Русия следва стратегията за "изтощение на врага"

Тя включва "безразсъдното използване на огнева мощ"
19 мар 2022 08:18, Александър Попов
66
Русия следва стратегията за "изтощение на врага"
Снимка: БГНЕС

Кремъл досега не е успял да достигне първоначално заложените задачи във войната с Украйна. Причините са две: проблеми, създадени от самата Русия в руските войски, и неочакваният мащаб на украинската съпротива. Това каза началникът на разузнаването на отбраната на Обединеното кралство (CDI), генерал-лейтенант сър Джим Хокенхъл, цитиран от NBC.

Според експерта руските военни стратези са променили стратегията на войната и сега следват „стратегия на изтощение“, която включва „безразсъдното и безразборно използване на огнева мощ“. „Това ще доведе до увеличаване на цивилните жертви, унищожаване на украинската инфраструктура и засилване на хуманитарната криза“, отбелязва той.

Сериозна част от войната, казва експертът, е и ходът на руския президент Владимир Путин да засили контрола си над руските медии: „Кремъл се опитва да контролира разказа, да скрие оперативните проблеми и да замаже големия брой руски жертви“, допълни Хокенхъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
4
 
! Отговори
Това е късмет преди 2 години
Успех за много украинци да напуснат трайно мизерната си държава Украйна и да живеят и да печелят хилядарки евра в други европейски държави. Дори трябва да са благодарни за войната и привилегиите, които получават в чуждите държави домове, помощи и работа. Както е застаряващо населението на Европа украинците спасили се от мизерната си държава могат да си останат за постоянно на много по-хубав стандарт на живот никой те бяга от хубавото.
48
3
 
3
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Не мага да разбера защо некви лунпени като Александър Попов си мислят че Русия нещо има проблеми. И воената операция в Украйна татрябва да свърши за 1 седлица. Украйна е Руска територия от повече от 500г. и сега те бавно ще си я върнат обратно под тяхна закрила. Колкото по бавно тече войната толкова ние источна Европа ставаме по зле и по зле
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добра стратегия, стига "изтощителят" да не се изтощи пръв.
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В една такава ситуация кой е по-мотивиран да издържи, голяма стратегия голямо чудо и поредните лъжи да си аргументират безхаберието което им цари не само във войската.
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомням си как ингилизите превзеха Басра...
44
6
 
7
 
! Отговори
До ww преди 2 години
Тая ракета е неуправляема, няма как да са оценили бункер. Видяхме колко Безаналогова е Путинската армия.
43
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма никаква стратегия... Хаосът в "армията" им не се нарича стратегия...
42
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изтощение на врагът на чужда територия, май и това няма да им се получи.
41
3
 
2
 
! Отговори
ww преди 2 години
до 54 наркоман от злоба не можеш да се съсредоточиш
40
8
 
8
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
А ДрОгарят хайл Лилипутин защитен ли е в своето бункерче, когато десетки хиляди майки на избитите сополанковци отидат да му издърпат ботокса през злобните варварски очички?
39
6
 
10
 
! Отговори
ww преди 2 години
вчера руснаците за първи път ползваха ракета свръх звукоа кинжал с нея пробиха бункер които а времето са строили за атомните им ракети днес тои бункер се използваше за слад и операционен центъ ракетат кинжал е унищожила този бункер дълбоко под земята идва ред и на зе никои бункер няма да го спаси
38
13
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Путин е петно за Русия, за славянския свят, за православието! До кога НПр Элеонора Митрофанова, посланичката на Русия в България толкова усърдно ще защитава убийствата извършвани от Русия в една суверенна държава, каквато е Украйна? Ами ако подобна инвазии бъде осъществена към Русия, тогава какво правим? Жалко, че руснаците се намират в информационно замъгляване относно това което се случва в Русия и в Света. Русия трябва да се разпадне колкото се може по-бързо, толкова по-добре за мира в Света.
37
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 2 години
До Анонимен "Демилитаризация с бомби. Няма по-голяма глупост." Кой е най-лесния и най-бърз начин да унищожиш един военен завод? - Засипваш го с достатъчно големи бомби и в достатъчно количество.
36
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 2 години
До Анонимен "Боби най големия некадърник по ВСВ. Тебе, колко съм те наказвал. Заповядай пак клоуне. Сега ще видим реално ,какво прави голямата ти измислена армия. До тук 0" Ано СТРАТЕЖЕ преди да почне конфликта фронта беше повече от 3000км ето ти само един междинен резултат ГЕОГРАВСКАТА ТЕРИТОРИЯ НА ЛНР на 95% е под контрола на части на ЛНР Очаква се днес да имат повод да празнуват в Луганск. ОПА това пък кога стана???
35
10
 
16
 
! Отговори
Операция Кинжал преди 2 години
Складове със западно въоръжение и амуниции за стотици милиони долари унищожени с високоточни хиперзвукови ракети Кинжал. Скоро и Циркон. Бой по зеленските кратуни на фашизираните униати и ционацисти.
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демилитаризация с бомби. Няма по-голяма глупост.
33
8
 
16
 
! Отговори
Делятин преди 2 години
Унищожен подземен склад със западно въоръжение на 50 км от границата със Словакия. Демилитаризацията в пълен ход.
32
1
 
11
 
! Отговори
Питане преди 2 години
Може ли някой да определи какво е разсъдно използване на огнева мощ?
31
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мноооооого русофили рано сутрин. Освен, че са много, явно са и изнервени и неспокойни.Последен напън преди да замлъкнат.
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ооо Боби най големия некадърник по ВСВ. Тебе, колко съм те наказвал. Заповядай пак клоуне. Сега ще видим реално ,какво прави голямата ти измислена армия. До тук 0.Ако силите им във въздуха и танковете, бяха изравнени.... вчера на лужникии щеше да има въже :))