В магазините доставяли по-малко олио от заявеното

Вече се наблюдавало успокояване на пазара
58
В магазините доставяли по-малко олио от заявеното
Снимка: БГНЕС

КЗП проверява от няколко дни дали търговците продават стоката и олиото си на предварително обявените цени.

Нещата се случват, защото хората разбират, че ще има продажба на ниска цена и предприемат действия да си закупят в огромни количества олио. В хода на проверките, които са над 350 в последните няколко дни, КЗП установява количества олио, които липсват в търговските мрежи с аргумент, че доставчикът не доставя необходимите количества. Това съобщи шефът на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов пред bTV.

Още по темата

КЗП ще продължат да глобяват търговските обекти, които не продават стоката си на цената, на която са обещали да я продадат. КЗП събира факти и документи като изпълнение на договори и се открива това, което видели потребителите от вчера. В една подобна акция за олиото, която обаче била коректно проведена, но през миналата седмица в друга верига търговците обявили, че няма да продават стоката, обявена в рекламната брошура, защото не е налична, съобщи Маргаритов.

Председателят на КЗП потребителите трябва да запазят потребителско хладнокръвие.

„Ако вчера сте си купили 10 литра олио, ще го консумирате една година, но може да се развали, ако не го изконсумирате. На цената, на която са поели ангажимент търговците да продават промоционалната цена, не е било доставено“, каза Маргаритов.

Според него вече се наблюдава успокояване на пазара. Той лично е обиколил 5-6 магазина преди да гостува в bTV и видял, че има олио на цена, която била много по-ниска от тази предишните дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: магазиниолио
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 52: гъбите май са в главата ти, за съжаление. Не мислим с тази кратуна, не мислим. Има нужда да се изчегъртат умствено увредените хора в страната, които не проявяват интерес да се излекуват. Тогава и само тогава ни чака просперитет. За съжаление, в момента заради такива умствени *** като вас го отнасят единствено младите.
45
3
 
2
 
! Отговори
Браво на Курни! преди 2 години
Вече не смея да пусна печка в студената спалня. При Бойко го правех , но при Радевите лай.нари не смея , цените са оха-ха. Нали за това протестирахте , ГЕРБ да е изчегъртан , а в държавата да е хаос?! Не трябва да има всеобщо избирателно право! Тогава гъбите управляват. Гладът тепърва ви чака, гъбички.
44
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Олиото в Lidl тази сутрин бе 4.99 лв.???????
43
3
 
3
 
! Отговори
бай онзи преди 2 години
пенсионерите които взимат по 30 бутилки явно ще готвят за родата си нонстоп :) Вие не сте в час, Затова сме на първо място по мазнини ,затлъствяне и инфаркти - не ни трябва ковид. Ама мажете се с олио ,селяни прости :)
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Причините са няколко, лошо управление на ПП, психози, създавани от веригите/тук има редица примери от участие на скучаещи клюкари, подпрени с часове на количките/, и не на последно място колко народът е prost.
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е промяната,добре ли е? Скоро може и за хляб да има опашки.
40
0
 
4
 
! Отговори
you преди 2 години
Правете като Била Ямбол.Там олио няма от 10 дни по рафтовете.Просто не го изкарват за да няма смърни случаи.
39
1
 
1
 
! Отговори
ДО : бай онзи преди 2 години
До бай онзи (# 40) много си TЪП, бе! Не случайно нямаш семейство, за което да готвиш. И продължавай да набиваш бекон на тиган и пържоли, cвиня такава!
38
0
 
0
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
Да си чака, ние няма да ходиме да пазаруваме.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрата новина е че Путин доста се е уплашил от българите като е гледал битката за олиото.И има защо да го е страх.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А преди малко по новините Кокорчо елегантно ви подхвърли, че очаква спекула и с брашно и захар. Айде хуквайте към Кухланд!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващото запасване с кво ще е?
34
0
 
4
 
! Отговори
bref преди 2 години
До бай онзиТи ако си сам, някои семейства с по 4-5-6 човека. Не ядат навън, готвят си. И олиото върви.
33
5
 
3
 
! Отговори
бай онзи преди 2 години
"1 бутилка олио заминава за по-малко от 10 дена"Ne iskam i da si predstavq kakuv si shopar ,gaden i mazen togava ...500 ml mi stiga za mesec i polovina sus suvsem malko krave maslo ...omlechteta, bekong na tigan, purjoli, gubi s maslo i t.n.Deeba svinete v tazi durjava sigurno i s olio se kupqt :)
32
1
 
6
 
! Отговори
Наказателно преди 2 години
Българско олио вече няма да купувам !!! Вносното е малко по-скъпо но нищо.
31
0
 
2
 
! Отговори
мазна лютеничка преди 2 години
До Анонимен 29ГЛАДНА кокошка, просо сънува.Лисицата като не могла да стигне гроздето, казала че е кисело.Май ти текат лигите по нещата които отричаш, а?
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 бутилка олио заминава за по-малко от 10 дена . Искам този да покаже как с 10 бут. олио ще готви и прави салати цяла година!
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 29 --- " В баничката сложи малко масълце "---- понеже маслото е много евтино,а?! Няма ли да кажеш и салатата да е само със зехтин --- явно напълно си се откъснал от реалността!
28
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако вчера сте си купили 10 литра олио, ще го консумирате една година"......... абсолютни глупости!... По кой начин 1 бутилка ще стигне за над 1 месец?
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маргаритов от полувина година си затваряте очите не само за олио ,а за всички хранителни продукти ,оставка