Джонсън: Русия планира най-голямата война в Европа от 1945 г. насам

Хората трябва да разберат чистата цена в човешкия живот, заяви той
20 фев 2022 16:43, Нели Христова
222
Джонсън: Русия планира най-голямата война в Европа от 1945 г. насам
Снимка: БГНЕС

Доказателствата сочат, че Русия планира "най-голямата война в Европа от 1945 г. насам", заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън в интервю за BBC.

"Всички признаци са, че планът в известен смисъл вече е започнал", допълни той.

Разузнаването предполага, че Русия възнамерява да започне инвазия, която ще обгради украинската столица Киев, каза Джонсън.

"Хората трябва да разберат чистата цена в човешкия живот, която може да доведе до това", допълни той.

Премиерът на Великобритания говори от Мюнхен, където световните лидери се срещат за годишна конференция по сигурността.

Последните оценки на правителството на САЩ показват, че между 169 000 и 190 000 руски войници са разположени по границата с Украйна, както в Русия, така и в съседна Беларус - но тази цифра включва и бунтовниците в Източна Украйна.

Джонсън предупреди, че всеки конфликт може да бъде "кървав и продължителен", като каза, че руският президент Владимир Путин вероятно "мисли нелогично за това" и не "вижда бедствието, което предстои".

"Мисля, че сега е жизненоважно за всички нас да преодолеем каква катастрофа би била за Русия", добави той.

Той посочи, че Обединеното кралство и САЩ ще въведат допълнителни санкции срещу Русия, отколкото се предлагаше преди, включително спиране на нейните компании да "търгуват с паундове и долари" – ход, който според него ще "удари много, много силно".

Джонсън добави: "Урокът от руското нахлуване в Крим през 2014 г. е, че не можете просто да оставите на Владимир Путин да му се размине".

Нахлуването в Украйна би засилило, вместо да отслаби НАТО, прогнозира той, като каза, че западните страни не могат да позволят на опозиционните сили да стигнат до "грешното заключение, че може да е правилно".

"Ако Путин си мисли, че ще получи по-малко НАТО в резултат на това, той напълно греши", заяви Джонсън. "Той ще получи по-силно НАТО."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великобритания ще смени името си на Обединено кралство Англия и Уелс.
111
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Размина му се оставката.Така го бяха "награбили", че чак му трепереха устните.И сега плюе срещу вятъра.Кога пак на Даунинг-10 ще има купон?
110
2
 
15
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
В Ново село американската био лаборатория със смъртоносни експерименти е американска територия и важи закона на САЩ. И ми говорите за суверенитет, е България отдавна е продадена и поробена от Америка
109
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Териториалната цялост на Великобритания е европейски и натовски въпрос. Няма да позволим на Шотландия да се отцепи от Великобритания. Ще пратим войски да окупират Шотландия. Родни натовски войски ще бъдат миротворци в Шотландия. референдумът за независимост на Шотландия е незаконен. Арест за шотландските сепаратисти.
108
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
134 аз пък предпочитам Шотландия, братя по гайди сме. А и пият като нас, е те уиски, ние сливова, но сме си от едно котило. Харесвам Шотландия, зеленината и хълмовете й, а хората са готини и диви.
107
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция също може да анексира Южна България, ако действа, като Русия с Крим... Затова Крим трябва незабавно да бъде върнат на Украйна, а Путин да спре да всява разкол в съседните на Русия държави...
106
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще подкрепим Великобритания срещу шотландските сепаратисти. Ще пратим войски и самолети да помогнат на Великобритания срещу Шотландия. Великобритания е наша братска натовска държава и ще хвърлим сили срещу Шотландия.
105
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
112 ще те питам само едно, за какво е била Руско-Турската война, която ние наричаме освободителна? Заради коя земя руснаците решават, че ще ударят едно рамо на несретниците българи, които са убивани с английско оръжие, давано на османската армия? Я провери. Да не се окаже че е за Крим? Т.е. излиза, че ако Русия не си искаше Крим, сега щеше да си с друг паспорт! Или си мислиш, че Англия или Франция щяха да те спасят, вместо да продължат да си продават оръжието. Крим е Руски!
104
3
 
6
 
! Отговори
Costa преди 2 години
Срещу такъв враг като американците, страдащ от невероятна шаблонност на мисленето и действията, както и от повишена склонност към действия по веднъж завинаги затвърдени схеми, тактиката на"люлеене на махалото" трябва да бъде най-ефективна. Разчупете шаблона, нокаутирайте го, изнервете го и в крайна сметка го принудете да действа по начина, по който противникът го "програмира". Може би ключът към победата над задграничните "хегемони" се крие именно в това?
103
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джонсън, стига си наливал масло в огъня, вашата държава е извън континентална Европа и не ви дреме, нали? Знаем я школата "хайли-лайкли", хайде стига вече! И като толкова сте се загрижили за Украйна, защото бедна Украйна трябва да ви плаща оръжията , които им набутахте и вие! Да знаеш, ще излезем от НАТО всички държави, но война не искаме,стига си наливал масло в огъня, не убиват англичаните, а украинците и руснаците са жертвите и не ти дреме нали? А ако убиваха англичани, как щеше да постъпиш?
102
2
 
11
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Не сме самостоятелна държава, а колония на САЩ от 33г
101
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само в болните кратуни на русофилите... Русия не е агресор. За 80 години никой не е я е нападал, но тя се намеси във всички държави около нея да раздава "справедливост" по Путински...
100
3
 
3
 
! Отговори
ха-ха-хи...ДЖОН сън преди 2 години
...пак сънува кошмари....
99
1
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
До 121Събуди се и се информирай, че от 1м в България и в съседните страни е пълно с чуждестранни войски, военни, самолети и още прииждат, след поканата на предателя Радев
98
5
 
4
 
! Отговори
121 преди 2 години
*** в Ново село, Котелска община и се разходи свободно. Там няма нито един американски войник.
97
3
 
10
 
! Отговори
Голям прос преди 2 години
Като нападне Украйна тогава приказвайте, интриганти! И без това не можете да го спрете.
96
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 116 Ти чувстваш ли се окупиран. Видя ли някъде американски войски в България. Знаеш ли разликата между съюз какъвто е Нато и окупирана територия каквито са Донецк и Луганск. Аз се чувствам свободен тук. Мога да ходя и да правя каквото искам в цяла Европа. Но хората в Донецк и Луганск които са заложници на Русия не могат да правят същите неща като мен. Те са заложници на Русия.
95
6
 
10
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Путин им даде ултиматум да се оттеглят от ЦЕНТРАЛНА И ИЗТОЧНА ЕВРОПА, която са окупирали всякакви чуждестранни войски и военни
94
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин трябва непрекъснато да бъде унижаван за да знае, къде е мястото му... В Кремъл и никъде другаде...
93
3
 
2
 
! Отговори
До 112 преди 2 години
Не ти давам повече от 15-16 години. Или поне на акъл