Ким Чен Ун поздрави армията за усилията в борбата с COVID

Северна Корея така и не обяви колко са били заразените
19 авг 2022 13:41, Нели Христова
24
Ким Чен Ун поздрави армията за усилията в борбата с COVID
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун проведе церемония, за да благодари и похвали военните медици за това, че оглавиха борбата в страната срещу коронавируса в столицата Пхенян, съобщиха държавните медии и Ройтерс в петък.

Хиляди медици от Корейската народна армия, които бяха изпратени на "спешния противоепидемичен фронт", бяха уволнени, след като Ким обяви победа над COVID-19 и облекчи ограниченията миналата седмица.

Ким проведе събитието в театъра "Домът на културата на 25 април" в Пхенян в четвъртък, за да отпразнува "героичните подвизи" на медиците на фронтовата линия в битката с COVID в най-населения град в страната.

"Отбелязвайки, че армейските медици са положили най-големи усилия да овладеят противоепидемичната криза в столицата, той благодари горещо... на тези, които показаха неуморимия дух и непобедимата бойна мощ на нашата армия", се казва в официалните новини на Корейската централна новинарска агенция (КЦНА). "Той специално се обърна и поздрави медици, извършили забележителни подвизи в противоепидемичната борба на столицата", допълват от там.

КЦНА уточни, че медиците са се върнали в своите звена в неделя без церемония по изпращане, но Ким каза в свое изявление, че е почувствал "празнота и съжалява", че не е направил достатъчно, за да признае публично техните жертви.

Северна Корея така и не потвърди колко хора са се заразили с COVID-19 на територията на страната, очевидно не разполагайки с инструменти за провеждане на широко разпространено тестване.

Експерти по инфекциозни болести поставиха под съмнение твърденията на Северна Корея за напредък, а Световната здравна организация заяви, че ситуацията с COVID там може да се влоши, а не да се подобри, позовавайки се на липсата на независими данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
САЩ преди 1 година
Колко ви плати за да вакарате филма ковид,защото по време на голямата Пландемия и локдаулни в Европа И САЩ,вие не бяхте и чули че има тако,а животно Ковид.Тука има тука нема ИЗВРАТЕНОТО СЗО НА СОРОС И КОМПАНИЯ ДА ВИ ЕБ..... МАЙКАТА НЕЩАСТНА ЖАЛКА.С ПАРИТЕ ВИ МИ УБИХА СЕМЕЙСТВОТО ТА СТРАХ ДА ИМА ЗА БРОЙКИ И ПАРИ НАЙ-ВЕЧЕ.ИМАМ ДОКАЗАТЕЛСТВ,ЧЕ Е ТАКА НО НЯМА РАБОТЕЩИ ИНСТИТУЦИИ,ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ПОДКУПЕНО ОТ ЕЛИТА ДА СИ ТРАЕ.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една част северно корейците работят и пътуват ежедневно към Китай в пограничните райони. Търговията им е единствено с Китай. Има как да се внесе вируса. Ясно е и как са се "справили". Жесток локдаун и разстрел на всеки, дръзнал да наруши карантината .
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ти ли Бруте! :)
20
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
М/у другото,..но нека първо направя едно уточнение:..-Нито Кимчо се интересува от мнението на "ПроСоТо",нито "ПроСоТо" би научил,че има такова същество като Ким,ако не беше "Медийната активност"...Та:-Според мен,Ким страда от некакво генетично заболяване..Ама обърнете внимание на дебелите му бедра ,крака и тлъстата шия,които шокиращо НЕ кореспондират с типичната азиатска структура на тялото!..И това НЕ е от "много лапачка"!..Сигурен съм,че го хранят много внимателно..Абе,даму мислят "северните к
19
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Я ги виште тия извънземни на снимката
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как точно армията се е справила? Зазиждала им е къщите? Запечатват вратите им? Разстрелват ги ако не спазват карантина?
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше едни болни от треска, но армията ги разстреля преди да се заразят с Ковид
16
1
 
2
 
! Отговори
Любомир Кючуков преди 1 година
и ние поздравяваме другаря Ким чен ун, и путин поздравяваме, и бахур искаме
15
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
..и опасно болното му себелюбие е "режисирало" тая снимка:..-Най-ниските,по-близо до него,а високите-в края на пейката...Та да не изглежда толкова дребен пред другите..Отвращавам се от болезнения НАРЦИСИЗЪМ на някои "величия"..Който всъщност демонстрира болезнено вътрешно чувство за малоценност..
14
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
облекли са Кимчо в подходящата одежда...Но защо не са вързали ръкавите му отзад?.."Имат му доверие" ?
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щели да пращат 100 хиляди от тези в Укрйана :)))))))Ама те ще ги изядат с парцалите още на първия ден.
12
2
 
7
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 1 година
Наредих на армията да застреля всички вируси!
11
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9, глупости ... СК има изключително активни контакти с Китай. Та, колко да е трудно да е попаднал вируса там :)
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката виждаме Ким Доктора. Единственият дебел доктор в СК. Много ги лекува корейците.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северна Корея е най-затворената държава. Имат един полет на ден. Първо попаданате на вируса там е под съмнение, доста е трудно. Развитие може и да има, но и то е минимално, поради факта, че хората рядко ползват градски транспорт дори. Никой не може да каже до какви нива изобщо се е разпространил, но пък лидера може спокойно да си препише заслугата, че е е преборил.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ким Чен Ун поздрави армията ---------- който има армия я поздравява, Жужето не я поздравява, щото украинците почти му я избиха :)
7
2
 
8
 
! Отговори
Ох, преди 1 година
Тоя *** скоро не го бяха показвали по медиите! Чак се затъжих за него... И той е от групата на малките джуджета...Войниците слаби като клечки за зъби, а той се изтъпанил с неговите 100 кила, с прическа като Шуменското плато, къси крачета... Абе, ***.
6
1
 
10
 
! Отговори
КО НЕ преди 1 година
НАЛИ В КНДР НЯМАШЕ КОВИД?
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да има съмнение в потушаването на епидемията там. Всичко в С. К. се приема по наследство. Властта се наследява от наследника. Професията се наследява от наследодателяБолестите също.А щом Ковида не е наследствена болест, значи няма кой да я наследи. СЗО са сбърканяци и *** на Юсей.
4
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да има съмнение в потушаването на епидемията там. Всичко в С. К. се приема по наследство. Властта се наследява от наследника. Професията се наследява от наследодателяБолестите също.А щом Коледа не е наследствена болест, значи няма кой да я наследи. СЗО са сбърканяци и *** на Юсей.