Думите на Орбан за унгарската чиста раса – глупави и опасни

Международният комитет за Аушвиц призова ЕС да се дистанцира
27 юли 2022 12:40, Елка Василева
76
Думите на Орбан за унгарската чиста раса – глупави и опасни
Снимка: архив, БГНЕС

Международният комитет за Аушвиц каза, че е ужасен от думите на унгарския премиер Виктор Орбан за "унгарската чиста раса" и призова Европейския съюз да се дистанцира от подобни следи на расизъм, предаде Франс прес.

"Глупавите и опасни" изказвания на унгарския националистически лидер напомнят на оцелелите от Холокоста "мрачните периоди на собственото им изключване и преследване", заяви в декларация, изпратена до АФП, заместник-председателят на комитета Кристоф Хойбнер.

Още по темата
Той призова австрийския канцлер Карл Нехамер, който в четвъртък посрещна Орбан на официална визита във Виена, да се разграничи от името на ЕС. Трябва "да стане ясно на света, че господин Орбан няма бъдеще в Европа", чиито "ценности съзнателно отхвърля", каза Хойбнер.

В реч в събота в румънска Трансилвания, където живее значителна унгарска общност, унгарският националистически лидер, известен с антиимигрантската си политика, потвърди пламенно позициите си на отхвърляне на "мултиетническото" общество.

"Не искаме да сме смесена раса", която да се смесва с "неевропейци", каза Орбан.

Страните, "където европейските народи и неевропейци съжителстват вече не са нации. Тези държави не са нищо друго освен конгломерати от народи", каза още Виктор Орбан, който и преди е правил подобни изказвания, но без да употребява думата "раса", отбелязват експерти.

Унгарското правителство се защити с изявление на говорителя си Золтан Ковач от "неправилната интерпретация" на думите на Орбан от страна на "хора, които не разбират ясно разликата между смесването на различни етнически групи в сферата на юдейско-християнските отношения и смесването на народи, принадлежащи към различни цивилизации".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама хората в България не разбират и за какви индивиди иде реч. Арабите-това са тяхно затворници освободени да не ги хранят. Имаше видео в ютуб в което се споменаваше това от арабски чат с преводач го заявиха как хората в няколко държави се подиграват с Европа че сме искали затворници и изнасилвачи. Черните нации го правят същото. Да ви е честито бъдещето на "КючекМюмюнОбонгоСтан" бивша българия.
55
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Орбан е Антибългарист и поддръжник на Македонизма.
54
15
 
0
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Орбан е безпътен дурак . Говори националистически глупости да разлайва кучетата в Унгария и така печели избори, но на практика е обърнал гръб на Воеводина и се целува в устата с Вучо. А Воеводина е нисък плод за унгарската външна политика защото днес Сърбия е държава-парии (Воеводина обратно в Унгария е и нашия интерес). Орбан не отвратя дума за Трансилвания да притиска измислената държава Румъния(което е и нашия интерес). Критикувайки Орбан трябва да е ясно че по безпътна държава от България ня
53
1
 
3
 
! Отговори
полу-анонимен преди 1 година
До Анонимен 59Всичките тия неща ги използваш, благодарение на позиционната бройна система с десет цифри, дошли от Индия. Хайде провери какво е позиционна бройна ситема.
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 59,а ти Българите към белите ли ги пишеш...
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мда, следствие на неоЛибералните псевдо ценности на Меркел и Урсула най-често срещаното име в Германия вече е ...мохамед. Хвала на такива "дърти чанти"! Във Франция е същото а в скандинавските републики има вече повече тъмнокожи отколкото синеоки! Продажни политици, подвластни на негърският САЩ и тук искат да се докараме до там. че Афро-Европейците да ни карат да им мием краката!
50
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормалните и стойностни хора отхвърлят ценностите на ЕС! Неграмотните и некадърни при'м'ати, без ценности, ги приемат
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Казвам го като човек, на когото най-близкия му приятел от детинство се ожени за еврейка В ИЗРАЕЛ." хахаха хахаха хахаха Измисли друга лъжа... :)
48
1
 
6
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
Глупости. Или твоят приятел е бил евреин,или е приел юдаизма.В противен случай няма как да сключи брак в Израел с еврейка.Или са сключили брак в друга държава .Но не и в Израел.
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи не е дискриминация да делиш хората на ваксинирани и неваксинирани, обаче е дискриминация да ги делиш на европейци и неевропейци. ... Дискриминацията (от лат. discriminatio правене на разлика) към или спрямо даден индивид или група е третирането или възприемането му на базата на класа, категория, раса, етнос, религиозна принадлежност, сексуална ориентация, биологичен вид или нещо друго вместо спрямо неговите лични качества. Когато в ЕС научат значението на думата, тогава да я използват!
46
1
 
5
 
! Отговори
Поправка преди 1 година
"Я да те питам ако мъж евреин се ожени за жена нееврейка, в Израел ще го смятат ли за евреин." - Исках да напиша дали децата им в Израел ще ги смятат за евреи.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Казвам го като човек, на когото най-близкия му приятел от детинство се ожени за еврейка В ИЗРАЕЛ." - Предполагам, че най-близкия ти приятел не ти е споменал, че също е евреин. хахаха Я да те питам ако мъж евреин се ожени за жена нееврейка, в Израел ще го смятат ли за евреин. Ако не защо и това не е ли дискриминация? Защо евреите говорят за евреи и неевреи, а Орбан няма право да говори за европейци и неевропейци?
44
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Victimized DO VITIMIZED Твърденията ти са изцяло фалшиви, както цялата руска пропаганда. Орбан се държи като полуграмотен селски *ич , цели държави съществуват векове именно като конгломерати, и самата т.н Унгария е част от Австрийската империя 500-600г.,като са говорили предимно немски. В това число и Чехия.Борбата с азийско-африканската вълна трябва да е за защита на държавните граници, а не на расова основа. За *'ичовете тук, в Увгария има в пъти повече азиатци и африканци от БГ.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 44 Европейският съюз поне допуска да си неваксиниран. За разлика от Китай.
42
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 45 "че в Израел не са разрешени бракове между евреи и неевреи." Това е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА. Казвам го като човек, на когото най-близкия му приятел от детинство се ожени за еврейка В ИЗРАЕЛ. Човека не е евреин. Децата им са евреи.
41
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Орбан...промит руски мозък
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха-точно пък тия да се възмущават при положение, че в Израел не са разрешени бракове между евреи и неевреи.Когато Леонардо ди Каприо искаше да се ожени за манекенката Бар Рафаели избухна масово недоволство в Израел как така еврейка ще се омъжи за неевреин.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съюз, който дели хората на ваксинирани и неваксинирани няма моралното право да казва на някой да не дели хората на европейци и неевропейци. Когато ЕС признае, че деленето на хората на ваксинирани и неваксинирани е престъпление и всеки висопоставен чиновник, който го е правел, трябва да бъде съден и бъде осъден, тогава аз ще призная, че деленето на хората на европейци и неевропейци е престъпление.
38
1
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Няма бъдеше в ЕС, ама не му и пука - на него бъдещето е в Унгария и той другаде не го иска. Затова и не иска тapaмбуктани да му напълнят страната и да завият от минаретата..
37
10
 
4
 
! Отговори
Странно преди 1 година
Нещо е Орбан. Отхвърля ЕС,но не и парите на ЕС. И това ми било образец за мъжко поведение,според много от драскачите тук. Ясно е какви мъже сте,сигурно и жените си биете за да разберат те,че сте мъже....иначе не могат...