Ботьо Ботев: Обидно е, че една такава девойка, може да бъде служителка на МВР

Според него, делото срещу Семерджиев ще се проточи дълго
10 юли 2022 18:27, Нели Христова
46
Ботьо Ботев: Обидно е, че една такава девойка, може да бъде служителка на МВР
Снимка: БГНЕС

"Недопустимо е автомобилът на Георги Семерджиев при един такъв тежък случай да седи на открито, без да е охраняван. Аз го отдавам повече на шока от самия случай, който е тежък и фрапантен. Не би трябвало да е така, а да е на място на следствената служба, има място там, знам, и да бъде обезпечен с оглед на всички действия, които трябва да се направят. Сега това може да бъде използвано от адвокатите на Семерджиев".

Още по темата

Това каза пред NOVA топкриминалистът Ботьо Ботев. Според него, "чадър" върху Георги Семерджиев е имало.

"Никакъв контрол на службите, които трябва да отговарят затова няма. Каква е ролята на тази девойка полицайка, първоначално още преди да се даде гласност на случая изтече информация, че в колата е имало жена. Коя е тази жена, ако е полицайката, най-вероятно, както се оказва, тя прикрива извършване на престъпление, а никъде не се говори затова. Тя ли е била, какво е правила в колата. Не е фиксирано това и аз бих поставил въпроса - защо? На мен ми е обидно като гледам, че една такава девойка, извинете, че го казвам грубичко, то е факт - може да бъде служителка на МВР. И тук се поставя въпроса - тя е общувала с хора, би трябвало да се прозрят някои неща, вижте външният й вид", каза още Ботьо Ботев.

"В тази ситуация не можем да говорим, че всички са "пробити" и това са негови хора на Семерджиев и го прикриват. Трудно ми е да отговоря и дали това момче е дребна риба. Бих поставил нещата по-генерално - той единствен ли е", попита още Ботев.

Според него, подобните случаи стават изключително много и будят обществена значимост. "Най-същественото е това, че в редица знакови случаи всичко се замита и няма практически резултат на превенция и наказание, според закона. В известна степен да, има хора, които се поддават на тези неща", обобщи Ботев и даде пример: "Да вземем Йоско от Сливен. Известна фигура в наркосредите, където направи една катастрофа с бясна скорост. Следствие, задържан, после ходеше с количката, познавам този човек, много неща знам, с количката ходеше на съдебни заседания, болен, в болници лежи, какъв е резултатът? Такива хора, които правят състезания по магистралите и пътищата, те представляват опасност за всеки един, отговорността е на първо място в обществеността, срещайки се с такива хора, те се страхуват. Има начин да се подаде информация, конкретна", каза Ботев.

Четири години от загубата на неговия син, починал в подобна ситуация, жертва на пътя, с наркозависим изживява и самият Ботьо Ботев. "Случайност е инцидентът, аз съм обективен и реален. Е ли е случайност един човек, който е минавал през службите, покриван е на базата, че е психичноболен, извършва престъпление, веднага след това влиза в болница и става невменяем. Говоря за моят случай, грабежи психичноболен, хулигански прояви - психичноболен. Той се измъкна", каза тъжно Ботев. "Но баща му стои пред него, бащата го познавам от детските си години. Той беше плод на раждащото се на някои организации. На 11 юли утре, стават четири години от кончината на сина ми", каза Ботев.

Според него, делото срещу Семерджиев ще се проточи дълго. "Едно транспортно дело ако се работи както трябва 4-5-6 години са прекалено много. Но обективно свидетелите са налице, разпитват се, оттам нататък има експертизи. Една година да е, а след това защо се протакват - заради процесуални хватки. Поклон пред загиналите деца, но в организационен аспект трябва да се вземат мерки задължително", каза още Ботьо Ботев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 година
Г-н Ботьо Ботев.Това не е девойка,а материална кифла от чалга-поколението!
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Използват се подобни случаи от нелоялните служители за лично обогатяване на гърба на починалите хора, опечалените близки и болното ни общество. Няма надежда за България!
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Струва ми се, че много полицаи, съдии и прокурори си правят "фирма във фирмата" т.е. в държавата и са за дисциплинарно уволнение и съдебно преследване. Не помня да има осъден ефективно през последните 10+ години по делата с обществена значимост и фрапантните случаи на престъпления и погазване на всякакви норми и закони.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако полицията продължава с чадъра над наркозависими шофьори ще става по зле.Трябва да се осъзнаят и спрат прикриването на пласьорите и едрите риби.Амфетамините действат така,че губиш преценка за постъпките си.Давани са по време на война за да могат войниците да превъзмогнат страха,съня,задръжките и хвърлят в бой безразсъдно.За извесно време е имало ефект,но се оказва че при системна употреба губят всякакъв контрол,особено танкистите.Забранени са за употреба в края на 60-те. И сега отново.
32
0
 
2
 
! Отговори
Абе, преди 1 година
До Анонимен 5 добре помниш за устава, но вече системата е девоенизирана и устава не играе! Работи се по Закон за МВР и наредби. Уставите са за военизирани структури.
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е старо. Даже Яворов и Лора са взимали кокаин, поне така четох в литературен сайт. През тошово време може да е било забранено, но не забравено.
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Девойка??? Много странно изказване. Като няма стандарти за полицаите, това е положението. Едни са девойки, други кюфтета, трети мутри... Много малко са съвестните.
29
0
 
9
 
! Отговори
toti преди 1 година
ПО добре ДА ЗАКРИЯТ МВР и функците им да поеме МО и Жандармерията!!!ДА се обучат и назначат нови хора с желание и съвест,а не разни бебета с фусти !!!
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха ,девойка ,то това не прилича на нищо ,та камо ли на полицай, кой знае от бар_ад са я взели ,за служебните нужди на първо
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
26 Не се заблуждавай, Семерджиев е внук на ген. Атанас Семерджиев- партизанин, комунист, дългогодишен агент в престъпната ДС, вице и министър при Луканов. Същият размаха пистолет от трибуната на парламента срещу демократи. Силиконката е от същото комунистическо котило, назначена от хората на ченгето Рашков.
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нормалните страни при такава немарливост от органите извършили оглед, на тежко ПТП, с две жертви, министъпът си подава оставката и се отстранява незабавно, от поста. Какъв шок? Това е престъпна неотговорност и непрофесионализъм, с подозрението за прикриване на следи от престъплението. Позор.Трябва да валят оставки в МВР, уволнения и наказания.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Две неща ме мъчат, нали при постъпване се минава през психолог, е тоя психолог как си е свършил работата и второ, кога е постъпила въпросната мадама, според мен по времето на ГЕРБ, а там знаем как ставаха нещата.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Право го е рекъл навремето др. Сталин "Кадрите решават всичко" Тъй, че какъвто е кадровият състав на бг-полицията, такава ни е и полицията! "Топлама марка"!))))
23
0
 
13
 
! Отговори
Бай Асан преди 1 година
Най вероятно е общувала с полицаи от всякакъв ранг. Ако се разприказва, колко ли полицейски семейства ще се разпаднат? Ама това не е само в полицията, колко са такива в следствието, в прокуратурата и въобще в цялата съдебна система. "Това", както се разбра е " следвало" право, значи щеше да предаде челния си опит и по нагоре!
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте хранили момичето, тя ако имаше акъл, нямаше да стане полицайка.
21
0
 
22
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Да, обидно е! За съжаление в България отдавана всички критерий за подбор на кадри са занижени. Необразовани, татуирани, неуравновесени, хора без уважение към професията, към външния вид и т.н., се назначават във всички системи. Резултатът е пред очите на всички! Моделът на поведение се задава отгоре, но цената плащаме всички ние.
20
3
 
2
 
! Отговори
Ботьо-хуботьо преди 1 година
Кажи за карамонски не се прави на Русов
19
0
 
31
 
! Отговори
Ами преди 1 година
До този момент трябваше да видим по 10 хвърлени оставки и 10 образувани производства за указване на полицейски чадър... Засега нищо не виждаме, плюе се по кифлата, все едно от небето е паднала и никой не я бил виждал до миналата седмица...
18
0
 
8
 
! Отговори
Хичо преди 1 година
Няма човека никаква вина за Белите брези,не пишете глупости.Трима барети го охраняват,а полицаите откриват огън по тях,като ги мислят за въоръжени мутри.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента който не е поискал не е станал служител на мвр.Всеки може да стане но да се издигне е трудно