СГП образува досъдебно производство срещу Симона Радева

То е за престъпление по служба
Обновена: 11 юли 2022 16:38 | 11 юли 2022 16:37, Нели Христова
102
СГП образува досъдебно производство срещу Симона Радева
Снимка: Facebook

Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за това, че в периода 2021 г. до 05.07.2022 г. при условията на продължавано престъпление, длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага и от това са настъпили значителни вредни последици – престъпление по чл. 282, ал. 2 във вр. с ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

Още по темата
Досъдебното производство е образувано след проверка, извършена по отделени материали от воденото срещу обвиняемия Г. С. дело за пътнотранспортно произшествие, настъпило на 5 юли, при което е причинена смъртта на две лица. Материалите са отделени във връзка със събрани в хода на разследването по делото за пътнотранспортното произшествие данни за евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия, както и за търговия с влияние.

След анализ и преценка на всички данни, събрани в хода на проверката, прокурор в СГП е счел, че са налице достатъчно такива за извършено престъпление от общ характер и е образувал досъдебно производство за престъпление по служба.

Предстои провеждане на разследване по делото, в хода на което ще се установи дали евентуално са налице достатъчно доказателства за извършено от служител на МВР престъпление, съобщиха от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
23
 
! Отговори
Йосиф преди 1 година
Злоупотреба с служебна информация служебна сигнализация на личен автомобил МВР-СДВР Стоп-палка в личен автомобил и още един куп доказателства за досъдебно производство !!!
58
0
 
51
 
! Отговори
Ггг преди 1 година
Вече цяла България я знае като кОрвето от МВР. Където и да се дяне така ще я наричат и сочат с пръст, също и майка и...
57
1
 
27
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Интересно,а какъв чин е имала тази полицайка...за да прикрива ,то трябва да има поне майор ...как минимум...или е сержант..Никой нищо не казва или аз не прочетох какъв чин има тази полицайка в МВР!
56
8
 
16
 
! Отговори
МЕСЕЧНИ ДОБАВКИ преди 1 година
ПРЕМИЕРА С ПАРАПЕТА, ЖОРЕТО С МИЛИЦИОНЕРКАТА, АМА ДАМИТЕ СИ ИМАТ И СЕРИОЗНИ ПРИЯТЕЛИ С РОГА ИЛИ ПО-СКОРО СВОДНИЦИ - НИЩО НА ПРОТИВ, ЩОМ СЕ ПЛАЩА? ЛЕНА 14 К, МИЛИЦИОНЕРКАТА 2 К!
55
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам да направим "малоимотният" Рашков шеф на КПКОНПИ!
54
0
 
26
 
! Отговори
ШЕФА С 12 ТОАЛЕТНИ преди 1 година
ПРЕСТЪПНИКА - 20 ГОДИНИ, А ПОМАГАЧИТЕ, КОЛКО? ТРЯБВА ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ!
53
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грозната Комплексарска чалгафонка със силиконените джуки е много велика българка със връзки и живееща на гърба на обикновените хора които и плащат заплатата но понеже е много велика и си мисли че всички са и длъжни няма проблеми да се движи с криминални типове и да и плащат даже за нови джуки и въобще не е грозна ***
52
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12-токенефника няма ли да вземе отношение по случая? Оня ден като чукнаха на жена му бронята орева медиите, а тук мълчи.
51
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков от колко време е начело на това министерство?Отговор-повече от една година или по точно 14 месеца!
50
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
има заторници с по-малко провинения от тази
49
1
 
28
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ЯТАЦИ И ЯТАЧКИ. КОДОВЕ, ПРОПУСК, СТЪЛБА, ИНФО И 2К НА МЕСЕЦ, МОМЕТО СЕ Е ТРУДИЛО, А МОЖЕ И ДРОГА ДА Е РАЗНАСЯЛО, ВТОРА РАБОТА? МОЖЕ И ТРЕТА РАБОТА ДА Е ВЪРШИЛА В ДВИЖЕНИЕ? РАДЕВ ДА Й ВРЪЧВА ОРДЕН И ТЕ ТАКА!
48
2
 
41
 
! Отговори
Питам преди 1 година
Ако си полицай, возиш се в цивилна кола движеща се в града с 200 и не направиш забележка на шофьора до себе си, след което следва катастрофа със загинали - не си ли съучастник в убийството?!? Бягаш от местопрестъплението..., носиш стълба и т.н. С това смешно производство явно разчитат да се измъкнат и са над закона. А Радева случайна фамилия ли е или и тази е роднина на някой известен политик?!? А със случая с Милен Цветков какво стана?!?
47
10
 
10
 
! Отговори
Недялко преди 1 година
Имайте в предвид, че Гешев, Борисов и Доган са трупали опит, когато имаше смъртно наказание за престъпленията, които сега извършват. Това е голямо психическо разтоварване, когато престъпниците знаят, че могат да провокират до безкрай народа. Това си е болест, но лошото е че те са болните, а не ние
46
0
 
28
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Значи ли това,че полицейската карта е задължителен пропуск за преминаване през полицейски постове без проверка от постовите?Нов закон ли има?.А 2000 лева на месец по банков път ли са получавани или по думите на отвлечения?Направо е за ГИНЕС - започнала и станала "Чадър"!СИМОНА ЧАДЪРА - авторитетно звучи!
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тук няма да има наказания , или най-тежките пак ще бъдат до болка познати , УСЛОВНИ ПРИСЪДИ !
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ми е смешно , когато един престъпник е със заповед за ''ДОМАШЕН'' арест , защо ?!Престъпниците , в повечето случаи от България имат къщи и апартаменти поне в 3-4 държави , КЪДЕ ОТ ТОЛКОВА КЪЩИ , ЩЕ БЪДЕ НЕГОВИЯТ ''ДОМ'' ПО СВЕТА ?
43
1
 
16
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 1 година
Досъдебното производство трябва да се образува от Военна прокуратура! България явно НЕ Е правова държава,НЕ Е била и НЯМА и да бъде!
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Известни специалисти казаха по телевизията : Понеже НЯМА ефективни и достатъчни осъдителни присъди , затова по пътищата / а не само по пътищата , а и при други престъпления / , *** се чувстват ненаказуеми !
41
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грозна, нагла, ***, дръзка и нахална = Симона и майка и!
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имало и такъв ''закон'' , лице което е с образувано дело , може да се движи в рамките на държавите които са в ЕС ...В България всички престъпления са УЗАКОНЕНИ , да му мислят тия престъпници с кокошките !