Приднестровието изяви желание да се присъедини към Русия

Молдова не признава резултатите от този референдум от 2006 г.
Обновена: 22 юли 2022 20:16 | 22 юли 2022 19:15, Нели Христова
99
Приднестровието изяви желание да се присъедини към Русия
Снимка: БГНЕС

Приднестровието заяви, че иска да се присъедини към Русия. Ръководителят на външното министерство на "републиката" Виталий Игнатиев заяви пред руски медии, че Тираспол възнамерява да настоява за прилагане на резултатите от "референдума", проведен в Приднестровието през 2006 г.

"Векторът на Приднестровието през всичките години на неговото съществуване остава непроменен, което се отразява в резултатите от референдума от 17 септември 2006 г., в който ясно се заявява: независимост, последвана от свободно присъединяване към Руската федерация. Независимостта на страната е безусловен приоритет", каза Игнатиев.

Молдова не признава резултатите от този референдум.

В последно време в медиите вече се обсъжда темата за нова голяма руска офанзива, която може да бъде насочена срещу Одеска област, която е в съседство с Приднестровието.

Ако руснаците се укрепят на юг, ще има настъпление срещу Одеса, заяви в началото на седмицата

Анализаторът на американския институт за иззследване на войната Наталия Бугаева. Според нея от военна гледна точка руснаците нямат възможност да превземат Одеса сега.

"Ще има ракетни удари, които виждаме. Но мисля, че е преждевременно да се говори за Одеса сега, преди да са завършили в Донбас. Но намеренията им не са се променили. Ако те се окопаят на юг, впоследствие ще има атака срещу Одеса. И Одеса ще бъде една от първите им цели - тя им е необходима не само за контрол над южната част на Украйна, за контрол над Черно море, но е важна и за Молдова, и за Приднестровието".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин - ***, къпем се в ежедневна американска пропаганда и то като за ***, руската и да достига изобщо до нас е в пъти по-малко. Ама разбира се такива като теб блеят в кравешки възторг от всичко американско. Пък чак Българин се кръстил.
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ще има мир. При нашите условия. И в никакъв случай върху тези, за които ръмжат из Европа и отвъд океана обърканите политически импотенти" - написа Дмитри Медведев в Телеграм канала си.
46
5
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 1 година
Що за същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна държава, която е враг на страната, в която си се родил. Държава, която напада и избива най-близките си съседи и им отнема територии, само защото не искат да бъдат руски васали, желаят да са свободни и да вървят по собствен път? Държава, която може единствено да разрушава и убива, а не да гради и да създава. Държава, в която лъжата и измамата са се превърнали във висша ценност? Държава, която се нарича Русия?
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не вземат Молдова всичко отива за НАТО и САЩ.
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не си правете илюзии - легитимирането на каквато и да е "победа" на Путин е началото на края на европейския интеграционен проект
43
6
 
2
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Ново изследване показва, че хората, които боготворят Русия и Путин често показват по-ниски резултати на когнитивните тестове.От друга страна, специалистите казват, че хората с по-високо ниво на интелигентност, с по-голямо ниво на материално богатство и с по-голямо самочувствие са по-малко склонни да боготворят руският президент и държавата му.
42
4
 
4
 
! Отговори
Реалността преди 1 година
Хем Украйна ще загуби цялата източна част и цялото черноморска крайбрежие, хем ЕС ще студуват и ще обедняват.
41
3
 
4
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Долу СССР и ибг подводните му камъни от ДС!!
40
4
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Днес в проруската пропаганда са включени предимно елементарни и функционално неграмотни екземпляри с нисък IQ. Резултатите са трогателни!
39
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Крайно време е проруската пропаганда и подкрепата за Русия да бъде третирана като заплаха за националната сигурност на България с всички произлизащи от закона последствия!
38
4
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 година
По-неприятен и отвратителен от обхванатият от манията за величие и уникалност руснак е неговият покорен и доброволен задунайски роб!
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 47 БългаринНещо доста те е досърбяло та бъди внимателен като се движиш навън
36
8
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Дойде време за тотална дерусификация и депутинизация на всички сфери на българското общество. Депутинизацията на русофилите ще премине през няколко етапа като на всеки ще се държи изпит. Първо по българска история обхващаща периода от 681 година до днес. Депутинизацията ще завършва с един вид дипломна работа - демонтаж на съветски паметник и монтирането му в музея на тоталитарното изкуство!
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 41 Д-р Рачо ПетровДокторпендал , така ше те излекувам с моторна резачка за дърва та няма да остане нищо от тебе за помен
34
5
 
4
 
! Отговори
Д-р Рачо Петров преди 1 година
Лекувам русофили от патологична омраза и българофобия по стара и изпитана рецепта. Гарантирани резултати!
33
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Обикновено всеки неудачник и загубеняк обвинява за мизерното си положение ЕС, НАТО и САЩ, които са го ограбили и не са позволили на бляскавият му потенциал да се развие. Така, че животинската радост, че "добрият Путин и Велика Русия" наказват "отговорните" за проваленият живот на неудачника са разбираеми. Истината обаче е коренно различна!
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото Крим направи референдум, без никой по света да узнае за него, така и с Приднестровието :)))
31
6
 
3
 
! Отговори
Рубладжийче преди 1 година
Всички комунисти под земята! Всички путинисти на концерт на Йосиф Кобзон!
30
7
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Невъзможно е да бъдеш едновременно почтен, интелигентен и русофил! Ако си интелигентен и почтен, никога няма да си русофил! Ако си почтен, но симпатизираш на Русия, то интелигентността ти е под въпрос. А ако си интелигентен и подкрепяш Русия, значи си всичко друго но не и почтен!
29
2
 
3
 
! Отговори
24-ти, преди 1 година
В Москва имат представителства 140-150 бг фирми. Това е бизнес, износ, преди това производство, работни места. В Лондон чистачи, дом. помощници, санитари, берачи на малини... Не че нещо, ама...