отговори
кратка справка преди 2 години
2015 Барака излезе с подонба стойка за Сирия със пророчеството че това е втори Афганистан, края на руската армия и подобни глупости. ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ - ами ако сегашната ситуация пак стане като Сирия? Безусловна победа за Русия?
139
3
 
10
 
! Отговори
Джо & Джонсън преди 2 години
Тия са изпята песен. Доаказано смотани лидери се оказаха.
138
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джонсън, вие също не сте свободна държава, но говорите глупости от страх и "хайли-лайкли" лъжливи истории, обаче тези "хайли-лайкли" истории може да костват разрушения и смърт на хора и държави! Внимавайте с речника и не наливайте масло в огъня. Вашите кралски особи също страдат, вие не сте свободни хора и не може да ви се вярва!
137
4
 
10
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Не сме независима държава, а колония на САЩ, Радев е масон и агент на ЦРУ, правителството ни е слуга на САЩ, СЗО, СИФ, ООН и др. чужди американски фондации и организации, а във ВМА от март месец, съвместно с Пентагона и американци започват свръхсекретни смъртоносни експерименти върху наши военни
136
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този нямаше ли да подава оставка след подигравките с ковид?
135
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борка и компания "лидери" евро ..едали.Като правихте големите пари от Жужи що не рявяхте бе?Колкото и малко да му дадохте той с тях направи нави оръжияи ще ви ги прати.Да им се порадвате.*** идват при вас.
134
3
 
11
 
! Отговори
според мен преди 2 години
Това на снимката е Нерон от 21 век. Правеше пирове докато сънародниците му умираха от вируса! Затова мисля, че не може да му се има вяра! Той е патологичен лъжец!
133
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джонсън, ако толкова много ти се иска война, ще събера дарения, ще ти купим една пушка, ще ти я подарим, да воюваш на предна линия и да ставаш пушечно месо някъде из Азия! Искаш ли? Също както руснаците и украинците са жертви и умират, заради агресията на няколко политика.