Руските войски продължават настъплението в Украйна, но търпят загуби

Окупаторите се страхуват от нас, заяви украинският генщаб
28 фев 2022 11:07, Елка Василева
142
Руските войски продължават настъплението в Украйна, но търпят загуби
Снимка: архив, БГНЕС

От полунощ руските войски продължават опитите да пробият отбраната на Киев; техни войскови колони неведнъж се опитаха да щурмуват предградия на украинската столица, но без да постигнат успех. Ситуацията в Киев е под контрол. Това съобщиха Сухопътните войски на Украйна, предаде агенция УНИАН.

Още по темата
Унищожени са колони от бойна техника на окупаторите, които търпят и значителни загуби в жива сила. Руските войски са деморализирани и изтощени. Показахме, че знаем как да защитим своя дом от неканени гости, заяви командващият Сухопътните войски и отбраната на Киев ген.-полк. Олександър Сирски.

Окупационните войски на Руската федерация в Украйна намалиха темпото на своето настъпление. Това посочва в оперативна информация по данни към 06:00 ч. Генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Руските окупатори продължават обаче да развиват успеха си по някои направления, нанасят въздушни удари по военни и граждански летища в Украйна, командни пунктове на войските, обекти от противовъздушната отбрана, критични инфраструктурни обекти, селища и подразделения от украинските войски.

"Нарушавайки нормите на международното право, окупаторите коварно нанесоха ракетен удар по жилищни сгради в градовете Житомир и Чернигов", се казва в съобщението.

Всички опити на руските завоеватели да постигнат целта на военната си операция остават безуспешни. Украинските войски успешно отразяват атаките на батальонно-тактически групи и карат врага да се отказва от настъплението. Окупаторите се страхуват от нас, добавя Генщабът.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин се стреми да поразява само военни обекти, само че Азов и Айдар, които реално се сражават най ожесточено разполагат военна техника в жилищни квартали, затова има удари по тях и има и цивилни жертви. Във войната ще се включат и наемници от цял свят. Скоро този конфликт ще заприлича на тези от близкия изток - продължителен и с много жертви. Това цели Америка войната за нея е спасителен бизнес, който сега ще се води в Европа.
66
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Храбрите украинци победиха Путинци. Моралната победа е по- важна.
65
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Окупаторите се страхуват от нас, заяви украинският генщаб" И има защо!
64
5
 
10
 
! Отговори
На никой войник преди 2 години
В мирно време, в 21 век, в Европа не му се умира, особено когато става дума за явна агресия на съседна суверенна държава! Поставете се на тяхно място: как ще се приберат у дома, дали ще се приберат при семействата си?! Това не е война с нацисти! Руският народ е много чувствителен на тази тема защото помни! И един кръволок му играе в душата на тази тема! Но трябва да си *** да му вярваш! Съвсем различно е!
63
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медиите в България и Европа крият за геноцида над мирно население в Донецк и Луганск. Ако се пусне документален филм по нашата телевизия веднага българското население ще си припомни какво търсят руските войничета там. Никой няма право да казва на някой какъв език да говори и как да гласува. В източна Украйна 8 години вилнеят фашисти-скинари с голи глави, на които са обещани земя и роби, ако върнат двете републики на фашистите от Майдана.
62
9
 
7
 
! Отговори
много преди 2 години
Нацисти има по света---стотици хиляди демонстрират против Путин , в подкрепа на Украйна. На кой да вярваме---на хората по света или на късокрако джудже от бункер?
61
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харков уж беше про-Путинска територия. Въпреки че е на границата, окупационната армия е отблъсната. Суми е на границата - и там окупационната армия е отблъсната. За полета и блата на север от Крим отиват. Уж Киев щеше да бъде контролиран за няколко дни срещу футболна агитка - няма окупационен напредък. Айде че предишната седмица се хвалеха и прехвалваха. Това не е било блиц-криег. При него, имал допълнителни резерви. Това е пълномащабна война за която Кремъл се оказа На.Ср.Ан.
60
3
 
9
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 години
Явно участието в Сирия е било именно за тренинг.. Доколкото знам руснаците имат дронове включително камикадзета. Явно не ги ползват.
59
12
 
14
 
! Отговори
до 67 преди 2 години
***,толкова ли нямаш грам мозък,комунист долен,да разбереш,че вашата ,,Матушка,, влезе с пълна бойна мощ и убива наред хора. И аз ще кажа,намериха си новия Афганистан руските убийци. Няма да им стигнат ковчезите,да погребат младите си мъже. Жалко за тези момчета,загубващи живота си за един дребен психопат,който вече всички наричаме руския Хитлер.
58
11
 
12
 
! Отговори
Насакото Яката преди 2 години
Брейкинг Нюз. Току що научих от Радио Ереван че 1 Украински фронт начело с генералите Зеленски и Кличко е освободила спорните КУРилски острови и ги е предала на Япония. Премиерът на Япония гн Ко Ши Ям горещо благодари на храбрите украинци им и обеща по един плейстейшън Сони на всеки участвал в тази операция. Слава Украина слава
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Независим източник да потвърди информацията? Това прилича на обикновена пропаганда.
56
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така не се води пълномащабна война. Руснаците не искат цивилни жертви и фашистите се възползват от това. Докато руските войски се самовъзпират и гледат да не уцелят цивилни войната няма да я спечелят. Когато се води война на живот и смърт не се подбират средствата и не се пазят цивилните. Служил съм на границата 10 години като офицер. Военната такитака е много важна при водене на военни действия. В тактиката се включват и изненади които да накарат противника да бяга като заек.
55
7
 
10
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
По РТ казват друго
54
8
 
10
 
! Отговори
Всички проруски преди 2 години
*** веднага в Москва да пазят мумията на Красний площад ! ВЕДНАГА!
53
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не забравяме, че бяха убити българи, защото не са съгласни с новата власт. Инж. Иван Милев - изгорен жив в Одеса, Александър Николов - застрелян на демонстрация в Одеса. Над 100-150 наказателни батальона бяха формирани в Украйна през последните 8 години, които се занимаваха с избиване, измъчване, изтезания, сечене на ръце...
52
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме една нелегитимна държава по разбиранията на ООН и военни действия, които са предизвикани от конкретни действия на украинските власти - 2014 година преврат - бити и убити депутати, разтурване на партии, абсолютно незаконен и кървав преврат в Киев, заплаха за всяко население, което не се води украинско, не само руско, българско.
51
4
 
9
 
! Отговори
Генералът преди 2 години
бай владо не се бави, взимай белия флаг и се предавай..твоите генералите те излъгаха, че си много силен,
50
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 25 декември 1991 година Украйна се обявява за независима държава, но според изявление на генералния секретар на ООН от 2014 година Пан Ки-мун. Украйна не е регистрирала границите си. Няма как да има нарушения според международното право. Реално Руската Федерация не е окупатор, а се намира в една от своите провинции и се бори срещу окупатори.
49
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна имат 40 милионна свободни граждани. Срещу тях са се изгубили хора без гориво, без боеприпаси, без мотивация, без опит, в чужда и независима страна. Няма отърване, Украйна не е Русия.
48
8
 
10
 
! Отговори
Костадинов веднага! преди 2 години
Немедлено в Русия при Жужето!