3 признака, че сте пристрастени към половинката си

Не намирате смисъл в нищо друго, освен в партньора си
12 юни 2024 22:30, Михаела Лазарова
12
3 признака, че сте пристрастени към половинката си
Снимка: Istock

Любовта има толкова много измерения, че е трудно да бъдат обхванати. Всеки обича по своя уникален начин. Любовта зависи до голяма степен от личностните ни особености, от любовните премеждия, болките, които сме преживявали, от ситуациите, в които сме попадали извън връзките си. Всичко това оказва огромно влияние върху това как ще обичаме, дали ще сме балансирани в любовта или ще залитаме несъзнателно към нездравословните ѝ измерения.

Понякога се случва така, че любовта ни започва да добива именно такива негативни нюанси, без дори да си даваме сметка за това.

В някои случаи бъркаме пристрастяването с любовта. Вкопчваме се в партньора си, смятайки, че сме влюбени в него и че той е целият ни свят, а всъщност зад тази имагинерна представа се крие собствената ни несигурност и неспособност да преценяваме ситуацията и връзките си трезво.

Кои са признаците, че сте пристрастени към половинката си?

Не спирате да мислите за него

Нормално е да мислите за половинката си, но ако го правите постоянно и това се превръща в натрапчива мисъл, която ви преследва във всяка минута, това излиза от границите на нормалното. Вероятно сте пристрастени към партньора си или към идеята да бъдете обвързани, а може би и е заради страха да не ви изневерят. Причините могат да са много и са индивидуални. Маниакалното мислене за другия човек може да ви причини стрес, депресия, агресия, несигурност, болезнена ревност, желание за контрол. Тези токсични измерения на любовта могат да я съсипят, както и да влошат собственото ви емоционално състояние.

Не намирате смисъл в нищо друго, освен в партньора си

За да се отърсите от всички споменати по-горе токсични поведения преди всичко е важно да намерите смисъл в себе си, в живота си, в нещата, които правите и които са ценни за вас. Помнете, че вие сте човекът, когото трябва да обичате преди всичко и когото да поставяте на първо място. Ако не се уважавате и не се грижите да се чувствате добре, намирайки собствения си смисъл в цялото това шеметно приключение, което е животът, няма как да очаквате друг да ви обича и да ви придава смисъл.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Т преди 4 месеца
Просто тествам дали носите на майтап. Заплашват ме с убийство :)) и не, не е дъската.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
О, ТрифонЧо развратника без път с лозето се появи, ке умрем от СмЕх и това ще отмине.....
3
2
 
5
 
! Отговори
Т преди 4 месеца
Оставяте половинката си само заради лозето.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Приятни сънища!
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хайде ся, чак пристрастеност. Да се оправя сам. На мен половинка не ми требе, защото съм пълна единица. Който се счира за половин човек да ди търси друг половинчав. Ккхто си знае стойността няма нужда от гарнитури и дресинги