Приднестровието изяви желание да се присъедини към Русия

Молдова не признава резултатите от този референдум от 2006 г.
Обновена: 22 юли 2022 20:16 | 22 юли 2022 19:15, Нели Христова
99
Приднестровието изяви желание да се присъедини към Русия
Снимка: БГНЕС

Приднестровието заяви, че иска да се присъедини към Русия. Ръководителят на външното министерство на "републиката" Виталий Игнатиев заяви пред руски медии, че Тираспол възнамерява да настоява за прилагане на резултатите от "референдума", проведен в Приднестровието през 2006 г.

"Векторът на Приднестровието през всичките години на неговото съществуване остава непроменен, което се отразява в резултатите от референдума от 17 септември 2006 г., в който ясно се заявява: независимост, последвана от свободно присъединяване към Руската федерация. Независимостта на страната е безусловен приоритет", каза Игнатиев.

Молдова не признава резултатите от този референдум.

В последно време в медиите вече се обсъжда темата за нова голяма руска офанзива, която може да бъде насочена срещу Одеска област, която е в съседство с Приднестровието.

Ако руснаците се укрепят на юг, ще има настъпление срещу Одеса, заяви в началото на седмицата

Анализаторът на американския институт за иззследване на войната Наталия Бугаева. Според нея от военна гледна точка руснаците нямат възможност да превземат Одеса сега.

"Ще има ракетни удари, които виждаме. Но мисля, че е преждевременно да се говори за Одеса сега, преди да са завършили в Донбас. Но намеренията им не са се променили. Ако те се окопаят на юг, впоследствие ще има атака срещу Одеса. И Одеса ще бъде една от първите им цели - тя им е необходима не само за контрол над южната част на Украйна, за контрол над Черно море, но е важна и за Молдова, и за Приднестровието".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
когато всичко свърши няма да има и помен от разни приднестровия, лнр, днр и други фантастики.
7
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Молдова е 100 години след останалия свят, нищо чудно, че искат в Русия. Най-голвмият успех е да вземат бг гражданство и да гледат баби в Италия. Лично познавам немалко.
6
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така или иначе ще им създадат проблеми на Молдова в бъдеще. Дори и да не се отделят и Приднестревието да влезе в ЕС това ще е проблем. Щом искат в Русия нека да се присъединят към Руската Федерация. Минимална заплата 300 лева, пенсия 100 лева. Това е в Русия. Дори в Армения минималната заплата е по висока от Руската. Над 130 милиона души населяващи най голямата държава на планетата с огромни природни ресурси са бедни. 20 милиона руснаци пък са под линията на бедност.
5
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На болшевиките всичките им "референдуми" са в условията на окупация. "Избори" и "референдуми" под дулата на оръжията, не са никакви избори и референдуми.
4
10
 
7
 
! Отговори
Голям майтап преди 1 година
Народа не ще и да чуе за присъединяване,но подставените кремълски марионетки продават народа си как вокзальние ***.
3
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хартата за правата на човека на ООН казва, че всяка национална група има право на самоопределение и това право е валидно дори когато централната власт им отказва възможността да се самоопределят. Т. е. хората от приднестровието според международното законодателство имат право да проведат референдум и да се отделят от Молдова, без за това да е необходимо съгласието на централната власт и без да е необходимо законите на Молдова да им разрешават референдума.
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, колко бързо. Сигурно е било доброволно!
1
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зомбираните глу.паци от Приднестровието искат да се присъединят към клоаката. Вместо да останат в Молдова, която ще стане член на ЕС и ще бъде част от цивилизования свят.