Орбан настоява, не иска унгарците да са „смесена раса“

Определя себе си като политик с антиимигрантски възгледи
29 юли 2022 08:20, Елка Василева
75
Орбан настоява, не иска унгарците да са „смесена раса“
Снимка: архив, БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан направи поредното си остро изказване.

След като през уикенда негови коментари по темата за миграцията доведоха до оставки на негови близки сътрудници, вчера по време на посещение в Австрия Орбан избра да се придържа към същата реторика.

Още по темата
По време на среща с австрийския канцлер Нехамер унгарският премиер заяви, че не е расист, но не иска унгарците да се превърнат в "хора от смесена раса", предаде БНТ.

"Аз съм единственият европейски политик, който открито има антиимигрантска политика. Аз не боравя с намеци. Имам много ясна позиция. И определям себе си като политик с антиимигрантски възгледи. Не искам Унгария да се превръща в държава на имигранти и не би ми харесало към страната ни да има увеличен поток от такива. Това не е въпрос на раса, а на култура. Просто искаме страната ни да бъде такава, каквато е сега", каза Орбан.

Пред журналисти Нехамер заяви, че двамата са обсъдили изказванията на Орбан и че трябва да бъде ясно, че Виена остро осъжда всякакви форми на расизъм и антисемитизъм.

В австрийската столица Виктор Орбан беше освиркан от протестиращи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
38
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 1 година
Всеки който е патриот и не играе по свирррката на евроатлантизма бива нарочен от сорошките медии за диктатор или фашшшист. Орбан си е орбан.... Не е като бацце или кирЕ дето изпълняват всичко квото им наредят от Брюксел или Вашингтон.
29
29
 
12
 
! Отговори
МАЙОРА преди 1 година
България е руска колония! Затова сте бедни! Не са ви виновни американците! Сърдете се на бсп, Тикватa, Мунч0 и продажите ви политици-русофили! Само от АЕЦ Белене, Нефтохима и газопровода на Тикватa руснаците ви източиха десетки МИЛИАРДИ долара!
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам нищо расистко в неговото изказване, защото, например, в САЩ се дава пълна свобода на коренното индианско население за защита на езика, културата и етноса. Расистко би било ако има правни и социални норми, в които една раса бива дискриминирана само на база расата, а не по други признаци. ПОлитика на държавата трябва да е самостоятелна и да решава реално как да си развиват нацията, как да приемат и дали да приемат имигранти и т.н.
27
10
 
2
 
! Отговори
Йози гаджето наОрбан преди 1 година
Как е Йозеф Сайер
26
4
 
22
 
! Отговори
до Майора преди 1 година
До МАЙОРА Що ние като лижем на американците да не сме по-добре.Изпратиха ни за награда кирчовците и ни върнаха 25години назад.НПО-тата командват парада и *** ни колят по улиците,а заради такива евроджендъри като теб ще изчезнем като нация.Велик е Орбан и още как
25
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Орбан е единственият нормален европейски политик Истински родолюбец,благородно завиждам на унгарците.Не е брюкселски и на САЩ слугинаж.
24
31
 
6
 
! Отговори
МАЙОРА преди 1 година
До реалист Кво му е великото на тоя кл0ун! От както е на власт, на унгарците само им пада стандарта на живот! К0румпиран путин0ид и цар на кражбите!
23
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не иска да се превръща в "смесена раса",но няма политици,които да се противопоставят на американската антиевропейска политика.След години ще издигаме паметници на хора като Орбан,но вече ще късно
22
4
 
29
 
! Отговори
гого преди 1 година
евала на Орбан направо си им го каза яовека че мангасссари не иска
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В природата винаги има равновесие. Франция и Англия направиха своите колонии в Африка, сега потока е в обратната посока.
20
6
 
34
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Велик държавник.Никога няма да имаме такива като него
19
3
 
25
 
! Отговори
Е това лошо ли е ? преди 1 година
Всеки народ има право на самоопределение ! Според същите либерастий които хулят Унгария. Или за някои може (Косово) за други не може ?! Нека Сорос феновете да обясните как любимата ви Юесей демократично самоопредели индианците в Северна Америка ? И какво ви пречи сега Унгария, както и Сирия и Северна Корея Китай Венецуела Куба и най вече Русия ? Само защото тези (независими) страни са решили да се развиват по свой собствен начин. И не се навеждат на САЩ. Какво направихте с Либия Ирак Югославия ?
18
5
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Германците не са виновни, заради изстъпленията на Хитлер.И той искаши да създава идеални екземпляри и какво стана.Измряха мил.души с нормална ориентация.То и на нас обясняваха колко велик и готин човек е Ленин и как соца е най-великото благо на света.И с нас какво стана?
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ходят в Америка, опа не ги пускат и що така?
16
1
 
39
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 година
Защо неправилно се употребяват думите расизъм и антисемитизъм? И не за антисемитизъм а за антиционизъм става винаги въпрос....И какво е това ненормално преселение на африканци,турци и азиатци към малка Европа и кои стоят зад всичко това?
15
23
 
6
 
! Отговори
адолф преди 1 година
Адолф Хитлер, Сталин и Путин ти се радват
14
18
 
5
 
! Отговори
Те преди 1 година
унгарците са по-омешани и от нас!
13
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беаво на Орбан!
12
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кое не е вярно от казаното от Орбан? Австрийците/германците пък са с промити мозъци и работят за унищожаването на собствените си държави.
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ученика Чети внимателно сега! Ако ти плюс всичките ти роднини от женски пол правите омлети на разни с екзотичен цвят и мирис, не всички са така!