Земетресение с магнитуд 5 в Егейско море в залива Кушадасъ

Епицентърът на труса е бил недалеч от град Мендерес
8
Земетресение с магнитуд 5 в Егейско море в залива Кушадасъ
Снимка: БГНЕС

Земетресение с магнитуд 5 бе регистрирано днес в Егейско море в залива Кушадасъ (в района на окръг Измир, Западна Турция), съобщи турската държавна телевизия ТРТ-Хабер, като се позовава на правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

Земетресението е станало в 6:24 ч. в морето на дълбочина 7 километра. Епицентърът на труса е бил недалеч от град Мендерес.

Трусът е усетен в много градове в окръга, включително в курорта Кушадасъ, както и на съседните гръцки острови.

Засега няма информация за нанесени материални щети и за ранени при труса.

Земетресението е предизвикало силна паника сред населението и туристите. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Развалини е закуската на българите, те нали тичат на угояване там.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кушадасъ преди около 20 години пострада от тежко наводнение,всичко беше залято.Като се впрегнаха тия хора от цялата държава,до започване на сезона не остана и следа.Целия град беше почистен,магазините,къщите възстановени,улици,тротоари,бордюри,канализация ,всичко изчистиха.Ей тогава си казах тайно,,ех ако и ние бяхме така задружни като тях и държавата е зад нас,щеше да е чудо",не случайно са били империя.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърция и Турция са земетръсни зони.Плочите се разместват и не от сега тази , на която е Африка ,избутва нагоре и се премества.Там са свикнали с такива явления,а и имат отлична подготовка за справяне в такива ситуации.Няма по -добри екипи от турските в откриване на хора пострадали от земетресения,за това и ги ползват в много други държави,но Турция разбира се инвестира много пари в тази област и продължават да се развиват.Работят с модерна техника,обучават животни,създадена е цяла мрежа .
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да няма трусове, има решение. И то се казва Турски поток 2, че и 3. Путин ще му го построи безплатно ако Ердоган извади Турция от НАТО
2
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оня ден Ердо прати сондажен кораб да дупчи. Преди няколко месеца започна да дупчи и черно море. Тези земетресения с всеки изминал ден ще се увеличават. Накраят и турция и гърция ще отидат на дъното.
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ще става след като Ердоган реши да смуче газта и нефта в тези райони. Тепърва за вбъдеще трусовете ще стават по-силни и по-чести.