80 000 лв. дала жена от Кюстендил на ало измамници

Тя събрала наличните в дома си средства и златни накити
27 май 2022 11:50, Елка Василева
46
80 000 лв. дала жена от Кюстендил на ало измамници
Снимка: архив, БГНЕС

Жена на 72 години от Кюстендил е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от полицията.

Измамата е от 24 май, но жертвата съобщила за нея в полицията вчера.

В обаждане на стационарния й домашен телефон мъж се представил за полицай и поискал съдействие за "задържането на криминално проявени лица, осъществяващи измами".

Потърпевшата съобщила номера на мобилния си телефон и по него получавала указанията за предаването на пари и ценности.

Тя събрала наличните в дома си средства и златни накити, опаковала ги и ги оставила пред дома си.

Щетата за нея е на обща стойност около 80 000 лв., казаха от полицията в Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Дес преди 1 година
При възрастни хора не бива да се оставят пари . Големи суми от продажба или спестявания , младите трябва да им ги вземат и да ги съхраняват. Звучи грубо като се каже така , но често(но не при всички) след определена възраст мисловният процес се влошава, съобразителността и логиката почти изчезват. И дори да са чули в новини за подобни случаи , в момент на такова позвъняване , способността им да мислят сякаш блокира. Впоследствие и сами не могат да повярват как така са се подвели. Но късно.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех ех бедния български народ с лекота хвърля 40000 евро през балкона да ви имам бед отията.
35
0
 
3
 
! Отговори
истина преди 1 година
Българската полиция пардон милиция са ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМНИЦИ доказан ФАКТ от световните тайни служби ...... МВР да започнат да връщат парите на всички измамени до сега !!!! КОМУНИЗМА В БЪЛГАРИЯ Е ВЪЗТАНОВЕН НАПЪЛНО бягане на запъд е спасението за всички българи АМИН .......
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В случая кой е виновен като тя доброволно ги е опаковала и ги е оставила пред дома си.
33
0
 
5
 
! Отговори
МВР е ОПГ преди 1 година
Защо "Ало Измамниците" се представят за полицай? Предишния БОС на МВР Кюстендил беше уволнен от Бойко Рашков преди няма половин година за схеми и далавери. Милицйонерите са Мафия хора събодете се!
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ей такива дъртофелници отварят големите усти на младите и мързеливите защо трябва да им се вдигнат пенсиите като разполагат с толкова много пари Аве аланхоли колко са такива като нея а вие вместо да плюете да бехте се хванали някъде на работа защото дядо ви и баба ви стоят гладни само да ви задоволят вашите прищевки
31
1
 
9
 
! Отговори
Ха! преди 1 година
До Хахахаха И да си мислиш, че на тези години ще си по- различен, просто няма да е така! Всеки през живота си минава през различните възрастови граници. А и докато ти започнеш да получаваш пенсия, крадците ще са измислили още поне сто начина да ти я вземат! Тогава младите ще говорят така за теб!
30
6
 
6
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Глупави, изкуфели бабички и старци, крият си парите в буркани и под дюшеците, после ги хвърлят на роми-измамници и ревът, че им били малки пенсиите. И 5 лева пенсия не заслужавате соц ***!
29
1
 
11
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Жената не е много стара,но може да е с деменция.Възможно е също измамникът да е някой роднина или познат на бабата и да знае,че тя има пари.В такива случаи вина имат и младите,които оставят у възрастните хора много пари,след като ги знаят че са вече неадекватни!
28
0
 
7
 
! Отговори
Rrr преди 1 година
*** народ, *** та дрънка.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напълно съм съгласен с теб че това е лъжа дори да беше богата баба нали има деца ще я оставят да, съхранява 80 бона в къщи много е съмнително
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 28 - Едно дамско портомене от тея старите, дето беше по-скоро като малка чантичак, спокойно събира 2-3 мазни пачки. Аз си спомням, когаот за пръв път видях 10000 лева накъп. Очаквах, че ще мога да ги хвана с ляа ръка, че ще е поне като дебело тесте с карти, то беше дебело, колкото кибритена кутийка.
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Била дала 80 000 лв.?! С чували ли е товарила тия пари, със сакове ли? Малко пресолиха манджата. Заговори ли се за увеличение на пенсиите, веднага започват ало измамите с някакви колосални суми, да се внушава, че пенсионерите са много богати. Лошото е, че публиката се лови на тия постановки.
24
2
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Щом има българи които дават заплатата си за Украйна за да се избиват украинци и руснаци, значи такъв народ може да раздава и хилядарки от терасите на други непознати. Дори даването на пари за Украйна е по-откачено, защото тука ало жертвите поне дават парите на наши престъпнци, а не на чужди престъпници. Само някой трябва да му поиска парите.
23
0
 
14
 
! Отговори
само питам преди 1 година
Винаги надуват сумите, ама чак на 80 хил. лв. да надуят сумата е прекалено. Странното е, че ловят само мулетата. Защо не изловят баш боса на тел. измамници? Кой го покровителства?
22
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много изфирясали тикви пишат тука. Според тях излиза едва ли не, че жертвите сами са си виновни, а престъпниците са герои. В много случаи жертвите търсят пари от близки, те нямат такива пари и това го знаят всички. Дано и вас един ден да ви посетят телефонни /полицаи/. Искрено ви го желая.
21
4
 
17
 
! Отговори
Бай М. от Калтинец преди 1 година
Имала, дала!
20
2
 
23
 
! Отговори
Аз не разбирам преди 1 година
На пенсионерите целия им живот е пред телевизора, по цял ден гледат турски сериали и новините на Ани Салич и пак не разбраха, че има ало измами.
19
9
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Основен заподозрян - крадеца от Банкя.
18
4
 
11
 
! Отговори
777 преди 1 година
Ами имала дала.....сега да гледа за ,,ора,, а пък те си живеят в палати, с парите на такива балъци, като нея.