Приднестровието изяви желание да се присъедини към Русия

Молдова не признава резултатите от този референдум от 2006 г.
Обновена: 22 юли 2022 20:16 | 22 юли 2022 19:15, Нели Христова
99
Приднестровието изяви желание да се присъедини към Русия
Снимка: БГНЕС

Приднестровието заяви, че иска да се присъедини към Русия. Ръководителят на външното министерство на "републиката" Виталий Игнатиев заяви пред руски медии, че Тираспол възнамерява да настоява за прилагане на резултатите от "референдума", проведен в Приднестровието през 2006 г.

"Векторът на Приднестровието през всичките години на неговото съществуване остава непроменен, което се отразява в резултатите от референдума от 17 септември 2006 г., в който ясно се заявява: независимост, последвана от свободно присъединяване към Руската федерация. Независимостта на страната е безусловен приоритет", каза Игнатиев.

Молдова не признава резултатите от този референдум.

В последно време в медиите вече се обсъжда темата за нова голяма руска офанзива, която може да бъде насочена срещу Одеска област, която е в съседство с Приднестровието.

Ако руснаците се укрепят на юг, ще има настъпление срещу Одеса, заяви в началото на седмицата

Анализаторът на американския институт за иззследване на войната Наталия Бугаева. Според нея от военна гледна точка руснаците нямат възможност да превземат Одеса сега.

"Ще има ракетни удари, които виждаме. Но мисля, че е преждевременно да се говори за Одеса сега, преди да са завършили в Донбас. Но намеренията им не са се променили. Ако те се окопаят на юг, впоследствие ще има атака срещу Одеса. И Одеса ще бъде една от първите им цели - тя им е необходима не само за контрол над южната част на Украйна, за контрол над Черно море, но е важна и за Молдова, и за Приднестровието".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес на 17.01.2023 г. Калмикия Дегестан Якутия Чечения Тува най-скоро ще обявът провеждане на референдум и след това ще обявът своята независимост от рф най-вече Сибир който ще стане част от Китай или Независима Държава наречена Република Сибир
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО трябва да бъде в Молдова и по мирен път да изгони окупаторите сепаратисти и да ги прати да правят сепаратизъм в Руската федерация.
66
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте какво става в българския парламент! Не виждате ли зад тази битка между партиите дългата ръка на Русия, които знаят, че могат да завладеят България без война?! И знайте, че ако една от следните партии: Герб, Възраждане, ИТН, БСП или ДПС окупира властта, България ще продължи да бъде руска територия !
65
5
 
9
 
! Отговори
Крим е руски преди 1 година
Крим е бил руски и е.
64
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Наблюдател===украйна свърши 100%
63
7
 
12
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
нещо да кажеш за Волжка България. Там на преброяването от 2011г организирано то Москва 7 милиона казаха "аз съм българин"
62
10
 
6
 
! Отговори
Йово преди 1 година
Защо когато се появят западни измикяри като Порошенко, Аценюк, Зеленски в Украйна или Валериевна и Санду в Молдова държавите им започват да е разпадат. Вярно американските долари и европейските евра са хубаво нещо, но за тези продажници народите им не ги интересуват. Сега след като източния клон на поляците се бият срещу западния клон на руснаците в Украйна е разбираемо, едните сънуват Жечпосполите а другите Руска империя. Безмислено е источните ромънци да се сбият със западните руснаци.
61
15
 
20
 
! Отговори
Щерев преди 1 година
трябва да се помисли да изгоним всички с руски паспорти иначе ни очаква Руска Народна Република на българска територия!!!
60
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Над 100 години болшевико-чекистки експерименти са превърнали руската нация в тълпа мразеща свободата и демокрацията и боготворяща всеки негодник добрал се до властта в Кремъл. В момента този негодник е Путин, руснаците обичат да ги лъже, че са народ с историческа мисия, че са велики и че са обкръжени от врагове, които не искат да им позволят да спасяват света за пореден път.
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до: Руска поговорка (номер 77) Евалата човече, дай пет!!!Чувал съм от рускиня да казва "Хорошо там, где нас нет!"Нооо... това което ти казваш е Extended version of a Russian proverb!!! PRICELESS!!!
58
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото предназначение на Русия е да покаже на целият свят как не трябва да се живее и какво не трябва да се прави!
57
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 77 Шойгу е тувинец. Сергей Кужугетович Шойгу - това са трите му имена! Баща му се е казвал Кужугет - от тюрноезично племе!!!Кръстил е сина си "Сергей" за да не му се подиграват децата в училище!
56
12
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Психопата Путин е типичен представител на Московията. Това е Русия от гората, монголска, дива и зверска. Тази Русия направи свой национален идеал кървавата деспотия и дивата жестокост. Тази московска Русия от най-стари временна е била, е и ще бъде пълно отрицание на всичко европейско и е ожесточен враг на Европа! На Европа и целият нормален свят!
55
4
 
14
 
! Отговори
Руска поговорка преди 1 година
Най-хубаво е не там където ни няма а там където никога не сме били!
54
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Психопата Путин няма да доживее до трибунала за военнопрестъпници, но всички от шайката му ще бъдат съдени. И Лавров и Шойгу и Патрушев и Матвиенко....... Пред трибунала ще отговарят и пропагандаторите, които 8 години сееха омраза срещу Украйна като Соловьов, Кисельов,Скабеева, Симонян, Кеосаян и останалите клакьори. След това за обикновените руснаци ще има дълги години на депутинизация. Такава ще има и за всички фенове на Путин по света!
53
11
 
10
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Всички мечти за величието на Русия винаги завършват с купони за хляб!
52
11
 
7
 
! Отговори
Дмитрий Лихачов преди 1 година
Русия никога не имала и няма има никаква особена мисия. Не трябва да се търси никаква национална идея за Русия- това е мираж.Животът с национална идея отначало ще доведе до ограничения, а след това ще възникне нетърпимост към друга раса, към друг народ и друга религия. Нетърпимостта непременно ще доведе до терор. Не бива да се допуска връщането на Русия към единна идеология, защото тя рано или късно ще доведе Русия до фашизъм.
51
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия като система оцеля, може би дори стана по-силна в някои отношения. И в същото време колективният Запад като система изпитва очевидни трудности.
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Развитието на кризата след 24 февруари блестящо потвърди шокиращата невъзможност да се "мине без Русия". Западът има нужда от топлина и храна. За руснаците западните джаджи, дрехи и курорти са приятни, но нищо повече. Икономиката на необходимото и достатъчното така или иначе побеждава икономиката на "забавлението и излишъка". Когато става въпрос за истинска битка, "договореното" вече не работи. Дори тези, които биха искали да се съобразят с "игралните правила", няма да могат да направят това. Царят е гол, няма дрехи по него.
49
5
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Ох, много съм възмутен от агресивното нападение на Русия която нападна без никакъв повод невинната бяла пухкава добра демократична Украйна, ох, във възмущение съм!