Приднестровието изяви желание да се присъедини към Русия

Молдова не признава резултатите от този референдум от 2006 г.
Обновена: 22 юли 2022 20:16 | 22 юли 2022 19:15, Нели Христова
99
Приднестровието изяви желание да се присъедини към Русия
Снимка: БГНЕС

Приднестровието заяви, че иска да се присъедини към Русия. Ръководителят на външното министерство на "републиката" Виталий Игнатиев заяви пред руски медии, че Тираспол възнамерява да настоява за прилагане на резултатите от "референдума", проведен в Приднестровието през 2006 г.

"Векторът на Приднестровието през всичките години на неговото съществуване остава непроменен, което се отразява в резултатите от референдума от 17 септември 2006 г., в който ясно се заявява: независимост, последвана от свободно присъединяване към Руската федерация. Независимостта на страната е безусловен приоритет", каза Игнатиев.

Молдова не признава резултатите от този референдум.

В последно време в медиите вече се обсъжда темата за нова голяма руска офанзива, която може да бъде насочена срещу Одеска област, която е в съседство с Приднестровието.

Ако руснаците се укрепят на юг, ще има настъпление срещу Одеса, заяви в началото на седмицата

Анализаторът на американския институт за иззследване на войната Наталия Бугаева. Според нея от военна гледна точка руснаците нямат възможност да превземат Одеса сега.

"Ще има ракетни удари, които виждаме. Но мисля, че е преждевременно да се говори за Одеса сега, преди да са завършили в Донбас. Но намеренията им не са се променили. Ако те се окопаят на юг, впоследствие ще има атака срещу Одеса. И Одеса ще бъде една от първите им цели - тя им е необходима не само за контрол над южната част на Украйна, за контрол над Черно море, но е важна и за Молдова, и за Приднестровието".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
7
 
5
 
! Отговори
Франсис Фукуяма преди 1 година
В този момент Русия всъщност прилича най-много на нацистка Германия. Единствената ѝ идеология е един краен национализъм, при това по-неразвит дори и от този на нацистите. Това е и един много слабо институционализиран режим. Той се върти около един човек - Владимир Путин, който в действителност контролира всички сериозни властови лостове.
27
8
 
4
 
! Отговори
Украинска поговорка преди 1 година
Най-добрият руснак е този във вид на ГРУЗ 200!
26
7
 
4
 
! Отговори
Фашистка Русия преди 1 година
Отново се превърна в империята на злото и като такава трябва да бъде унищожена. Руснаците обзети от агресия и претенции за особена мисия в света са заплаха за цялото човечество и трябва да се изолират и подложат на депутинизация. И едва когато се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора да бъдат допуснати до цивилизования свят. За това ще са необходими между 15 и 20 години!
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро и цялата окрайна ще го направи и краварите ще ветреят таратора - демек всичко вложено, като пари и оръжия, ще го амне бубата.
24
3
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 1 година
...kolko godini zapada drazneshe ruskata mechka ?!! Sega e doshlo vreme samo da gledat sas shiroko otvoreni ochi !!!
23
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шшшшш БГ *** са налазили яко коментарите. Силни на думи, ама дотам. 50-60 годишни омазнени чички, дето не стават от маса и се къпят на пълнолуние. Силни сте чички, ХАХАХАХАХАХАХА
22
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ае все още не съм срещнал бг мед сестри и инженери и тн. които искат да живеят и работят в Русия, ама е пълно с ченгета, пенсионери военни, сотаджии и шофьори на камиони които искат. Не знам защо ама някак си образованите не им се емигрира към Москва, а винаги към Лондон.
21
9
 
11
 
! Отговори
До Хахахахото преди 1 година
Щи, малко ли наши инженери, техници, агрономи са общи работници на запад? Мед. сестри работят като гледачи и санитари. Или там може, в РФ не!? И кой си ти, тро//льо, да пъдиш хората!? Я маеш в уср.. ната, като ти е много мила.
20
9
 
16
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Време им е. Да внимават Естония с Нарва и Латвия с Двинск (Невгин) и околностите, та чак до Рига. Искате руснаците извън Европа, Ами ще се върнат в Русия, ама със земята под краката си и с всеки, който им се противопостави в тази земя.
19
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Наркомана ще му оставят част от Киев да има къде да приема еачите си от Кравария.
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава с ядрени оръжия да си анексира хапка по-хапка териториите на съседите и, да ги денацифицира, да ги преселва и да не им дава да говорят, каквото мислят. Мисля, че Ботев и Левски много ще харесат идеята.
17
13
 
13
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Ние от Възраждане също искаме присъединяване към СССР на Путин.
16
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наближава. Вече въпроса е не дали, а кога рашистите ще започнат и нас да обстрелват с "високоточните" си оръжия. Ще има смърт и разрушения
15
10
 
19
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Който "българин" иска да се присъединява, спокойно да си обира крушите и да заминава за Донецк, трябват им бая общи работници там. И ще заживеят в своя рай.
14
7
 
16
 
! Отговори
смех преди 1 година
А що германците заселваха балтика с немци които нямат нищо общо с Изтока къде е Германия къде е Балтика
13
9
 
16
 
! Отговори
Калкан преди 1 година
То в Приднестровието живеят не малко руснаци. СССР ги заселваше там, както и в балтийските и централно-азиатските републики, в опит да притопи местното население и да засилят влянието на Москва в тези региони, който географски нищо общо нямат с Русия.
12
12
 
18
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
А в Каталуния какво стана с референдума? Чак в затвора хвърлиха оеганизаторите, мнооого демократично. Ама Русия лоша. Опорки без край. Я вижте колко дават при раждане на дете и после пишете, чв са зле.
11
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е все едно Кърджалийска област да иска да мине към Турция, Северна България с власите да искат да минат към Румъния, а македонците в Пиринско да искат да минат към РСМ.
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На нас братята наглосаксонци и шваби ни отрязаха 60 хиляди квадратни километра с берлинския договор сега що да не се разпарчетоса украйна
9
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само забележете изборите в Русия. Винаги печели Путин. Опозиционерите или ги убиват, или са в затвора. За всички е ясно, че това не са свободни избори.