Само за първите 5 месеца на 2022 г.: 1738 жертви на домашно насилие

409 от тях са деца
12 юли 2022 15:39, Нели Христова
26
Само за първите 5 месеца на 2022 г.: 1738 жертви на домашно насилие
Снимка: Pixabay/Victoria_Art

Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков даде данни, с които МВР разполага, за броя на жертвите на домашно насилие, получени за първите пет месеца на 2022 година.

Това стана ясно от отговор на Рашков до народния представител от БСП Кристиан Вигенин, предаде репортер на БГНЕС.

Изнесените данни представят обобщена информация на жертви на домашно насилие на територията на страната за периода януари - май 2022 г.:

Мъже, жертви на домашно насилие – 135

Жени, жертви на домашно насилие – 1194

Деца, жертви на домашно насилие – 409

Рашков подчертава, че в МВР е създадена организация, с която се събират статистически данни за извършени престъпления, включително такива, извършени в условията на домашно насилие. Освен това тази информация се попълва ежемесечно в таблици от регионалните координатори в областните дирекции на МВР въз основа на получени данни от съответния съд в районното управление по постоянен адрес на извършителя на домашно насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До бай Маньо и до 11- Да, има такива случаи, и аз знам, затова се учудих. Помня, че една баба не одобряваше, бил вдигнал ръка на баща си синът, не се правело така, ама майка му беше станала на боксова круша. После таткото се опита да налети на сина два-три пъти, но разбра, че няма да му мине номерът и остана само на приказки с които също можеше да си изкара боя, добре че момчето беше разумно и не му обръэщаше внимание. Но отърва майка си от побоите. Като няма друг начин, добре/зле, и това е р
20
5
 
0
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Божеее кви времена додоаа дъ не мой адин шамар нъ женътъ дъ удариш дъ мой дъ млъкне ?!
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много лоша статистика , предполагам трябва да признаем 8мия пол зада спрем насилието ... или пък да започнем да прилагаме строги закони ? 0_o
18
7
 
3
 
! Отговори
:-) преди 1 година
Гледам много зaтлъстeли лесбийки феминистки мъжемразки са се разписали под коментарите. Ами правилно ви млатят мъжете, като не знаете да си затваряте устите.
17
1
 
6
 
! Отговори
Различни времена преди 1 година
Защото сме много либерални и без насилие се раждат още повече предпоставки за такова.Когато като деца си решавахме проблемите на улицата без родители се учихме да отстояваме позиция.Сега родителите са адвокати на децата си.Зле ги възпитават и ги пазят от конфронтация за зле свършената си работа.А за жените с тази еманципация фалшива няма да говоря.Като *** когато им изнася са еманципирани когато не им изнася не са.Искат мъже но не ги кефи им бъдат жени....
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И, кво мен като дете майка ми като ме посиииирааашеее от бой, под домашно насили ли съм бил?!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корупцията в органите за контрол издаващи разреширелни на МПС-та и хора е чудовищна. От медицинското, през курсовете, до прегледа на машината. Недокладваните случаи, подхвърлени проби, шапкари по висшите постове...Рашков умишлено отклонява вниманието на обществото с друга тема.
14
0
 
18
 
! Отговори
Мария преди 1 година
То моят татко тормозеше мама, ама докато една вечер баба не стана свидетел на поредния тормоз,та каза на вуйчовците ни - братята на мама, дойдоха и тримата, та го смелиха от бой. И повече не я удари. Трябва адекватно да се постъпва към тези неща, и то навреме.
13
2
 
0
 
! Отговори
до неграмотен преди 1 година
Айдеее..., Домашно насилие! -)))))
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то какъв брак ще е това, ако поне веднъж не си хвърлите един кратък бой от 24 часа
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Маньо - Ти толкова ли не можа да му се опънеш на тоя пияндурник баща или циркове гледаше? То затова и продължава насилието зад стените, щото се имат за господари там и никой нищо не им казва.
10
1
 
4
 
! Отговори
Неграмотен преди 1 година
Над нашия апартамент па всяка вече мъжът и жената се карат, па писна ми вейке, неква вечер ша са кача отгора и ша ги прибия
9
3
 
8
 
! Отговори
Бай Маньо преди 1 година
Баща ми навремето тормозеше мама много, особено, когато се прибираше пиян, че пък и баба ни живееше с нас, много го насъскваше срещу мама, понеже не бяха в добри взаимоотношения баба и мама, та една вечер татко се беше прибрал от кръчмата, налегна мама, и то с яки ритници и шамари, викнахме милиционера, ама той му вика - другарю, по-полека я млати, да има и за утре, хахаха, ужас просто!
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошо няма, борете домашното насилие, само че за домашно насилие не трябва ли да се брои и когато една жена прави постоянни истерии, драми, заплашва със самоубийство и там подобни? Това в някои случаи е дори по-натоварващо от физическо насилие, а се случва много често
7
1
 
8
 
! Отговори
до Асан преди 1 година
Асане, жените са майстори на психологическия тормоз над мъжете, за тъщите да не говорим, те са направо с Научни Дипломи!!!!!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР е само статистичеста служба, единствената в света с бюджет над 1 млрд. Работа от тях да се справят с престъпноста не чакайте.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пия поссерковци не могат да осъдят нашарен наркоман дето са го видяли свидетели как прави катастрова, камери са го снимали и не могат да го осъдят, ама ще осъдят някой за домашно насили на базата дума срещу дума айде у лево.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ ДА НЯМА НАТИСК ОТ ЕК ЗА КОНВЕНЦИЯТА... ЩОМ РСМ ПУСНАХА КИРЧО И ББ, ТОВА КВО ПРЕЧИ ДА ПРИЕМЕМ.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да бъде, грешка има. Чашко Рашков обяви спад на престъпността!
2
5
 
5
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Мъжете от кого са насилени тъщата ли ? :)))