СГП образува досъдебно производство срещу Симона Радева

То е за престъпление по служба
Обновена: 11 юли 2022 16:38 | 11 юли 2022 16:37, Нели Христова
102
СГП образува досъдебно производство срещу Симона Радева
Снимка: Facebook

Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за това, че в периода 2021 г. до 05.07.2022 г. при условията на продължавано престъпление, длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага и от това са настъпили значителни вредни последици – престъпление по чл. 282, ал. 2 във вр. с ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

Още по темата
Досъдебното производство е образувано след проверка, извършена по отделени материали от воденото срещу обвиняемия Г. С. дело за пътнотранспортно произшествие, настъпило на 5 юли, при което е причинена смъртта на две лица. Материалите са отделени във връзка със събрани в хода на разследването по делото за пътнотранспортното произшествие данни за евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия, както и за търговия с влияние.

След анализ и преценка на всички данни, събрани в хода на проверката, прокурор в СГП е счел, че са налице достатъчно такива за извършено престъпление от общ характер и е образувал досъдебно производство за престъпление по служба.

Предстои провеждане на разследване по делото, в хода на което ще се установи дали евентуално са налице достатъчно доказателства за извършено от служител на МВР престъпление, съобщиха от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
На много ниско ниво са тук предложенията за наказания. Да се почне от министър, та до президент. Пълно, реално разследване. Да се разплетат всички бримки. Където има факти и доказателства за престъпления от лица - досъдебни производства, съд и решетки. Само тогава могат да спрат покровителствата, безчинствата, убийствата.
78
0
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 година
От малък не уважавам полицаите.След този случай ги намразих.
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Малииии,как ще и се радват в Сливен!!!!" ____________________________________ Обзалагам се, че за нарушаване на служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага престъпление по чл. 282, ал. 2 във вр. с ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, Симонка ще получи година и половина условно с 3-годишен изпитателен срок. Няма да влезе в затвор реално.
76
0
 
5
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Няма как да е СИМОНА "ЧАДЪРА" от първия си работен ден.За тези 2000 лева на месец,за да се осъществи ще трябва да са замесени не само патрулите на РУ,а на СДВР,което си е небивалица.За мен съдиите не са му повярвали,че е бил отвлечен и този започва нова серия фантазии.Що да не му помогнат да си влезе в дома?Да не би да им е казал какво е направил,въпреки че ще го твърди.А тази щеше ли да каже а стълбата далеч преди за записи да стане ясно,ако е била знаела какво е направил?Пази Боже от отвлечени
75
0
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
А за полицаите,тичали със стълбата да помагат на Семерджиев нищо не се споменава. Рашков,уволнявай наред,че оборите ти са пълни с го_ве_да.
74
1
 
3
 
! Отговори
рибока преди 1 година
А бе този от опит си мисли,че като натопи някой ще му предложат споразумение,но в този случай не могат поради причинена смърт,но този си го мисли.Няма логика,защото няма гаранция,че патрул няма да ги задържи и двамата - да не с кола на НСО и да пусне буркана?Камера я заснела да носи стълба да си влезе в дома,а тя вероятно е твърдяла обратното в обясненията си - че не е знаела.В собственият му дом какво укривателство е това,но уволнение че не е казала къде се намира,ако е знаела че го издирват?
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълно падение. Да върне парите за обучението й, както и да работи в каменните кариери, докато възстанови с труд всичко, което е навредила на нас! В троен размер!!!
72
0
 
12
 
! Отговори
Жалка работа преди 1 година
Събуди се Българио или края ти е близо!
71
1
 
5
 
! Отговори
рибока преди 1 година
И все пак не не ми се връзват брътвежите на отвлечения,а докато няма повдигнато обвинение производството е срещу никого.Няма гаранция,че патрул няма и двамата да задържи след като са задържали и пияни офицери.Няма и откъде тази да знае за специализирана акция на бопаджиите примерно.Този си бръщолеви,каквото му падне.Бил отвлечен,ха-ха-ха.СИМОНА ЧАДЪРА - дрън,дрън.И каква кола си е купил,че да се разцепи на две,да не е било заварявано шасито му?
70
1
 
0
 
! Отговори
рибока преди 1 година
69 *** се прегледай
69
0
 
5
 
! Отговори
Отец преди 1 година
Ако си е прехапала устните в момента на инцидента. Мале не можем си мисли.
68
0
 
10
 
! Отговори
Лациофе преди 1 година
Тя е виновна за катастрофата. Търсила е нещо долу из под седалките. Докато отвлеченият е натискал газта.
67
0
 
4
 
! Отговори
Да 58 преди 1 година
Сержант е била..
66
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бащата на Семерджиев проговори, един единствен от всички до този момент, изрази съжаление за жертвите. Бащата на Семерджиев: "Страшно ми тежи, че две млади същества си отидоха, а Георги жив се закопа в гроба. Пет нощи не съм спал и не знам накъде да тръгна. Излизам от вкъщи, гледам хората около себе си, имам чувството, че всички ме гледат и се връщам обратно вкъщи, заяви баща му.
65
3
 
1
 
! Отговори
рибока преди 1 година
И все пак някак ми е жал за нея.Посочена от отвлечения,явно свикнал да пее,но този път не може да сключи споразумение поради смъртните случаи,като не посочва ако е,а вероятно е вярно никой друг.Изборът пред нея е или да започне и тя да пее за условна и да рискува случка или прокурорът в залата да поиска присъда с превес на отегчаващите обстоятелства,да я накажат на 6 без една трета и 4,5 ефективно.Трябва да е защитена реши ли да пее.Разбира се ако отвлечения не си измисля.
64
0
 
9
 
! Отговори
рибока преди 1 година
64,първите и седем години не са при Бойко,а при Костов,Царя и Станишев.На Бойковите ще се радваме след 10 години.
63
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицайка отгледана от ГЕРБ схемите в държавните служители!
62
1
 
11
 
! Отговори
Йосиф до ОНЗИ преди 1 година
До Онзи ще полежи 4-5 години в Сливен определено има за какво...
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пф,досъдебно производство...
60
1
 
20
 
! Отговори
Онзи преди 1 година
Сега тая мочурлива смрад да пали джапанките към Сливен.