СГП образува досъдебно производство срещу Симона Радева

То е за престъпление по служба
Обновена: 11 юли 2022 16:38 | 11 юли 2022 16:37, Нели Христова
102
СГП образува досъдебно производство срещу Симона Радева
Снимка: Facebook

Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за това, че в периода 2021 г. до 05.07.2022 г. при условията на продължавано престъпление, длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага и от това са настъпили значителни вредни последици – престъпление по чл. 282, ал. 2 във вр. с ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

Още по темата
Досъдебното производство е образувано след проверка, извършена по отделени материали от воденото срещу обвиняемия Г. С. дело за пътнотранспортно произшествие, настъпило на 5 юли, при което е причинена смъртта на две лица. Материалите са отделени във връзка със събрани в хода на разследването по делото за пътнотранспортното произшествие данни за евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия, както и за търговия с влияние.

След анализ и преценка на всички данни, събрани в хода на проверката, прокурор в СГП е счел, че са налице достатъчно такива за извършено престъпление от общ характер и е образувал досъдебно производство за престъпление по служба.

Предстои провеждане на разследване по делото, в хода на което ще се установи дали евентуално са налице достатъчно доказателства за извършено от служител на МВР престъпление, съобщиха от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6 - като в съседната статийка - ще дирят свидетели....
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ставала корупцията за една година... Напълно съм съгласен, не се купуват 12 къщи с по 10 тоалетни по времето на Борисов, освен ако не си бил в схемите.
17
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До къде сме стигНАле : Има тарифа ЗА ПРИКРИВАНЕ НА ОБРАЗУВАНО ПРОИЗВОДСТВО ОТ СЛЕДОВАТЕЛИТЕ ВЪВ ВСИЧКИ РУ , и най-вече в 1-во РУ , началникът НЕ ЗНАЕ ЛИ , или му цакат и на него , как мислите , след като от ЕС казаха : '' България е най-корумпираната държава'' , а всички доклади от ЕК на ЕС са все едни и същи всяка година : "СЛАБА СЪДЕБНА СИСТЕМА , корупция и безнаказаност във ВСИЧКИ държавни институции , на ВСИЧКИ нива ''!
16
21
 
7
 
! Отговори
Boto преди 1 година
Айде сега всички дето обясняват за това какви са сега децата и какви принципни и добри били по време на комунизма да кажат кво става?И таз булка и тоз със татосите по главата + 80% от дилърите са образовани и отгледани по онова време.
15
0
 
28
 
! Отговори
Служител преди 1 година
В РПУ всички знаят всичко,кой с кого на кого,как и защо и тн.но всички си траят ,там няма невини.
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малииии,как ще и се радват в Сливен!!!!
13
3
 
34
 
! Отговори
Наивник преди 1 година
До 10 АнонименКакъв Кирчо? Такава корупция не става за една година. Кой беше на власт повече от 10 години и не направи нищо по въпроса?
12
0
 
50
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Бардака в полицията вече застрашава нац.сигурност на България, нужни са бързи чистки,съкращения и истински реформи.
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ТЯ'' не служи на народа който И плаща , а на подземният свят !За съжаление още не са сътворени наказания за такива престъпления , защото ще останем без полиция и началници на РУ . Корупцията се вижда вече с просто око и по улиците !
10
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А срещу шефа й кога?! Или той не е знаел, завалията?!
9
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не беше катастрофата да лъсне истината, още щяха да ви омайват с приказките за нулевата корупция при кирчовците. От една катастрофа, вижте колко неща лъснаха, а си представете си колко още такива като симончето има във всякакви институции.
8
1
 
27
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Такива трябва да ги продават по харемите в Турция или на арабите да има някаква полза за държавата!Или на органи.Но тази с тия наркотици сигурно си е направила черния дроб вече на дармадан!
7
0
 
38
 
! Отговори
абе преди 1 година
мама нема ли да постне нещо у фейсо ?
6
0
 
27
 
! Отговори
Модерен Поговорков преди 1 година
Роди ме мамо за смет, пък ме хвърли в МВР
5
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че какви още други доказателства са й необходими на прокуратурата за да й повдигне обвинение???Всички престъпления,за които по закон трябва да отнесе поне 20 години са налице.А, ще се разследва ли началника на Първо РПУ?
4
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В затвора моме....
3
2
 
22
 
! Отговори
Калната Сю преди 1 година
Край на калчищата около муфата в сливенския!!
2
3
 
26
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 година
Колкото да замажат очите на публиката...плебса да кажа. Дано поне оня *** и го осъдят....ама надали, съдейки по 30-годишният ни опит и една камара с подобни случаи......язък за младите момичета, лош късмет да се родят в преизподнята.
1
1
 
30
 
! Отговори
от сливенския преди 1 година
ох симончееееее !